неделя, 26 юли 2015 г.

ПОСЛЕДСТВИЯ 38



Този материал се посвещава на хилядите знайни и незнайни труженици на неокомунистическата престъпна мрежа в България.


Потрошиха колата на Евгения Банева с бухалки.
Мутресата паркирала баровското си возило "Мазерати" по средата на улица в столичния квартал "Лозенец".



 
26.06.2015

 
Див екшън се разигра в центъра на София. Луксозният автомобил „Майбах“ на Евгения Банева бе потрошен с бухалки в столичния квартал „Лозенец“, на метри от Американското посолство.
Инцидентът станал във вторник следобед, когато съпругата на скандалния олигарх Николай Банев паркирала баровското си возило по средата на улицата.
Придружената от охрана, бизнес дамата зарязала автомобила неправилно паркиран и хукнала да се разкрасява в близкия елитен козметичен салон. Когато се върнала, тя едва познала колата. Гневни от паркирането й вандали решили да си отмъстят.
Автомобилът й бил тотално потрошен, без стъкла и на дупки и се нуждаел от основен ремонт. Евгения едва не изпаднала в медицински шок от гледката и настояла охраната й да издири записи от съседните камери, за да се подаде официална жалба срещу агресорите, пише HotArena.net.
Семейство Баневи стана печално известно с изграждането на ваканционното селище „Русалка“ и с това, че възпрепятстваха свободния достъп до плажа, който е държавна собственост, както и с други съмнителни сделки. Миналата година Банева предизвика грандиозен скандал пред десетки очевидци в центъра на София само заради един счупен фар на луксозния й „Майбах“.

 
Италианското разследване за арестувания собственик на "Техномаркет" било за 50 млн. евро ДДС

07.07.2015
Разследването срещу арестувания собственик на "Техномаркет" било за 50 млн. евро италианско ДДС, съобщавата източници от Италия. Става дума за бяла и черна техника, която е била изнесена от "Техномаркет" за тамошни търговци, които след това са я изнесли фиктивно в трета страна. 
Очаква се италианската държава да заведе и регресивен иск към "Техномаркет", за да си получи обратно невнесеното ДДС. 
Николай Китов, представител на Съвета на директорите на „Техномаркет“ АД и на „К и К Електроникс“ АД, бе арестуван сутринта в офиса си в София.
Той е издирван с европейска заповед за арест, издадена от прокуратурата град Монца, Италия. Там се води международно разследване за данъчни престъпения при доставки на бяла и черна техника.
Данъчните престъпления, които италианските власти разследват, са извършвани по схемата „Карусел“. При нея се препродават стоки през вериги от фирми, за да се спести ДДС, казаха от полицията.

 
Самоубийство или инсценировка? Лъчо Терориста е мъртвият, открит в автомобил в "Бояна". Той е бил в обкръжението на Мето Илиенски и братята Галеви, един от основателите на ВИС .

10.07.2015

 
Известният в годините на силовите групировки Лъчезар Иванов - Терориста, приближен на Мето Илиенски и един от приятелите на братята Галеви, е мъжът, който днес бе открит мъртъв с огнестрална рана в работещия си автомобил в "Бояна", съобщава struma.com.Първоначално бе съобщено, че мъжът е убит, но сега криминалистите издигат и версията самоубийство, поне така показал огледът на мястото.
Терориста е един от основателите на ВИС, авер на Георги Илиев през годините. Богат е, което затруднява полицаите в уточняване на мотивите за самоубийството. Разбира се, не се изключва и самоубийството да е инсценирано. Работата по случая продължава.

 
Арестуваха и Весо Полицая след акция срещу проститутки във Варна

10.07.2015

Веселин Жеков, известен като Весо Полицая, бе арестуван, след като две денонощия ченгета разпитваха проститутки в центъра на Варна. Акцията е на Специализираната прокуратура в София.
"Организирана престъпна група, занимаваща сe с изнудване и рекет на проституиращи лица във Варна, се разследва под ръководството на Специализираната прокуратура. Задържани са ръководителят на групата Веселин Жеков, който е бивш полицейски служител, и четирима от членовете й - Иван Балинов, Иван Иванов, Здравко Вълчев и Антон Бицов. Петият член на групата Свилен Цонев не е открит и се издирва", съобщиха от пресцентъра на МВР.
Веселин Жеков е привлечен като обвиняем за това, че от началото на месец май 2014 г. е образувал организирана престъпна група, създадена с користна цел за изнудване и рекет на проституиращи лица. Иван Балинов и Иван Иванов са обвинени и за това, че са принуждавали различни проституиращи лица да им дават по 100 лева седмично. Деянията им са осъществени чрез използване на сила и заплахи. Нанасяли са побой на изнудваните лица, включително и използвайки метални тръби, отправяли са им заплахи за физическа саморазправа, че ако не им заплащат исканата сума, ще бъдат причаквани, пребивани и осакатявани.
По досъдебното производство са разпитани 16 свидетели. Извършени са разпознавания, казаха от Специализираната прокуратура. Арестуваните са задържани за 72 часа.
Веселин Жеков бе свидетел срещу осъдените бивши общински съветници Веселин Данов и Иван Славков, който дълго време бе президент на футболния "Спартак". Славков и Жеков са били колеги в специализирания отряд за задържане на опасни престъпници във Варна и съдружници в бизнеса. Весо Полицая признава вината си за разпространение на наркотици и получава присъда от 2 г. и 4 месеца.
След ареста на бандата на Черния Роди в началото на година, това е втори удар на Специализираната прокуратура във Варна. Очакват се и вътрешни проверки на полицията във Варна, заради които бе спуснат от София новият шеф на областната дирекция Даниел Пашов.

 

 Шефът на Фонд "Научни изследвания" и бивш депутат в ареста за убийство на приятел по чашка

 22.07.2015

Софийският градски съд остави в ареста 57-годишния Николай Христов, шеф на Фонда "Научни изследвания" към министерството на образованието и бивш депутат, за убийство, извършено на 14 юли.
Съобщение за мярката за неотклонение се появи на сайта на МВР без имена днес. Часове по-късно се разбра, че става въпрос за Николай Христов.
На 14 юли негов приятел по чашка дошъл на гости в апартамента му на ул. "Цанко Церковски" в "Лозенец". Към компанията им се присъдинила жена. Двамата били пияни.
Около 19 ч вечерта в МВР бил получен сигнал за прострелян мъж на адреса. Полицаите го намерили мъртъв. Криминалистите отвели домакина за разпит. Той твърдял, че пострадалият взел пистолета и се самоубил. Разследването обаче опровергало тази теза и 57-годишният домакин на разпивката е обвинен за убийство.  
Николай Христов оглави фонда след като предишният управител бе уволнен за раздаване на пари на приближени. Учени тогава излязоха на протести, а просветният министър Сергей Игнатов бе свален.
Когато Христов бе назначен, срещу него пък протестираха, че няма общо с науката. Настина кариерата му е предимно политическа, въпреки че е преподавател. Той е бил зам.-председател на координационния съвет на СДС - Враца, политически секретар на Радикалдемократическата партия и член на Централното бюро на Демократическата партия, депутат в 36-то, 37-о и 38-о НС, става ясно от негови биографии в интернет.
Доц. Милен Михов, депутат от Патриотичния фронт, нападна Христов миналия месец, пак за пари. Народният представител твърди, че управителят на фонда Николай Христов "не е изразходил поверените му публични средства по икономичен, ефикасен и ефективен начин", като е сключил договори, възлизащи на 163 468 лв. Михов се позовава на одитен доклад за извършена проверка на управлението на Фонд "Научни изследвания".
От своя страна просветният министър Танев потвърждава, че заключенията от одитния доклад, представен на 3 юни 2015 г., са "смущаващи". "На 8 юни 2015 г. в Министерство на образованието и науката е постъпило становище от управителя на фонда Николай Христов по окончателния доклад. Информацията обаче се разминава драстично на направените констатации в доклада", пише образователният министър и допълва, че е необходима допълнителна и външна

 

Хората счупиха оградата на пътя между Созопол и Приморско. Само ден просъществува оградата, която местният феодал Панайот Рейзи издигна на пътя между Созопол и Приморско.

26.07.2015

Хората вече са изтръгнали оградата, която спираше достъпа до един от малкото останали диви плажове - т. нар. "Шофьорски плаж" между Дюни и Аркутино.
На мястото на оградата стърчи само един кол, видя репортер на OFFNews. Парапетите от оградата са захвърлени в канавката. Някой грижливо е запълнил дупките в асфалта, причинени от коловете на оградата.
За първата в историята ограда върху път от републиканската пътна мрежа се разбра вчера, когато Мediapool публикува снимките и зова за помощ на плажуващите. Предположенията на Mediapool бяха, че точно както тъстът на депутата Йордан Цонев загради плажа Силистар при Синеморец, така и сега някой частник загражда терена, за да печели от паркиране.
Истината обаче се оказа още по-скандална. Първата в историята ограда върху републиканската пътна мрежа е поставена след заповед на скандалния кмет на Созопол Панайот Рейзи.
Заповедта е издадена на 21 юли след края на работния ден и влиза в сила от следващия ден. Мотивите за затварянето на пътя са, че пътят преминава през красив ландшафт, а "в обхвата на пътното платно съществува порочната практика на безразборно паркиране на МПС, които са собственост на плажуващите".
Със затварянето се блокира достъпа на туристите от Дюни, Смокиня, Веселие и Каваците към Приморско и на туристите в "Свети Тома" към Дюни, Веселие, Каваците и Смокиня.
Според Медиапул въпросният красив ландшафт вече е собственост на скандалната офшорка от Каймановите острови, която у нас се представлява от "Аркутино" ЕАД, ръководено от Мустафа Гези Кериба.
OFFNews не успя да потвърди дали Мустафа Гези Кериба вече е заграбил и района около блатото Алепу, но това е същият герой, който вече успя да заграби дюните около Ропотамо в дело срещу Министерството на околната среда.
На 15 април 2015 г. ВАС заличи от картата на резерват "Ропотамо" дюните в защитената местност и отсъди в полза на жалбоподателя "Аркутино" ЕАД - офшорка от Кайманските острови с представител канадеца Мустафа Гази Кериба. МОСВ обжалва.
Районът е около бившия комлекс на Людмила Живкова и непосредствено до луксозния комплекс "Свети Тома" на Главболгарстрой.
Внезапният респект на кмета към красивия ландшафт е съвсем отскоро. В продължение на години достъпът на комплекса "Свети Тома" до главния път Созопол-Приморско беше отрязан и колите бяха принудени да минават през красивия ландшафт и да удължават с около 22 км пътя си в посока Приморско.
Точно при новопридобитите имоти на кайманската офшорка преминава друг затворен път - най-старото шосе между Созопол и Приморско. То е затворено от десетилетия, като официалното обяснение е свлачища.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар