неделя, 27 декември 2015 г.

ЪНДЪРГРАУНД 33




Кръгът "Капитал" бълва доноси против Славка Бозукова - мишената е Борисов .

28.08.2015

 
Вчера ПИК разкри една публична тайна: президентът Росен Плевнелиев живее с пиарката си Мария Иванова и е напуснал семейството си. Когато на малкия Филип му прилошало в София, той бил на почивка в Гърция заедно с Мария. Майката Юлиана сама завела детето в кардиологията на Трета градска.

Информацията ни в ПИК, препечатана и в БЛИЦ, се базираше на няколко сериозни източника, близки до президентската институция. Впрочем никой не се и опита да я опровергае. Последва гръмотевично интервю в ПИК с писателя Димитър Недков, житейски партньор на издателката на БЛИЦ и главна редакторка на "Стандарт" Славка Бозукова. В текста Недков разобличава моралния крах на Росен Плевнелиев и анонсира, че работи над роман-антиутопия, озаглавен многозначително "Президентът".

Отговорът не закъсня. Олигархическата съпруга Галя Прокопиева и слугинажът й от "Капитал" избълваха публичен донос срещу Славка Бозукова, легендиран като "открито писмо". Формален повод за оплюването на Бозукова е публикация в БЛИЦ за гей скандал, разтърсил редакцията на "Капитал" (нищо ново под слънцето - при Прокопиев открай време работят предимно физически и душевни хомосексуалисти).

Според доноса БЛИЦ и ПИК били "кална артилерия за екзекуции", дъното на професията, отстрелвали враговете на Пеевски, Бозукова имала държавен орден - да й се отнеме, министрите да не дават интервюта за тези медии, еврофондовете и рекламите към тях да секнат... (особено забавно ми стана, когато прочетох, че ПИК и БЛИЦ си позволявали да хулят дори Слави Трифонов, свят човек, потенциален бъдещ управленец на България. Трудно ще да им е било на снобите около Прокопиев да си обърнат езика и да похвалят "чалгаджията" Трифонов, но пък сега той им се явява нещо като съюзник в кампанията срещу Борисов)

И още от възванието: ПИК бил особено приближен до правителството и пресслужбата на кабинета, защото публикувал първи снимки от визитата на Бойко Борисов в Туркменистан. От "Капитал" се почувствали пренебрегнати, те били истинската медия, останалите имали ниска хигиена.

Най-нелепото е, че доносът е подписан и от журналистката Лора Филева, дъщеря на вицепремиерката и вътрешен министър Румяна Бъчварова. Само като вметка - какво мисли майката по въпроса? Нормално ли е, че Лора удря по авторитета на Бойко Борисов, нейния началник?

Споделя ли патоса на щерката? Ако е толкова загрижена за медийната политика на правителството, да вземе да забрани на пресслужбата да подава материали за ПИК и БЛИЦ и да я задължи да обслужва само "Капитал"... (Истината е, че уж отдалечената от властта Прокопиева плаща заплати и на щерката на Бъчварова, и на зет й, и на сестра й, и на жената на президента. Чудесна колаборация с управляващите на фамилно-ведомствен принцип!)

Това обаче не е важно. Важно е, че доносът срещу Бозукова е предизвикан не от материала за „обратния” главен редактор, а от разкритията за семейния упадък на Росен Плевнелиев, персоналния президент на кръга „Капитал”.

Плевнелиев бе ранен в сърцето, падна ореолът му на страдащ баща и съвестен родител. Ореол, с който той явно щеше да се помъчи да изкрънка още един мандат.

Ще кажете - подобни статии са ровене в мръсното бельо, къде е съчувствието към личната му драма, той няма ли право на частен живот?

Няма, разбира се. Щом е станал държавен глава, щом олицетворява нацията, частният му живот е обществен проблем. Я си представете какво ще се случи, ако Обама реши да зареже Мишел и децата и се пренесе да живее при говорителката си? И междувременно едно от децата си отиде от този свят? Ще си траят ли свободните и демократични американски медии? Ще си трае ли републиканската опозиция?

Като имаш претенции да оправяш държавата, първо се погрижи за семейството, подреди дома си. Вече четвърта година солидарно търпим безпрецедентния срам да нямаме Първа дама. И това е въпрос на протокол, на норма, не на личен гевезелък.

Истерията на капиталци срещу Славка Бозукова, достойна жена и преуспяващ издател, е поредният жалък пристъп на саморазобличаване. "Кална артилерия за публични екзекуции" са именно техните медии, заети да громят с болшевишки плам всеки икономически или политически противник на издателя им Иво Прокопиев (разследван от прокуратурата), неговия бизнес ортак в офшорките Росен Плевнелиев и техния идеен вдъхновител Иван Костов.

Пишейки срещу ПИК и БЛИЦ, те всъщност визират себе си, демаскират собствените си комплекси и професионални практики.

Ругаейки Бозукова, те легитимират основния си жанров похват - доносничеството.

Цялото си време тези типове прекарват във фабрикуването на доноси до американското посолство, до Брюксел, до всевъзможни фондации и синекурни формирования от типа на "Репортери без граници". Момчетата и момичетата на Прокопиев са истински ударници в окепазяването на хора и цели бизнеси пред света. Някогашният агентурен апарат на Държавна сигурност репички да яде пред новата "морална полиция", която съсича с един-единствен порив на химикалката всеки неудобен за търговското съдружие "Плевнелиев, Прокопиев и сие". Учи ни как да живеем, как да мислим, какво да обичаме и какво да мразим, че и как да се трудим.

В донесението срещу Славка Бозукова сякаш най-циничен е призивът да се спрат еврофондовете за "неправилните" и "жълтите" медии. Този призив капиталци отправят от позицията на дълго угоявани храненици на "Америка за България" и "Отворено общество". Само за последните пет години те са усвоили официално 6 милиона лева грантове от американските фондации, локализирани на българска почва. За "неофициалното" можем само да гадаем.

Отвъд дотациите и изкуственото дишане, вестниците и сайтовете на Иво Прокопиев са едно голямо нищо. "Капитал" мизерува с 3-4 хиляди бройки тираж, толкова го четат и в интернет. "Дневник" пък фалира на хартия и сега се подвизава само във виртуалния свят, за по-евтино.

В мечтаната за Прокопиевци държава с пожизнен президент Росен Плевнелиев обаче няма място за други издания и за друга журналистика извън тяхната. Рекламите и дотациите от чужбина отиват само при тях с аргумента, че са честни, независими, модерни изразители на единствено правилната либерална воля на поамериканчената ни планета.

Ще се сринат медиите ви, госпожо Бозукова, вещаят врачките от кръга "Капитал" в подлата си жалба. А подтекстът е: ще се сринат вашите, ще останат само нашите...

Всъщност това ще го решат хората. Засега те предпочитат да четат ПИК, БЛИЦ, "Стандарт", "Телеграф" и "Уикенд". Жълти, не жълти, пошли, не пошли, на Пеевски, на Недялко, на Славка - това е положението.

Пак същите тези хора няма да позволят позорището Плевнелиев да изкара втори мандат като президент.

Прост народ, какво да го правиш. Да можеха капиталци да си внесат друг...

 

Основен свидетел по ”Октопод” загина в катастрофа .

13.11.2015

50-годишният Георги Цветанов от Плевен, основен свидетел по делото "Октопод", е загинал снощи при катастрофа на магистрала "Тракия", съобщи БНР.

От Областната дирекция на МВР в Стара Загора съобщиха, че инцидентът е станал около 22.40 ч. в района на 186-ия километър от магистралата.

50-годишният Георги Цветанов е шофирал ”Фолксваген Голф” с несъобразена скорост. Загубил е контрол над автомобила, който напуска пътното платно и се преобръща. Цветанов е получил фрактура на черепа и е починал в линейката на път за Университетската болница в Стара Загора.

Георги Цветанов е бивш шеф на плевенския клон на Първа частна банка и е бил разследван след фалита ѝ, припомнят националното радио и "24 часа".

После започва да търгува със захар. По време на кризата през 1996 г. една от фирмите му продава около 5 хиляди тона захар на фирма „Дискавъри“. Но не си получава парите – близо 2,5 млн. долара. Тогава Георги Цветанов се жалва на плевенчанина Русалин Русалинов, който е приближен на Алексей Петров. Така двамата се запознават, като ексбанкерът иска от Алексей Петров да респектира собственика на „Дискавъри“ Стоян Николов да му върне парите.

По делото „Октопод“ Георги Цветанов дава показания, че Петров го е бил с лопата и „лекувал с нож, лопата и пистолет“. Петров казва пък, че „това било зле монтиран филм“.

През април Висшият съдебен съвет временно отстрани от длъжност обвинителя на Окръжната прокуратура-Плевен Димитър Захариев, защото е оказал натиск върху Цветанов. Тогава обвинителят принудил свидетеля да се отрече от предходните си показания и да набеди наблюдаващия прокурор по делото, Светлозар Костов, в престъпление срещу правосъдието. Делото "Октопод" се води срещу организирана престъпна група за изнудване и рекет. Основен подсъдим е бившият съветник в ДАНС Алексей Петров. Другите обвинаяеми са Марчело Джотолов, Антон Петров-Хамстера, Янко Попов, Кирил Топалов и бившият прокурор Цеко Йорданов.

Днес в Специализирания наказателен съд се провежда заседание по процеса.

Междувременно Алексей Петров обяви награда от 100 000 долара за предоставяне на достоверна информация за разкриване на извършителите и поръчителите на атентата срещу него.

 

Втори свидетел по делото "Октопод" е аут: Посякоха го с брадва . В момента карат Пламен Устинов в болница, съсечен е с брадва .

13.11.2015

Един от основните свидетели по мегаделото "Октопод" Пламен Устинов е посечен с брадва преди броени минути. Това е станало в тетевенското село, където той живее от дълго време. Неизвестни лица са влезли в дома му и са го нападнали пред очите на съпругата му. Устинов не е могъл да се противопостави, тъй като нападателите му физически са го превъзхождали. В момента той е в линейка на път за болница. Късно снощи и основният свидел по делото "Октопод" Георги Петракиев Цветанов намери смъртта си при катастрофа на автомагистрала "Тракия" край Чирпан. До този момент полицията не дава информация дали на произшествието е имало свидетели, което навежда на мисълта, че инцидентът може да не е случаен. Основен обвиняем по делото "Октопод" Алексей Петров. То е за организирана престъпна група за рекет. Миналата седмица инцидент претърпя и самият той, а днес бившата барета заяви пред журналисти, че дава 100 000 долара награда на този, който му даде информация за стрелбата срещу него на 29 октомври в центъра на София.

 

Бивш гард на Жоро Илиев разкри скандалната истина за Слави Трифонов

27.12.2015

Бивш телохранител на Жоро Илиев проговори за Слави Трифонов и отношенията му с висаджиите
И до днес Слави Трифонов не крие възхищението си към Жоро Илиев и брат му Васил Илиев. Един от бившите гардове на Главния разкри какво всъщност се крие зад отношенията на шоумена с висаджиите. Гардът на висаджията заяви, че всъщност двамата братя никога не са уважавали Дългия, просто той е бил перфектният човек, който да им помогне при изпълнение на целите им.
Телохранителят заяви, че шоуменът е бил съучастник на двамата братя, които са основатели на рекета и контрабандата на забранени вещества у нас. В началото на 90-те стотици българи, желаещи да започнат собствен бизнес, са били буквално смазани от тях. Групировката изнудвала всеки, дръзнал да създаде собствен бизнес, независимо от сферата, в която се развива.
Тези, които не се подчинявали на двамата братя, били убивани. Не малка част от милионите на ВИС били изпрани именно чрез Слави Трифонов и по-специално чрез неговата музикална компания. Жоро Илиев и брат му имали намерение да създадат могъща музикална империя, чрез която да перат милионите си.
Във фаталния ден, когато изстрели застигат Васил Илиев, той е имал среща с Дългия именно по този повод. Висаджията трябвало да обсъди със Слави Трифонов подробности около дейността на бъдещата музикална империя.
Неслучайно компанията продуцира единствено изпълнители, близки до двамата братя – Кали, Марко и Снежина, Сашо Роман, Сашка Васева.
Бивш телохранител на Жоро Илиев проговори за Слави Трифонов и отношенията му с висаджиите
И до днес Слави Трифонов не крие възхищението си към Жоро Илиев и брат му Васил Илиев. Един от бившите гардове на Главния разкри какво всъщност се крие зад отношенията на шоумена с висаджиите. Гардът на висаджията заяви, че всъщност двамата братя никога не са уважавали Дългия, просто той е бил перфектният човек, който да им помогне при изпълнение на целите им.
Телохранителят заяви, че шоуменът е бил съучастник на двамата братя, които са основатели на рекета и контрабандата на забранени вещества у нас. В началото на 90-те стотици българи, желаещи да започнат собствен бизнес, са били буквално смазани от тях. Групировката изнудвала всеки, дръзнал да създаде собствен бизнес, независимо от сферата, в която се развива.
Тези, които не се подчинявали на двамата братя, били убивани. Не малка част от милионите на ВИС били изпрани именно чрез Слави Трифонов и по-специално чрез неговата музикална компания. Жоро Илиев и брат му имали намерение да създадат могъща музикална империя, чрез която да перат милионите си.
Във фаталния ден, когато изстрели застигат Васил Илиев, той е имал среща с Дългия именно по този повод. Висаджията трябвало да обсъди със Слави Трифонов подробности около дейността на бъдещата музикална империя.
Неслучайно компанията продуцира единствено изпълнители, близки до двамата братя – Кали, Марко и Снежина, Сашо Роман, Сашка Васева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар