понеделник, 16 септември 2013 г.

АНТОЛОГИЯ НА НЕОКОМУНИЗМА 33




СКАНДАЛНО! Правителството ТАЙНО И НАГЛО ОПРОСТИ 320 МИЛИОНА ЛЕВА ДЪЛГ на ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ!

08.06.2013 

    Кабинетът нагло и тайно подари 320 милиона лева държавни пари на банкера Цветан Василев!
     А иначе всички министри, начело с Орешарски, когото народът все по-често нарича Олигарски ореваха орталъка, че се чудели откъде да заделят 26 милиона лв. за парите за майките!

Тези наглеци от властта си раздават помежду си стотици милиони, все едно става дума за 2 пакета семки... 

С тайно решение кабинетът одобри спогодба с приватизаторите на БТК и обявяването на техните задължения от 320 милиона към държавата да бъдат обявени за нищожни!

Тази спогодба е предложена след като Цветан Василев купи „Виваком”.

Правителството е подставило термина “приватизатори”, а всъщност се касае за новите купувачи, които не са страна по приватизационния договор!

И по отношение на тях той няма сила!

Честито на печелившия на 320 милиона...

А защо това решение не е публикувано никъде и не му е дадена гласност – отговорете си сами!


Частен НАП край морето


28.06.2013

    В луксозен комплекс до брега на морето в Евксиноград, оценен на един милион лева, живее зам.-директорът на НАП във Варна - Чавдар Янков. Той е съсед на премиера и президента в намиращата се в съседство правителствена резиденция. Охранителни камери се грижат за спокойствието на живеещите, а градинар - за декорацията в двора.

    Зам.-директорът на НАП демонстрира висок стандарт на живот - освен скъп апартамент до брега на морето, се вози и в джип с базова цена от 50 хил. лв. Попитахме го дали са придобити със заплатата на дългогодишен чиновник от данъчната администрация. Отговорът беше, че е продал друг имот. Проверката ни в Службата по вписванията откри, че продавач на имота е фирмата "Екро Билд". Тя е собственост на офшорка - "Бентен лимитед" и собствеността е скрита зад регистрация на Маршалските острови. В същото време парцелът, върху който е построен жилищният блок, е бил собственост на Станислав и Марина Станеви. Те продават 215 кв. м идеална част на Чавдар Янков и съпругата му. Станислав и Марина Станеви не бяха открити за коментар заради пътуване в чужбина.

    Според Търговския регистър Марина Станева основава сдружение с Марин Митев от групировката ТИМ. Освен зам.-директорът на НАП-Варна и други данъчни служители живеят в луксозни имоти и са любители на скъпите коли. Христо Милев е началник на отдел Оперативни проверки и жевее в къща във вилната зона във Варна, която според брокери се оценява на 400 хил. лв. Имотът не се води на негово име. Закупеният парцел е бил празно дворно място и е придобит от неговата тъща за 97 791 лв. Семейството ползва богат автопарк. Справка в Службата по вписванията сочи, че тъстът, тъщата и съпругата на Христо Милев имат още три апартамента във Варна.

    На среща с екипа ни Милев показа договори за наеми на три апартамента, които семейството притежава - за 1200 евро, 550 евро и 360 евро, отдавани на чужденци. Рекордният наем от 1200 евро е плащало като наемател дружеството ЧЕЗ. В апартамента живеел представителят на енергийното дружество за България. Милев дава под наем за банков офис и свой наследствен имот в Севлиево. Данъчният служител е теглил три кредита - за 20 хил. лв., ипотечен заем за 75 804 евро, който е погасен за една година, и 31 хил. лв. за строежа на новия си дом. За строителството инвестирал още 111 482 лв. от продажбата на друг апартамент.

    Христо Милев обяви, че получава заплата от 1600 лв., а съпругата му като преподавател във Варненския университет – 1500 лв. Тъстът му се занимавал със земеделие и имал годишен доход от 15-20 000 лв. Високите наеми, на които семейството отдава апартаментите си, данъчният обяснява така: Един дава - друг взима.

    В местността Свети Никола има нов жилищен блок с панорама към морето, част от който е собственост на данъчен служител от Варна. Интересна схема за забогатяване прилага данъчният инспектор Младен Македонски. Той продава парцел за застрояване за 7000 лв., а фирмата купувач го обезщетява с целия първи етаж, един апартамент на втория етаж и целия последен етаж от новопостроената жилищна сграда. Този данъчен инспектор се определя със среден социален статус, въпреки скъпите аксесоари, които носи - като часовник на известна швейцарска марка, оригинални модели от която се продават на цени от 20 хил. евро.

    В разследване на TV7 вече ви показахме как НАП във Варна само за две седмици прави проверка на доходите и даренията, получени от съпругата на депутата от ГЕРБ Иван Портних. Семейството притежава дружествени дялове и имоти в размер на 2 млн. лв. Част от даренията съпругата на депутата получава от своите баба и дядо. НАП обаче не е направила насрещна проверка за техните доходи и е излязла със становище, че приходите на семейство Портних надвишават разходите им. В графата за налични банкови сметки обаче е посочено името на друго лице, а не на депутатската съпруга. Дали грешката е случайна, не получихме отговор.

    Проверихме имотното състояние на данъчния инспектор Илиян Тончев, изготвил проверката и открихме, че няколко месеца по-късно той е извършил имотна сделка. Право на строеж на два апартамента във вилна зона Траката край Варна е получил и данъчният инспектор, направил проверка на доходите на съпругата на депутата Иван Портних. Парцелът от близо 2 дка е принадлежал на фирна на проверяваната от НАП Вилислава Портних. Данъчният инспектор купува правото на строеж от фирма "Манус Комерс", която на свой ред е купила парцела от дружеството "Метан груп" на съпругата на депутата. Данъчният служител Илиян Тончев отказа кометар. Иван Портних също.

    Истинска брокерска дейност на недвижимими имоти подобно на колегите си в НАП, развива и служителят от ДАНС Стефан Алексиев, който отговаря за анализ на корупцията в данъчната дирекция и следи за сигурността на информацията там. Жилищен комплекс е построен от строителната фирма на майка му, която му дарява част от собствеността. В коментар на тези факти от ЦУ на НАП обявиха, че вече са започнали проверка на дейността на териториалната дирекция във Варна, както и как зам.-директорът на приходната агенция в морския град си е купил имота в Евксиноград от фирма, собственост на офшорка.

    Екипът ни откри, че представителят на дружеството от Маршалските острови Вилиян Михайлов живее в същия имот и е съсед на данъчния шеф. Вилиян Михайлов има и счетоводна къща. Той е извършил десетки имотни сделки, сред които и продажба на имот на скандалния варненски бизнесмен Данаил Славов-Дидо Дънката. Той беше разследван, че е ощетил общината при сделка за стари автобуси. Любопитна подробност е, че съседната жилищна кооперация в Евксиноград до тази на данъчния шеф и Вилиян Михайлов е построена именно от фирма "Борд" на Данаил Славов.

    Въпреки че пазарната цена на квадратния метър е била 1200 евро според бокери, фирма "Борд" продава апартамент от 100 кв. м за сумата от 48 хил. лв. или за символичните 48 лв. на кв. м. Купувач е 78-годишният пенсионер Петър Янков - баща на добилия скандална слава във Варна бивш зам.-председател на Общинския съвет от ДПС Янко Станев. Той не беше открит за коментар.

    Освен този комплекс, фирма "Борд" е построила още един луксозен комплекс на Златни пясъци. Един от възложителите на строежа е БСП. БСП си е купила два апартамента в луксозния комплекс до брега на морето, въпреки че по закон държавната субсия се харчи само за партийни нужди и издръжка на партийните централи.

    TV7 изпрати запитване до централата на БСП какви партийни нужди имат на брега на морето на Златни пясъци и очакваме отговор, както и от компетентните институции - законни ли са доходите на политиците и на данъчните, които ги разследват.

 

 
Цветанов спрял акция срещу Божков за далавера в ДАИ. Освен за корупция и продаване на изпити, шефът на ДАИ Валентин Божков е сочен и за участие в схема за рекет на служители.
15.08.2013

     Схемата е измислена от заместник-началник в агенцията, който обаче не е сред арестуваните в полицейската акция във вторник служители. Сигнали за тази далавера са били подадени и лично на Бойко Борисов по време на премиерския му мандат. Цветан Цветанов, обаче, стопирал акцията срещу Божков, който бил негов доверен човек, пише “Уикенд”.

    Схемата се състояла в това, че шефове на регионални дирекции трябвало всеки месец да се отчитат пред ръководството с определени суми. В противен случай те губели работата си. Парите отивали в големите шефове в агенцията.

    Далаверите, заради които Божков беше арестуван преди два дни и след това освободен, включват тежки корупционни практики, свързани с провеждането на изпити и издаването на лицензи.

    Депутатът от БСП Георги Свиленски алармира, че в транспортната комисия в парламента са получени много сигнали срещу Божков, че “ако не си платиш, няма как да си вземеш изпита”

 

 
ЗАТВОР ГРОЗИ МОНИКА СТАНИШЕВА! Хохегер вече получи 2.5 г. зад решетките

·         15 .09. 2013

•    Ако в България имаше правосъдие, днес Моника Станишева трябваше да е в затвора, а Сергей Станишев да й носи цигари.

•    Но в България когато крадеш, ставаш първа дама и ти дават възможност да крадеш още повече.

•    За една и съща кражба в Австрия осъждат на затвор и глоба от 960 000 евро, а в България ти дават още привилегии и възможности – като например, да вкараш всичките си приятелчета на топли местенца в кабинета Орешарски.


    Районният съд във Виена осъди на две години и половина затвор лобиста Петер Хохегер.

    Това е станало по време на завършилия в ранните съботни часове процес за тайните политически дарения, които "Телеком Аустриа" е дала за партията "Съюз за бъдещето на Австрия".

    Съдът прие, че по време на изборната кампания през 2006 г. с помощта на фалшиви фактури и чрез рекламни и пиар агенции партията е получила 960 000 евро.

    Присъдата на Хохегер е заради облагодетелстване и фалшиви показания, дадени пред антикорупционната комисия на парламента.

    До последно Хохегер отричаше да е участвал в схемата за тайно спонсориране на партията, но съдът прие, че той е действал умишлено.

    Освен лобиста, чиято присъда е най-дълга, осъдени бяха още бивш депутат, рекламен бос и говорителят на тогавашния министър на правосъдието.
    Националистическата партия "Съюз за бъдещето на Австрия" бе осъдена да плати глоба от 960 000 евро. Това е една четвърт от бюджета й за изборите, които са на 29 септември.

    Петер Хохегер доби популярност в България, след като стана ясно, че е лобирал за влизането на България в Европейския съюз срещу хонорар от 1,5 млн. евро по два договора от 2006 и 2008 г., подписани от кабинета "Станишев".

    Случаят "Хохегер" бе обсъждан и в специална анкетна комисия, която бе създадена в предишния български парламент.

    Прословутите 1.5 милиона евро са минали през фирмата на Моника Станишева.

    И ето разликата между правосъдието в Европа и Абсурдистан – в Австрия ортакът на Станишева ще лежи 2.5 години в затвора, в България на Моника й дадоха възможност да се пооблажи още.

    А и да нареди всичките си близки приятели в кабинета на Орешарски като министри, зам.-министри и шефове на други високи ведомства.

 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар