понеделник, 30 юли 2018 г.

ГЕРБ ХРОНИКА 60



ЕКСКЛУЗИВНО! Страшен скандал във Варна. ГЕРБ кмета Иван Портних в ужасяващи далавери!

11.10.2017

След скандала със зам.-кмета на община Варна, Пейчо Пейчев, който преди време мина като ураган през всички медии и разтърси крехкия имидж на община Варна към Морската столица се създава нова вихрушка.
Този път атаката може да удари челно директно кмета на града Иван Портних.
В Министерски съвет вече от няколко дни разглеждат рисковете Варна да се окаже поредната община, която ще бъде подложена на натиск.
В града шуробаджанашките отношения под контрола на главния тъст на града са отдавна известни. Затова източници от ГЕРБ споделиха, че подходът към Варна ще бъде по-специален.
Става дума за разрешителни за строеж в кв. „Чайка“ и още два квартала, за които Портних незаконно, с устна заповед, е разпоредил да не се дават. Няколко фирми преминали изцяло легалната процедура, част от която и в управляваната от Портних община,  не могат да разберат кой има интерес да блокира да блокира бизнес проектите им. Злите езици твърдят, че погазването на законния ред е свързан с очакване строителните фирми да се „отчетат“ на приближения до Портних кръг.
Напрежението е нараснало до степен, в която главният архитект Виктор Бузев не знае какво да прави, след като законът е спазен, но има устно разпореждане от шефа си да го наруши.
Общото напрежение в отделни общини се отразява тежко на властта и в София са наясно, че става дума за наказателна отговорност за престъпление по Наказателния кодекс, регламентирано в чл. 282, ал.1 и ал.2 и чл. 282а. Става въпрос за престъпление по служба, което засяга длъжностни лица (а кметът е именно такъв), които нарушават и неизпълняват служебните си задължения, или превишават властта си с цел да си набавят облага, или да причинят вреда на друг.
Фирмите са решени да дадат гласност и да тръгнат по този път, който според Наказателния кодекс завършва с лишаване от свобода между 1 и 8 години. Същата опасност грози и главния архитект, за който цяла Варна знае, че през свои близки роднини прокарва проекти на заинтересовани, но спира проекти на непослушните. Срокът за издаване на разрешително за строеж е само 14 дни и предстои бомбата да гръмне.
Борисов е побеснял от информацията, която е получил и все още обмисля начинът за реакция, който да нанесе най-малко щети на ГЕРБ, но да парира предстоящия конфликт, преди да е попаднал в ръцете на Нинова и опозицията. Имало е обаждане на човек от кабинета на Борисов, за да не се задейства прокуратурата и хората на Цацаров още тази седмица, както стана в случая с Живко Мартинов от Добрич.


Акад. Петър Иванов: 440 000 всякакви чиновници източват бюджета и гласуват за ГЕРБ .

02.07.2018

  На държавна ясла са стотици хиляди назначени от управляващите – техни близки и роднини.
Според сайта на Министерския съвет в държавната администрация работят 132 648 души. Според Евростат числото е друго – 187 700. А Демографският институт към БАНИ има други данни – на държавна издръжка у нас работят 440 000 души.
И изчисленията на института са базирани на данни от сайта на МС. В него е оповестено, че МС има 511 административни структури – като се започне от 18-те министерства (8,5 милионна Швейцария има 8 министерства, пропорционално у нас би трябвало да имаме 7).
Сред тези 511 звена има много странни структури. Освен това те постоянно се увеличават. За една година държавните агенции от 7 стават 8. Административните структури, създадени с нормативен акт, от 53 стават 57 – увеличават се с 13% за една година и т.н.
В тези официални 132 648 души не се отчитат всички местни администрации – има 3 163 кметства, 265 общини и т.н. Да си спомним 10 000-те “учени” от БАН, 70 000-те полицаи и служители в МВР (през 1943 г. полицаите у нас заедно с горските стражари са били 9 000), армията от генерали-софиянци плюс другите 40 000 военни и т.н. Европейските президенти ходят на работа с обществения транспорт, а Баце, Шиши, агент Сава и др. ги охраняват армии от платени от бюджета гардове и ни струват милиони. Това са огромни тълпи хора на бюджетната ясла.
Пак в този доклад можем да видим как се „спестява“ администрацията. Как ви се струва написаното в него, че за една година са използвани 20 милиона лева за телефонни разговори? А броят на активните телефонни номера на администрацията в изпълнителната власт е 457 967! И в сравнение с 2015 г. са се увеличили със 100 000! Това го пише черно на бяло. Странно е да имаме 132 648 служители с по около 4 телефонни номера на човек.
В България трудоспоспособното население според преброяването през 2011 г. е 4,2 милиона души, от които работят 3,5 милиона (около 600 000 цигани не работят). От тях 440 000 са на държавна работа, което прави 13%. Излиза че всеки седми човек у нас работи на държавна работа и се храни от бюджета.
Какво става в София? Ако приемем, че столицата има 1,4 милиона жители, от тях работоспособни са 840 000. От тях пък работят около 700 000, като 320 000 са на бюджетна издръжка. За провинцията остават 120 000, които са на държавна ясла.
Логиката сочи, че почти всеки втори софиянец “работи” на държавна работа и, естествено, гласува за тези, които са го назначили – гербаджиите.
На правителствения сайт има списък на консултативните съвети към МС. Обявени са 71 такива съвети – от странни по-странни: Съвет за лечебните растения, Съвет за пространствените данни, Съвет за равнопоставеност на мъжа и жената, Съвет за партньорство за здраве, Съвет за развитие, Съвет за интелигентен растеж и др. – и всички те са с персонал, заплати, осигуровки, издръжка, всякакви разходи и т.н. на гърба на горките данъкоплатци.
Акад. Петър Иванов .


Йовка от ГЕРБ остава в затвора .

12.07.2018

Ловешкият окръжен съд пот върдимярката ѝ за неотклонение „задържане под стража“, съобщава fakti.bg .
Окръжният съд в Ловеч отхвърли искането нa Йовка Тодорова oТ ГЕРБ за налагане на по-лека присъда, потвърди говорителят на прокуратурата Кирил Петров.
Съдът не е уважил мотивите на обвиняемата и не е счел, че е налице промяна на обстоятелствата относно оставането ѝ в ареста.
Тодорова бе задържана на 12 юни с обвинение за извършване на длъжностно престъпление на работното ѝ място в „Бюро по труда“ – Ловеч, с което са настъпили щети за 117 300 лева за Агенцията по заетостта.


19 ученици в България имат коли за над 800 000 лв. Родителите им свързани с ГЕРБ .

09.07.2018

В България много често се срещат бързи коли. Скъпите автомобили са начин на богатите хора да се идентифицират сред обществото. Оказа се, че 19 пълнолетни ученици също имат и карат такива возила.
Заможните българи държат да покажат състоянието си. Основния начин за това е чрез скъпият автомобил.
Ако богатите бизнесмени харесват големите джипове или луксозните лимузини, то те купуват на децата си бързи и спортни автомобили. С тях те показват на приятелите си на какво са способни.
19 от най-богатите наследници са ученици на 18 и 19-годишна възраст. След като получат шофьорски книжки те не чакат да се снабдят с нови автомобили и то не какви.
Бързи коли за над 800 000 лева горят по 30-40 литра бензин за 100км пробег, а годишните им разходи за поддръжка, застраховка и др. понякога надвишават 100 000лв.
Тези автомобили са от марки като Ferrari, Bugatti, Lamborghini, Bentley и Rolls-Royce.
Възможностите им са високи скорости до над 400км/ч. и ускорение от 0 до 100км/ч. за по-малко от 3 секунди.
Какво е влиянието, което могат да предизвикат тези бързи коли върху собствениците им и върху обществото
Носят риск от Пътно-транспортни произшествия
Влиаят върху психиката на младите шофьори
Създават се изкуствени лидери
Риск от ПТП
Днес е спорно дали шофьорските курсове успяват да дадат нужната подготовка на хората, които получават свидетелство за управление на МПС. Младият водач с нова книжка няма нужния опит да управлява автомобил. Дори оставянето му да шофира сам в първите 10 000км носи сериозни рискове.
Тези автомобили развиват високи скорости за много кратко време. В ръцете на безотговорни младежи те могат да се превърнат в смъртоносни оръжия, както за водачите и пасажерите, така и за околните.
Рискът от фатален резултат с такъв автомобил е много по-висок, отколкото с много по-слаб и бавен.
Влияние върху психиката на младежите
В повечето случаи тези ученици не са извършили нужните постижения, които да заслужат скъпите подаръци. Те не могат да оценят стойността им, което влияе силно негативно върху психиката им.
В бъдещото си развитие тези ученици много трудно ще се научат да управляват пари, ресурси и хора.
Такъв тип възпитание в други държави е показало, че много младежи възпитавани по този начин не успяват да се реализират в обществото.
Изкуствени лидери
Благодарение на скъпите си подаръци, богатите младежи се превръщат в лидери сред заобикалящите ги връстници, но нямат лидерски качества. Към тях се създава доверие, което те не заслужават, а това вреди на социалните групи, в които те членуват.
Ефектът е върху всички от обкръжението им. В бъдеще те развиват необосновано отношение към по-заможните членове на обществото.
Причини за явлението „ученици с бързи коли“
Пропорционална данъчна система
Корупционно концентриране на капитали
Плосък данък
Този данък върху доходите представляваще мярка на България за привличане на инвестиции в началото след влизането на страната в ЕС.
След това пропорционалният данък стана излишен, но тази данъчна система остана и след преминаване на кризата.
За разлика от България, развитите европейски държави използват прогресивна данъчна система, която облага по-богатите с по-висок процент от доходите им.
Корупционно концентриране на капитали
България, за разлика от по-богатите държави на континента има много повече скъпи втомобили на глава от населението.
Това е причинено от голямото неравенство, а основна предпоставка за него са високите нива на корупция. Тя прави едни много по-богати от други. Предприемачи, които разчитат повече на инвестициите, отколкото на лукса не успяват да реализират толкова голяма печалба, колкото тези, които инвестират в корупционни схеми.


ЦВЪКИ ЦВЪКА, НАРОДЪТ ПЛАЩА. Синът на ШОФЬОРА на ЦК на БКП е ОСЪДЕН на 256 000 евро в СТРАСБУРГ по 4 дела. Последното е от вчера – 92 500 евро по делото МЕДУЗИ. ЧЕСТИТО на всички сеирджии, ВИЕ ПЛАЩАТЕ.

30.07.2018

Цвъки цвъка, Народът плаща.
Синът на шофьора на ЦК на БКП е осъден на 256 000 евро в Страсбург по 4 дела. Естествено плащаш ти. За всички безумия на гробарите плаща Народът и ще плаща години напред.
Последното решение на Страсбург е по делото Медузи.
Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) в Страсбург постанови трето осъдително решение срещу България заради полицейската акция „Медузи” преди 8 години във Варна. Държавата ще плати обезщетение в размер на 3000 евро за претърпени неимуществени вреди на счетоводителката на „Градски транспорт” Йоана Димова-Иванова и на съпруга й. Общинската служителка беше една от задържаните при акцията заедно с тогавашния председател на местния парламент в морската столица Борислав Гуцанов и бизнесмена Данаил Славов-Дънката. Двамата вече осъдиха България и получиха обезщетения от по 40 000 евро заради показните им арести и нарушаване на презумпцията за невиновност чрез изявления на вътрешния министър Цветан Цветанов и на окръжния прокурор на Варна Владимир Чавдаров. Акция „Медузи” беше проведена на 31 март 2010 г., когато в ранните сутрешни часове в домовете им бяха задържани Гуцанов, Славов, Йоана Димова и прокуристът на „Градски транспорт” Пенчо Пенчев. Те бяха обвинени, че са участвали в престъпна група, сключвала неизгодни сделки за покупката на 51 автобуса за градския транспорт във Варна. Гуцанов и Славов прекараха няколко месеца зад решетките, докато Пенчев и Димова бяха задържани за 72 часа и пуснати под „домашен арест”. По настояване на прокуратурата Димова беше отстранена и от работа, за да не пречи на разследването. То продължи повече от две години и в крайна сметка беше прекратено поради липса на престъпление, а главният прокурор Сотир Цацаров дори коментира, че делото въобще не е трябвало да бъде образувано. В жалбата си до Европейският съд по правата на човека Димова и съпругът й посочват, че претърсването на дома им е извършено без предварително одобрение от съда и така е нарушено правото им на неприкосновеност на дома. Оплакването е прието за основателно, както и при жалбите на Гуцанов и Славов. За разлика от техните случаи в този съдът обаче постановява, че няма накърняване на презумпцията за невиновност, защото в изявленията на Цветанов и Чавдаров не е посочено изрично името на главната счетоводителка. Затова и искът й за обезщетение от 10 000 евро е отхвърлен. Освен че България ще плати на Димова и съпругът й 3000 евро, държавата е осъдена да заплати и разноските по делото в размер на 1500 евро на адвокатско дружество „Екимджиев и партньори“, което представляваше Борислав Гуцанов и Данаил Славов. Така общо България ще плати 92 500 евро на трима от четиримата обвинени по прекратеното делото „Медузи”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар