вторник, 26 май 2009 г.

ПОСЛЕДСТВИЯ

Този материал се посвещава на хилядите знайни и незнайни труженици на неокомунистическата престъпна мрежа в България.

26.09.2008

Тръгна делото срещу Христоско Вретенаров . Софийският градски съд даде ход на делото срещу бившия директор на "Трамкар" Христоско Вретенаров. Той призна всичко, в което прокуратурата го обвинява. Според обвинението, Вретенаров е злоупотребил с 670 242 лв., които е изнесъл от касата на дружеството. Това станало в периода 1 декември 2005 г. - 4 декември 2007 г.
Пред съда Вретенаров заяви, че парите вземал от касата на дружеството и затова подписвал дори касови ордери. Имотното ми и финансовото ми състояние не се е променило от това преди десет години, когато станах директор на "Трамкар", каза още Вретенаров пред съда. Той допълни, че парите взимал под условията на натиск.

02.10.2008


Прокуратурата продължава работа по друго производство срещу Иван Иванов.
Условна присъда от година и половина получи бившият шеф на Главната дирекция за борба с организираната престъпност Иван Иванов. Срещу него бяха повдигнати две обвинения - за превишаване на власт и за съставяне на документ с невярно съдържание.
Иван Иванов беше признат за виновен в това, че повече от десет години е държал секретни документи в дома си в град Рила, където е работил като оперативен работник. Документите бяха намерени след като той беше арестуван и обвинен в изтичане на секретна информация към разработвани от службите лица. Скандалът, избухнал след ареста на Иванов, доведе до оставката на тогавашния вътрешен министър Румен Петков. Това дело обаче все още е на фаза разследване.

03.10.2008

Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, известна като комисия "Кушлев", внесе мотивирано искане за отнемане в полза на държавата на имущество на обща стойност 1 509 280,91 лв. срещу Йордан Тонов - популярен с прякора си Данчо Пръча. Проверката е започнала през октомври 2006 г., след сигнал на Областната дирекция на полицията във Враца.
Друг „бизнесмен” - Валери Тодоров по прякор Дебелия, който комисията нищи за имоти на стойност 1 851 316 лв. Той е собственик на парцел и имот в с. Руска Бяла, община Мездра, на четири магазина в центъра на Враца, на урегулирани три имота със сгради във Враца, снек-бар на партера на хотел "Хемус" и казино в Мездра.
В делото са описани 64 122 лв. от продажби на вилен имот със сграда, апартамент, хотел, два леки автомобила "Мерцедес" и товарен автомобил; 17 116 лв. от продажбата на дялове във фирми; 171 400 лв. от наеми и 2 400 лв. в банкова сметка.

29.10.2008

Вече нито един бандит и корумпиран чиновник не може да е спокоен, че никой няма да разбере за негов банков влог в Швейцария и парите му са гарантирани срещу наказателно преследване и конфискация.
АП съобщи вчера, че България ще получи банкови данни във връзка с международен трафик на наркотици и афера за пране на пари от Швейцария. Федералният наказателен съд в Белинзона е отхвърлил многобройни жалби на собственици на банкови сметки срещу българското искане за правна помощ. През април 2007 г. България е поискала разкриване на банковата тайна за голям брой наши граждани, създали престъпна група в Испания в периода 2002 - 2005 г. Бандата се занимавала с трафик на наркотици от Южна Америка, а дрогата е транспортирана с лодки в Испания. Случаят е свързан с обвинения в пране на пари Евелин Банев-Брендо

03.11.2008

Отложиха делото за имущество на Митьo Очите за представяне на нови писмени доказателства. Общата му стойност е малко над 2,3 млн. лв.
Подсъдимият днес не беше в залата, бе представен от своя адвокат Красимир Мутафов. Следващото дело е насрочено за 15 декември.Причина за отлагането е, че несебърският наркобос Димитър Желязков-Очите трябва да представи данъчни декларации, заверени от НАП. На 15 декември трябва да бъдат готови също и двете експертизи - съдебно-техническата и съдебно-счетоводната. Адвокатът на Очите отказа коментар. Искането за отнемане имуществото на Митьо Очите в размер на над 2 млн. лева е внесено от комисията "Кушлев". Проверката срещу него е започнала през април 2007 година. Според събраните доказателства няма данни за законни доходи на Димитър Желязков, които да му позволяват придобиването на апартамент в Несебър, три дворни места, два магазина и складовете към тях, два магазина, три склада и гараж в Поморийско, четири леки автомобила и други.
Димитър Желязков в момента излежава присъда от 4,5 години след като се призна за наркобос и подписа споразумение с прокуратурата.

Уважаеми другари и другарки,
Не се притеснявайте, че Темида се занимава с вас. Когато станете депутати, проблемите ви с българското правораздаване ще отпаднат.


Няма коментари:

Публикуване на коментар