четвъртък, 1 февруари 2018 г.

СГРОМОЛЯСВАНЕ В ЧЕРВЕНО … 16



Ние, обикновените социалисти искаме това! А вие, господа напуснали конгреса?

29.10.2017

Вчера, на 49 – я конгрес на БСП няколко лица демонстративно напуснаха висшия форум на партията след доклада на лидера Корнелия Нинова, с което показаха, че не уважават партията, не уважават устава й, не уважават този форум и не уважават мнението на стотици хиляди членове и симпатизанти на лявата партия.
Според нас, обикновените редови социалисти, след като са били изпратени там, за да представляват нас, обикновените социалисти, на този висш форум и демонстративно са го напуснали, те са предали нас, предали са социалистическата идея, предали са БСП и нямат място повече в партията.
Не може заради това, че не вие, богопомазаните делегати на конгреса, избирате лидера на БСП, т.е. поставянето на удобен за вас човек, да напускате висшия форум на партията.
Не може заради това, че са ви резнали пожизненото депутатство, да напускате конгреса на БСП.
Не може заради това, че сте не ви се отвори парашута за коалиция с ГЕРБ, че не сте на яслата на властта, съсипваща България, да напускате демонстративно висшия форум на БСП.
Не забравяйте откъде сте тръгнали, не забравяйте, че имено БКП и след това БСП ви направи това, което сте.
И ако сте в партията за депутатстване, за власт и привилегии, то по-добре я напуснете. БСП няма нужда от подобни екземпляри като вас.
Ние, обикновените социалисти, искаме ние да избираме лидера си чрез пряк вот, а не чрез задкулисните игрички на богопомазани партийни играчи.
Ние, обикновените социалисти, не искаме да виждаме пожизнени депутати на БСП, които отдавна са забравили кого представляват в Народното събрание.
Ние, обикновените социалисти, не искаме да виждаме членове на партията, които са готови за власт, привилегии и пари да предават идеите и да искат коалиция с партии, които водят страната ни към катастрофа.
Ние, обикновените социалисти, искаме повече млади и интелигентни хора, верни на идеите на социалистическата партия, да са в ръководството на партията, в парламента и по места.
Това искаме ние, обикновените социалисти, да видим в БСП.
На който не му харесва това, което обикновените социалисти искаме, прав му път. Няма място в редиците на БСП.


ВОЙНА НА ПОЛИТИЦИ: БСП иска министерски оставки, ГЕРБ - проверка на "червени куфарчета".

14.11.2017

Всяка от двете политически сили си има сюжет, с който опитва да удари другата
Политическата война между управляващи и опозиция се задълбочава с нови искания за оставки и с нови обвинения и контраобвинения.
Всяка от двете политически сили си има сюжет, с който опитва да удари другата. В БСП това е филмът на Елена Йончева за оградата по границата. Заради разкритията в него социалистите поискаха две оставки - на вътрешния министър Валентин Радев и на вицепремиера Валери Симеонов.
ГЕРБ пък взеха на въоръжение приватизацията. И поискаха златния пръст на Корнелия Нинова, за да могат с промени в Конституцията да накажат „забогателите от прехода с червените куфарчета”.
БСП поиска оставките на Валентин Радев и Валери Симеонов
Но, понеже са опитни, и двете партии не нагазват в чуждия сюжет в опит да потърсят решение. А му намират разширение - за нова контраатака в политическото надиграване.
Според БСП излъченият вчера филм на Елена Йончева доказва недвусмислено, че властта печели от каналите за бежанци. А според управляващите БСП печели от наркотрафик и купуване на гласове.
Повод за справката станаха думи на премиера Бойко Борисов от неделя заради оставката на здравния министър и готвения червен вот на недоверие по темата корупция.
БСП иска Борисов да обясни кои са "депутатите наркотрафиканти"
Намеците на ГЕРБ са свързани с арестувания за организирана престъпна дейност през октомври Илия Стоилов, който е брат на депутата от БСП Георги Стоилов. Както и с колегата му Манол Генов, който има повдигнато обвинение от прокуратурата за купуване на 69 гласа. И двата случая не са стигнали до съд.
Валери Симеонов нарече филма на Елена Йончева „пропаганда”
Но на намеците Корнелия Нинова избра да отговори също с намеци. Не чрез половинчатите според Нинова предложения на ГЕРБ за ревизия на приватизационните сделки щяла да се осветли истината за кражбите и престъпленията на миналото. Кои са мутрите, не беше уточнено.
Златен пръст за конституционни промени Нинова ще даде на ГЕРБ под условие - да се проследи дали и кой е крал в масовата приватизация и концесиите. Главният прокурор да докладва по темата в парламента. Министърът на икономиката - също.
Тук - изненадващо - се появи съгласие.
Но трябвало всичко да стане веднага. А Корнелия Нинова се съгласи веднага нейното участие в приватизацията с дружеството „Техноимпекс” да бъде проверено отново.
Но Нинова настоя това да стане заедно с всички други стари и актуални сделки. В това число извършени от Бойко Борисов като кмет на София. В Рим, където е на посещение, министър-председателят не коментира новите вътрешнополитически епизоди.


Екшън на “Позитано” 20! Нинова и Станишев се хванаха за гушите заради третия пол!

13.01. 2018

На днешното заседание на Националния съвет на БСП лидерът на ПЕС и лидерът на БСП Корнелия Нинова са се хванали за гушите заради третия пол, твърди БЛИЦ.
Станишев е предупредил, че каквото и решение да вземе пленумът на столетницата днес, то за партията ще има последици.
Припомняме, че още в началото на годината Изпълнителното бюро, водено от Нинова, изрази позиция да не се подкрепя въпросната конвенция.
Според Станишев дебатът е изкривен и виновни са управляващите, които не са провели обществен дебат.
Нинова пък защитила позицията против конвенцията и припомнила, че това е четвъртият път, в който ПЕС и БСП имат различно мнение и действия.
Първият е бил свързан квотите за бежанци, казус, който се разигра по време на президентските избори, вторият е засягал споразумението СЕТА, а третият са санкциите срещу Русия, за които от БСП настояват да отпаднат.
Всички участници в дискусията изразили позиция за борба с насилието върху жени, а най-цветна в изказването си била Велислава Дърева, която казала по повод социалния пол в конвенцията, че това е все едно в класическото произведение “Във война и мир” да се вкарат порно сцени.


БСП даде Цветан Цветанов на прокурор! Обвиниха го за най-страшната престъпна група в България .

28.01.2018

БСП изпраща сигнал до прокуратурата, свързан със зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Повод за него е изказване на бившия главен секретар пред медиите за приноса на Цветан Цветанов при залавянето на организираната престъпна група ”Наглите” – Калин Георгиев.
В изказването си Георгиев посочва: “Цветанов ме запозна с един вътрешен човек за “Наглите”.
“Ние питаме откъде, как кога и при какви обстоятелства заместник-министър председателят и министър на вътрешните работи познава лице, което е вътрешно за “Наглите”?”, заявиха от червената партия.
Социалистите внасят и други сигнали в прокуратурата, като те касаят корупционни практики в страната.
На пресконференцията от левицата представиха документи, които, според тях, разкриват паралелната държава, в която живеем. Те показаха Справка на ДАНС и Постановление на прокуратурата за отказ от образуване на досъдебно производство за Българската акцизна централизирана информационна система (БАЦИС).
Така в справката на ДАНС от 9-ти януари 2018 г. се посочва, че са налице технически възможности за манипулиране или неоторизирано достъпване на компютърната система, използвана за контрол и мониторинг ИКУНК, използвана в Агенция “Митници”.


Грозен инцидент с Корнелия Нинова в Перник!

29.01.2018

Шокиращ инцидент е станал с лидерката на БСП Корнелия Нинова в Перник, съобщава ZaPernik.com.  По време на факелното шествие за откриването на фестивала “Сурва”, Корнелия Нинова е била изръгана много грубо от представител на общинската администрация – зам. кмет, за да не може да е на първо място в редиците на фестивалното шествие, което проведе ВИП гостите от сградата на Община Перник до Двореца на културата. Ударът е бил много груб с лакът. Грозната гледка е шокирала всички в близост до инцидента. Станал е страшен скандал. Хора са се извикали, че общинарите са се забравили. Корнелия Нинова си е замълчала, но е била страшно разочарована от отношението. След това Корнелия Нинова изгледа само химна на България от ВИП ложата и я напусна по време на откриването на фестивала “Сурва” и прекара останалото си време сред хората. Перничани са я видели да пие директно от бутилката на местен, който не могъл да повярва, че като я поканил да си пийне от ракията му, тя ще го направи.


Няма такъв скандал! Нинова намекна, че Станишев е агент на ГЕРБ! Плаши ли да извади БСП от ПЕС?

01.02.2018

Ще излезе ли БСП от Партията на европейските социалисти? Този въпрос си задават анализатори и активисти не партията, след като лидерът Корнелия Нинова излезе с гневен статус в социалната мрежа. По повод ратификацията на Истанбулската конвенция Нинова излезе с пост, насочен срещу заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.
В него тя го обвинява в лъжа, заявявайки още: “На нито един международен форум не съм гласувала за нея. ГЕРБ, очевидно ползвайки вътрешна информация от ПЕС, подвеждат българските граждани. Те показват списък с регистриралите се за участие във форума, представяйки го като списък на гласувалите. Позицията ми е последователна и ще остане такава отначало и докрай. И като политик, и като жена винаги ще се боря за правата на жените. Но също така винаги ще се боря против това жените да бъдат употребявани като знаме за налагане насила на българското общество на джендър идеологията и т.нар.социален,а по същество трети пол, както и срещу въвеждането им в българските училища. Да пазим децата.”
Намекът за използване на вътрешна информация от ПЕС по същество е ответен удар срещу бившия председател на партията и настоящ лидер на европейските социалисти Сергей Станишев. Преди дни, в интервю за БНР Станишев заяви: “Не одобрявам решението на Националния съвет на БСП да не подкрепи ратификацията на Истанбулската конвенция, още повече, че голяма част от европейските държави вече са я ратифицирали. Съжалявам за това, смятам го за политическа грешка и за лош знак.”
Социалистическият лидер добави още: “Опасявам се че това няма да бъде разбрано и от социалдемократическото семейство в Европа. Крайъгълен камък за нас са правата на човека и в този контекст и ненасилието над жени и деца. И затова предупредих БСП, че ще трябва да обяснява своите действия пред нашите партньори.”
Втвърдяването на позицията на Нинова по казуса и явната нападка към европейското социалистическо семейство по същество е прецедент и е възможно да затвърди леда по оста София-Брюксел в следващите дни. До момента Сергей Станишев все още не е коментирал думите на Нинова.


Няма коментари:

Публикуване на коментар