вторник, 27 февруари 2018 г.

ЖИВИТЕ МЪРТВИ ...10



Отиде си първият тамплиер на България.


27.02.2018

Великият канцлер на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим – Велик Приорат България  - Асен Янев е починал тази нощ след кратко боледуване.

Това съобщават благородни братя и сестри от военно-християнската организация.
67-годишният Велик канцлер на българските рицари и дами е първият тамплиер – българин, който става член на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим през 2002 година . Той е избран лично от Великия майстор на Ордена контраадмирал Джеймс Кери. Година след това първият български тамплиер и проф. Румен Ралчев започват апостолска работа за създаването на български Приорат. 
През април 2008 г. на конвента на OSMTH в Париж, Великите Приори на страните членки гласуват единодушно създаването на Великия Приорат България. 
Негово превъзходителство ген.о.р.проф. Румен Ралчев става Велик Приор, а Асен Янев Велик канцлер на българската част на Ордена. Към края на 2017 година българската организация наброява около 2 700 членове и е втората по големина в света. 

Асен Янев развиваше международен бизнес с дистрибуция на авточасти.
Той беше известен сред българската и международна езотерична общност като изключително извисен и духовно чист човек, един от най-големите благотворители от създаването на българския Приорат – до последния си дъх.
Отиде си не само създателят на най-голямата компания за следпродажбено обслужване на товарни автомобили в България, но и човек, който бе успешен и активен до последните си дни. Съдбата е властна над тленното, но със своята неуморна работа и далновидност Асен Янев създаде нещо нетленно - едно голямо семейство, наречено Нелас Авточасти.

Асен оказваше непрекъснатата подкрепа и вярваше в списание КАМИОНИ още от първия му брой, а всяко интервю или среща с него беше незабравимо преживяване и източник на знания, мъдрост и чувство за хумор. Асен Янев умееше да съчетава бизнеса с човечност и много любов и беше истински мъж – винаги държеше на думата си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар