вторник, 23 април 2013 г.

АНТИ ДИЛОВ – ЧАСТ ХIХ



/ или как се опитвам да се надприказвам с Любен Дилов – младши във Фейсбук /



• Luben Dilov- junior


Черепно-мозъчна трябва: Полупроводник и полуправедник са различни неща, но здраво семейство има, когато личния живот съвпада със семейния. Казвам здраво, не щастливо. Има и ново правило при сапромат-а. Независимо от съпротивлението на материалите, тях обикновено ги открадват. Нивото на кражби в министерството на отбраната може да бъде представено пред света като програма за разоръжаване... Много добре организирана престъпност.


Angel Yordanov


Бай Тошо щеше да строи завод за цели проводници, а Бойко - завод за проводници и половина. Единият стана праведник в затвора, за другия още чакаме. За да има щастливо общество, обаче, политическият и общественият интерес трябва да съвпадат. Ние, за съжаление, сме затънали в олигархическия интерес и не ни остава нищо друго , освен да продължаваме да четем учебника по "Съпротивление на материалите".


• Luben Dilov-junior


Защо изразът „сложно е” във фейсбук се употребява толкова често за раздел „семейно положение”, а не за раздел „политически възгледи”, където наистина е сложно. 71 партии са се регистрирали за изборите. Това означава, че минимум 700 хиляди българи са се подписали точно тези партии да ги представляват в парламента и че би следвало да има поне 71 идеи за изход от кризата и бъдещето на България. Този факт, на фона на протестите от миналия месец показва, че светлина има не само в края на тунела, но и в началото.


Angel Yordanov

Като изразът „рано е да се каже“. Подарили на една мутра часовник и му обяснили : Когато малката стрелка сочи 12 , а голямата 9 – това означава, че часът е 12 без 15. Когато и малката и голямата стрелка стрелка сочат 12 – това означава, че часът е точно 12. Колко е часът в момента ? Мутрата погледнал часовника , който показвал 12 без 5 помислил и отговорил: Рано е да се каже. Та , ако ме питат, коя от 1 437 партии участващи на изборите ще спечели, ще отговоря – рано е да се каже. А за светлината в тунела не се притеснявайте – това със сигурностт е бързия влак.



• Luben Dilov-junior


4 април, Световен ден на пострадалите от мина. Ех, да беше жив Яворов… Ако пише „мини” може би все пак не трябва да минаваш! Да, смехът удължава живота, но сигурни ли сте, че ви трябва именно смешен и дълъг живот? Все по-трудно е – оплаква се дремещата в мен свиня – да съчетавам фън шуй с уай фай. Ето, чета, че се очаква Apple да бъдат генерални спонсори на ядрената атака на Северна срещу Южна Корея. Особено срещу заводите на Самсунг.


Angel Yordanov

А има ли световен ден на пострадалите от Лора ? Става дума за ужас , който дори не можете да си предстовите – шизофреничноистерична свиня, която никога не дреме. Ако попаднете на Лора, дори бойко Борисов ще ви заприлича на Моника Белучи и не ви остава нищо друго, освен да съчетаете сепуко с камикадзе. Ако искате да унищожите България, а нямате пари за атомна бомба, потърсете Лора / а не Яворов/ !



• Luben Dilov-junior


Според Бегбеде, руснаците били набожни, защото смятат, че Господ е по-добър от Гулаг и не така скъп, като Бентли. Велики пости. Филията пада винаги надолу с … маргарина.

- Защо Христос е имал прост дървен кръст, а ти, Владико, носиш златен със скъпоценни камъни?

- Защото на всеки се пада неговия кръст – казва с насълзени очи владиката – и той трябва да го носи със смирение.


П.П. Продавам изгодно „Бентли” само на 47 километра! Справки и оглед – на 47-я километър от магистрала „Тракия”.


Angel Yordanov


Според Жан Жьоне, българите били набожни, защото смятат, че Господ е охранител на Бойко Борисов. Велики пости. Филията с мас винаги пада на игрището в Бистрица, защото докато я държиш с едната ръка, с другата ръка риташ топка.„Отдайте Кесаревото Кесарю, а Божието Богу, както и бухалку Борисову !". Време е да му секвестираме Бентлито …



• Luben Dilov-junior


Екзистенциален спомен: видях светлина в края на тунела, а след това и огромното лице на гинеколога… На този ден преди 100 години е роден Албер Камю, вечният чужденец, обявил градът за „единствената достъпна ни днес пустиня” и изрекъл полезните и за българските избори през 2013-а, думи: „прекалено обичам страната си, за да бъда националист”.


Angel Yordanov

Екзистенциален спомен от бъдещето: не виждам светлина в края на тунела, а само огромната тиква на Бойко Борисов. От развален , стържещ грамофон се чува песента „Et si tu n'existais pas“…Прекалено обичам страната си, за да бъда бивш комунист !



• Luben Dilov-junior


Следващият текст съдържа пряка политическа агитация. Ако някой Ви кара да го четете насила, незабавно се обадете на 112.

ЗАЩО СДС?

/20 години по-късно/

Днес повече от всякога всеки трябва да има ясно отношение към това, което се случва в България.

Без да се драматизира излишно, може да се каже, че постигнатото през последните 23 г. като разбиране за демокрация, свобода и свободен пазар е заложено на карта.

Довчерашната власт, която днес заявява амбиция за нов мандат, носи в себе си силен тоталитарен нагон, а с идеята да се увеличава ролята и заплащането на силовите структури на държавата на фона на общия недоимък и икономически несгоди, тя демонстрира явно желание да реализира този нагон.

Няма кой да спаси гражданското общество, ако то не се спаси само.

Не очаквайте американският посланик да се намеси в защита на демокрацията. Нямаме достатъчно петрол за целта, макар че, както изглежда и шистовият газ върши някаква работа. Ако пък очаквате руският посланик да се намеси, по-добре играйте тото. Т.е. в какво общество ще живеем след 12 май 2013-а зависи само от нас.

Може би се уморихме и даже малко изгубихме в безкрайни опити да се дефинираме като десни в смисъл на “не леви”. Странно е, но доминирано от БСП правителство въведе плоския данък, а ГЕРБ, член на ЕНП и претендираща за дясна партия, практически въведе държавен капитализъм, едно политическо ТКЗС! ТКЗС, където всичко “се слуша”, а за непослушните има тояга! За съжаление това ТКЗС не е в състояние да предложи на днешния българин нито работа, нито доходи. Днешното ТКЗС е в състояние да отчита своите успехи единствено в ефектни строежи и в милиони похарчени европари, и с един бюджетен дефицит, с който се опитва да оправдае всичко.

На този фон, Кунева не съумява да се заяви като категорична алтернатива, а вечно кряскащите националисти, в събота вечер страдат за България, а в неделя сутрин - за сладка вода…

Обзети сме от усещане за “вече видяно”. Усещане за липса на избор. Но избор има и той ни гледа всяка Божа сутрин от огледалото в банята. Просто трябва да си припомним как вече “имахме волята” да постигнем една решителна промяна преди повече от двайсет години и да си повярваме, че можем да го направим пак.

Не случайно, в началото на тази “избори по никое време”, се пошегу-вахме, че ако извадим от ГЕРБ това, което не ни харесва, което има прекалено авторитарен, за да не кажем червен привкус, ще получим това, което ние от коалиция СДС се опитваме да предложим като истински десен избор. Подсказва го даже изборният нумерологичен каламбур със уравнението 15 (ГЕРБ) – 5 (БСП) = 10 = СДС.

Почти по Дюма, 20 години по-късно, коалиция СДС има амбицията да събере за пореден път отвратените, за да ги поведе срещу отвратителните. Има амбицията да ви предложи промяна на статуквото, промяна която си струва. Повече морков, отколкото тояга. Повече мисъл, отколкото мускул. Повече въображение, отколкото крясък. Повече изслушване, отколкото подслушване. Повече свобода, повече избор, повече контрол върху чудовищата държава и монополи. СДС иска ВАШИЯТ глас да попадне в десятката. Както винаги до сега и ВОЛЯТА И ВРЕМЕТО СА НАШИ!


Angel Yordanov

И това , ако не е неокомунистически цинизъм и порнография - "здраве" му кажи !Бившите комунисти в България не разбраха, че техните проблеми не се наричат , ДСБ, Синя коалиция, Иван Костов, Надежда Нейнски…Техните проблеми имат други имена и параметри и не са лъжица за тяхната уста – ЕС, НАТО, глобализация …А иначе, пак ще се лапкат грешни народни парички покрай изборите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар