понеделник, 5 февруари 2018 г.

ЖИВИТЕ МЪРТВИ ...7



Бизнесменът Стефан Шарлопов, собственик на верига хотели "Шарлопов комплекс", е починал тази нощ в съня си. Новината  е шокираща, защото не е известно Шарлопов да е имал здравословни проблеми. Дори напротив - преди няколко месеца той бе в отлично здраве. Бизнесменът е известен патриот и родолюбец, той бе един от най-големите спонсори на фестивала на народната носия в Жеравна.
 Шарлопов е баща на пет деца и управляваше огромна по мащаби империя. Негова собственост е първият суперлуксозен комплекс по българското Черноморие - Созополис. Предприемачът придоби национална популярност, след като участва в популярно риалити предаване.
 "Успехът е труд, постоянство и амбиция", казваше приживе успелият бизнесмен. Стефан Шарлопов е роден е на 14.10.1962 г. в Бургас. През 1986 г. завършва висшето си образование във Великотърновския университет, специалност Българска филология.
 След това започва работа като журналист в София и в изданията, в които работи, се занимава с икономическа тематика. 26-годишен издава първата си книга с художествена документалистика. През 1989 г. започва частен бизнес.

Шарлопов се занимава със стокови и финансови операции до 1993 г. През 1995 г. създава „Роял Фуудс“ АД – компания за производство на трайни пакетирани сладкиши с фабрика в Елин Пелин. Освен на четирите индустриални предприятия, Стефан Шарлопов повече от 10 години е мажоритарен собственик и председател на Съвета на директорите на фирмата за бутилиране на минерална вода „Девин“ АД, „Санел“ АД, „Роял Стоун“ АД, „Роял Инвестмънт“ ООД, „Роял Холидей“ ЕАД и др. 
55-годишният Стефан Шарлопов е един от учредителите на Национално движение „Българско наследство“. Той също така бе председател на Българския съюз по балнеология и СПА и собственик на веригата „Шарлопов хотелс“. Един от последните му проекти бе комплекс „Созополис“, който е замислен като реплика на стария град Созопол с неговата уникална архитектура и стил. 
Шарлопов има пет деца, като дъщеря му Ева Шарлопова-Гергинова е изпълнителен директор на "Шарлопов Груп".
"Починал е в София, поклонението ще е утре", е казал служител от холдинга му, цитиран от "Флагман".

Няма коментари:

Публикуване на коментар