неделя, 25 април 2010 г.

ЗА НИСКОТО КАЧЕСТВО НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ МАТЕРИАЛ 7

На извънредния лекарски събор

„Така че, Нанев, упрекът е справедлив и действай. Аз, видиш ли зор, заставам след тебе и по микрофоните поемам на всички напрежението, но това не може да е вечно.”

За пресконференцията на президента Георги Първанов

„Първанов да си гледа къщата и да не ми се бърка. Ние не сме монархия и затова президента отива и се кълне пак - при всеки мандат.”

За вечерята с американския президент Барак Обама в Прага

Преди вечерята – „Гладен съм”
След вечерята – „Не, много хубаво беше менюто. Имаше и първо и второ и трето, даже и две втори - имаше и пържола и риба, така че питателно беше, ако това ви е любопитно”.

По повод критиките на Сергей Станишев, че Борисов се държи като прокурор.

„За съжаление повече време изкарвам като полицай и прокурор, отколкото като премиер”
"За разлика от него аз имам трудов стаж и като полицай, и като кмет. Още като кмет в моя кабинет правихме арести, има вече осъдителни присъди по тях. Първо трябва да вкараме в затвора тези, които са обрали хладилниците на хората, за да може като почнем да ги пълним да няма кой да ги краде.”

Как се избира министър.

"Просто не излезе нищо от проверките. И в същото време, когато разговарях с нея, аз се запознах, свързах се с нея по телефона, дето се вика – аз ги избирам по документи. От проверките на службите, тръгвам отзад-напред. Тези, за които няма материали, почвам тях да търся.
Г-жа Анна-Мария Борисова я намерих и се срещнах с нея там, преди Търново, на един разклон. Поговорих с нея около половин час, горе-долу разбрах какво мисли и сиреч в една и съща посока са ни разбиранията по реформата, по съкращенията, по безкомпромисното действие..."

За забавената здравна реформа.

"Здравната реформа се забави поради няколко причини. Първо, няма пари. Тези схема всичките са ги източили. Второ, яви се много голяма диалогичност вътре в здравното министерство, това забавя реформата. Почнеш ли да угаждаш на много хора, станеш ли диалогичен за тях, комуникативен, приключваш като министър. За съжаление. Защото всичко е направено във вид на схема."

За подкрепата на Европа.

"Между другото един от най-големите, най-големият лидер на Европа, когато се срещнах за първи път, това ми каза – не ви знам колко добър кмет сте били, не знам колко добър премиер ще бъдете, но всички мои служби казаха, че сте много добър полицай и затова ние ще ви подкрепяме."

Скъпи приятели,
ако не беше много трагично, щеше да бъде много смешно !

Няма коментари:

Публикуване на коментар