понеделник, 8 декември 2014 г.

АНТОЛОГИЯ НА НЕОКОМУНИЗМА 44

В Созопол по-известен е бащата на арестувания митничар Димитър Колев, бил шеф на поземлената комисия

В Созопол Димитър Колев не е известен толкова като шефа на митницата в Лесово, а като сина на Марко Колев. Бащата вече е покойник, но местните го помнят като председател на поземлената комисия.
Община Созопол е едно от местата по Черноморието, където наследствените имоти се възстановяваха в реални граници, затова голяма част от тях са на самия морски бряг.
На много хора не им се вярва, но това е факт - тук, в пясъците преди време бяха
лозята ни, твърдят възрастните в Созопол.
На мястото на лозята на юг от Харманите в местността Буджака за 10 г. изникна модерното предградие на Созопол - десетки вили с градини и басейни.
В началото на Буджака малко преди прочутия Райски залив е недостроената 4-етажна сграда, за която всички знаят, че е на митничаря. Според местните парцелът е наследствен. Колев е започнал да строи преди около 2 г., но след това работата спряла.
Постройката е малка за хотел, на етаж са по 4-5 стаи. Може би е имал намерение да запази едното ниво за себе си, а другите да ги продаде, коментираха вчера съседи.
На юг от имота на Колев теренът все още не е застроен, на север има хотелче, което по това време на годината вече е зазимено.
Митничарският имот е на 4 нива, като единият се пада под нивото на ската. Пред него с изглед към морето е излято бетонно корито за басейн.
По проект пред бесейна и едно ниво под него трябва да има заведение, казва работник от съседен обект, който преди време е пазел постройката на Колев. Според него на строежа не се работи повече от година. Строежът е бил спрян от РДНСК след скандала в Несебър, станал известен като “Дюни гейт”.
През януари 2013 г. от строителната инспекция отнеха разрешенията на фирма “СЛЕ груп”, която планираше да вдигне луксозен комплекс в местността Кокалу. Малко след това бяха спрени още няколко строежа на първа линия в различни зони на Черноморието.
Според бившия пазач на имота на Колеви в Буджака през последните месеци митническият шеф търсел купувач.
Името на фамилията и най-вече на бащата Марко Колев се свързва с малкото хотелче “Кавалер”, към което има и ресторант със същото име. До входната врата е залепен некролог на 38-годишната Пламена, съпругата на Колев, починала през май т.г.
“Не звънете, никого няма да намерите”, посъветва ни съседка. “Пък и това не е собственост на Митко, баща му го направи преди време”, каза жената. Според нея майката на митничаря прекарва тук лятото, но през есента и зимата се мести в Бургас.
Хората в Созопол не говорят с лошо за Колеви. “Не знам що за човек е Димитър, но на едно нещо не мога да повярвам - че митничарите не са се отчитали по-нагоре”, категоричен е възрастен жител на Буджака.


Чудовищно! Изпариха се архивите на ДАИ

12.11.2014

 
Служители се възмущават от далаверите в ДАИ .

Изпариха се архивите на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", известна като ДАИ. За това алармираха пред Фрог нюз шокирани служители на ведомството. Това е станало на 17 октомври т. г., веднага след като се разбрало, че ЕК настоява да се извърши щателно разследване за грандиозните далавери в агенцията, свързано с продажбата на шофьорски книжки на неграмотни хора. Изнасянето на всички документи от сградата е било заснето.
Фрог разполага с видеото и го предоставя, както на вашето внимание, така и на разследващите органи. Изчезването на тефтерчето на Златанов е нищо, в сравнение с това, което се случва в агенцията", разказаха служители. 

През въпросния ден, няколко камиона от по 20-тона са паркирали в двора на институцията. Група от цигани са взели всички папки и са ги натоварили пред погледа на всички. Интересното е, че преди това, който е искал е можел да разгледа съдържанието им и да си вземе оттам каквото си хареса.  След това никой не знае накъде са поели документите. Твърди се, че всички са били нарязани и унищожени.
Служителите са категорични, че аферата с продажбата на шофьорски книжки на неграмотни и малограмотни хора, продължава с пълна сила и в момента.
Тази информация взриви цяла Европа преди три години, тъй като се оказа, че хора, които не могат да напишат и една буква, са отишли в страните от Стария континент и са започнали да работят като шофьори. Тогава се разбра, че срещу 1000 лв. с книжки са се сдобивали и неразбиращи български език кюрди, които след това също са заминали в Европа.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Така пишат хората, които са се сдобили с професионални книжки

 Германия, Холандия и още няколко държави скочиха като ужилени след тези разкрития. Според тях схемата е позволила по пътищата на континента да се движат потенциални шофьори-убийци. След всичко това последва поредица от рокади на най-високо ниво в министерство на транспорта и изпълнителната агенция.

 Случаят беше поверен в ръцете на тогавашната Главна дирекция Национална полиция и прокуратурата. След като папките по делото обходиха безрезултатно всички инстанции –от градска прокуратурата до ВКП и обратно, случаят попадна в ръцете на главния прокурор и президента. След тяхно запитване Главният секретар на министерство на транспорта Иван Марков даде окончателно становище на 14.08 2013 година.

 В него се казва: Организацията на изпитите с тестове на хартиен носител е достатъчно надеждна и ограничава възможността за нерегламентирани действия по време на теоретичните изпити. С въвеждането на тази мярка се ограничи възможността за нерегламентирани действия по време на практическите изпити и за корупционни практики и се повиши качеството на контрола на дейността. Най-странното е, че точно в деня на този отговор барети арестуваха шефа на ДАИ Валентин Божков за злоупотреби със служебно положение и корупция. Оказа се, че след като мина известно време, всички отстранени бяха или върнати в агенция или назначени на други важни постове. 

 




Документът, който удостоверява, че изпитите за шофьори протичат нормално
 
 
300 000 руснаци, живеещи в България, притежават 500 000 имота по Черноморието
28.05.2014                                                                                       
         300 000 руски граждани пребивават постоянно в България, обяви консулът на Руската Федерация във Варна Юрий Соловьов, чийто мандат приключва. Дипломатът уточни, че става въпрос за територията на консулския окръг, който включва Варна, Добрич, Бургас, Сливен и Ямбол. Соловьов допълни, че негови сънародници притежават около 500 000 имота по Черноморието, предаде "Дарик".
                   "Нито един не е изразил притеснение пред мен, нито пък на някого му е хрумнало да се изнася от България", коментира консулът настроенията на руснаците във връзка с позицията на ЕС спрямо Русия, заради кризата в Украйна. "Всички продължават да си живеят както досега, миролюбиво и нормално", допълни консулът.
         Според Соловьов това лято туристите от Руската Федерация по родното Черноморие, дори ще са повече от миналата година.
         Министерството на външните работи на Русия все още не е посочило заместник на Соловьов, който да оглави консулската служба във Варна. Самият консул подчерта, че това лято няма да почива нито на Крим, нито във Варна.
         Той оглавява консулството на Русия от 2009 година. "Винаги ще обичам Варна и никога няма да я забравя", каза Юрий Соловьов, след като градоначалникът Иван Портних му връчи почетния знак на кмета.
 
Сводникът Росен Чолов работил за ДПС на изборите. Мъжът на Ирена Милянкова осигурявал проститутки на елита на партията .
 21.11.2014
 
Подсъдимият сводник Росен Чолов е регистриран в ЦИК като застъпник на ДПС.
Мъжът на актрисата Ирена Милянкова е работил на партията както на европейските, така и на партаментарните избори тази година, показва справката в документите на 23 и 25-ти МИР в София.
Партийната дейност на Росен Чолов се случва между двата ареста. Първият е от ноември 2012 г. Разследването вече е в съда, а той е обвинен в сводничество и склоняване към проституция. Той е бил управител на агенция за модели, която въсщност набирала проститутки за елитни клиенти. Установено е, че Чолов е бил търсен и от богати бизнесмени и политици, за да им изпраща момичета за секс.
Вторият му арест е след последните избори – на 2 ноември. В момента бившият спортист и човек на силовата групировка СИК е в ареста с постоянна мярка за задържане под стража.
Докато сводническата му дейност, както и бракът му с актрисата са добре известни, то принадлежността му към ДПС беше обвита в тайноственост. „Чолата не е случайно в ДПС. Не знам дали познава програмата на партията, но е близък приятел с Любомир Ников, който е шеф на софийската организация. Сигурно е решил на помага на изборите по молба на Ников“, казва техен общ познат от Елин Пелин, където живеят и двамата.
Любомир Ников внася в ЦИК списъка със застъпниците за ДПС. Той е упълномощен лично от председателя на партията Лютви Местан. Сред имената личи това на сводника Росен Чолов и на брат му Калин. От движението му обещали политически протекции за „оправяне“ на наказателните му дела.
В средите на партията се говори, че Чолов, освен застъпничеството по избори, има и малко по-специфична задача – да осигурява красиви момичета за тържествата им.
 

Бизнес за милиони - криминално проявен точи ДДС като фиктивен собственик на фирми


Голям скандал, но сякаш част от ежедневието в България - криминално проявен държи десетки фирми като фиктивен собственик в Панагюрище
Става въпрос за Събко Мулешков. Той е лежал в затвора за блудство и изнасилване, а сега, според обяви в интернет, е адвокат.
Мулешков получавал 2 хил. лева заплата, за бъде собственик на различни фирми. На името на жена му пък има стотици компании. По документи Събко държи един от най-големите вносители на ивалидни колички и слухови апарати, информира Нова телевизия.
Всичко започва, след като от години „Мулешков се продава” чрез обяви в интернет – предлага на бизнесмени със задължения да прехвърлят фирмите си на негово име. Така ги отървава от преследването на институциите. Така Събко попада в схемата с фирмата за инвалидни колички, слухови апарати и други консумативи за хора с увреждания.
Във фирмата за медицински консумативи на Събко член на борда на директорите е Румен Чернаев. Чернаев е станал директор, докато е зад решетките. На адреса му в Пловдив живее негова позната. Чернаев е мъжът, който през 2008 г. се опита да убие учителка от Хисаря, като я намушка няколко пъти с нож.
В схемата фигурира и името на Димитър Галчев. Той е собственик на заведения в София, но не и по име. Връзката му с Мулешков е следната - преди години Галчев прехвърля на името на Събко фирма "Арантел Инвестмент".
Според Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията 30% от фирмените задължения в България не могат да се съберат точно заради схеми като тези, в която участва Събко Мулешков. Така се точи ДДС за 3 млрд. лева годишно, посочи Безлов.



Няма коментари:

Публикуване на коментар