събота, 5 декември 2015 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...112


 

 Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.
 
Очистиха още един свидетел срещу Йоско - Хрисим Хрисимов

 
Жена чисти кръвта пред заведение, където бе убит Хрисимов. СНИМКИ: ДЕСИ КУЛЕЛИЕВА
 
 
Втори свидетел срещу групата на Йосиф Йосифов-Костинбродския беше убит в четвъртък вечерта в София.
53-годишният бизнесмен Хрисим Хрисимов е бил разстрелян с 8 куршума пред заведение в столичния квартал “Банишора” ден преди поредното заседание срещу групата на Йоско.
През март т.г. в Своге бе убит и Красимир Гочев-Шмид. Като физически извършител е задържан Михаил Туцев-Вандала. Шмид също бе свидетел срещу Йоско по делото в спецсъда срещу него и хората му за разпространение на наркотици.
Ликвидираният в четвъртък Хрисим Хрисимов е дал показания на 19 ноември т.г. по друго дело срещу Йоско, известно като “Килърите 4”. (Виж карето долу). Там Костинбродския е подсъдим като лидер на банда за убийства.
Точно в 22 ч вечерта в четвъртък Хрисимов излязъл от заведение в блок 41 на столичния кв. “Банишора”. Тогава е краят на работното време на кафенето, което Хрисимов стопанисвал. След като заключил вратата, по него била открита стрелба като 8 куршума попаднали в тялото му. Сигналът в МВР постъпил веднага, но до пристигането на лекарите и униформените Хрисимов починал от кръвозагуба.
До ранния следобед днес пред вратата на заведението имаше локва. По стъклата на кръчмата личаха дупки от куршумите на убийците.
Заведението се стопанисва от сдружението “Клуб на шафнерите” в България. Хрисимов е негов председател, но според жители на квартала е работил и като барман там. Преди време баща му Димитър държал кафенето, но след това го поел синът. На отсрещния тротоар е 14-о СОУ. Заведението, което е на самообслужване, е било посещавано предимно от възрастни жители на квартала, в който е живеел разстреляният Хрисим Хрисимов.
Местните не са забелязвали убитият да е посещаван от съмнителни лица. Не е ползвал и охрана. Бил вежлив със съкварталците си и продавачите в околните търговски обекти.
Въпреки че кафенето изглежда скромно на вид, вътре е имало камери. Няма обаче записващи устройства отвън, където килърите са чакали жертвата си. Тепърва ще се изяснява дали те са попаднали в кадър. Според запознати стрелците са били поне двама и са открили огън с пистолети.
Хрисим Хрисимов и друг път е бил свидетел срещу Йоско - преди 11 години след убийството на Филип Найденов-Фатик
Тогава той уличава Йоско и Даниел Георгиев-Джаки, че са замесени в разстрела на Фатик. Разказва как е закупил фолксваген от Горубляне, който е ползван от стрелците, а Йоско и хората му посещавали наетата от него къща в Банкя. Разследващите не успяха да докажат, че групата е ликвидирала Фатик. Йоско бе съден само за притежание на незаконно оръжие, а Хрисимов се отрича от показанията си в съда.
След старта на делото “Килърите 4” Хрисимов отново е свидетел срещу групата заедно с Николай Генов, който дава показания и по други дела.
Йосиф Йосифов-Йоско е съден и оправдан за отвличането на хърватина Иван Може.
Освен “Килърите 4” в спецсъда срещу него има дело за ръководство на наркогрупа и за покушението срещу ромския бос от Долни Дъбник Тани Танев. Разследван е за заплахи към полицай и прокурор. Седмица преди убийството на Красимир Гочев-Шмид от Своге Йоско е освободен от ареста и оттогава е в неизвестност. Обявен е за издирване. Той вече беше търсен от Интерпол от 2010 до 2012 г., когато бе арестуван в Гърция и върнат у нас, за да избяга отново. На свобода са и останалите от хората му.
Йоско Костинбродския и хората му пристигат на съдебно заседание срещу тях за убийството на Фатик

Разпитали го на 19 ноември, дошъл с охрана

Убитият Хрисим Хрисимов е бил разпитан на 19 ноември по делото “Килърите 4” срещу Йосиф Йосифов - Йоско и още 4-ма души. Хрисимов дошъл с охрана и след въпрос уточнил, че тя е от държавата, каза председателят на спецсъда съдия Георги Ушев. Убийството му няма да попречи на делото, допълни той.
Хрисимов обаче не е бил защитен свидетел, както се твърдеше първоначално.
Той казал пред съда, че се страхува за живота си и че в миналото е получавал заплахи от хора на Йоско да промени показанията си по делото за убийството на Фатик. Той го направил, а Йосифов и хората му били оневинени.
Следващото заседание по делото “Килърите 4” е на 19 януари.
 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар