вторник, 6 ноември 2018 г.

ВЪЗМЕЗДИЕ ... 8




Митьо Очите дели килия със свирепи терористи . Южната ни съседка трябва да екстрадира несебърския бос след по-малко от 3 седмици .

16.09.2018

Зад решетките на турския затвор "Малтепе" ще посрещне 46-ия си рожден ден несебърският бос Димитър Желязков-Очите, съобщава в. "България Днес". Той бе спипан в Истанбул в малките часове на 2 август, след като е обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол като ръководител на банда за наркотици, рекет и палежи.
"Все още нямаме отговор кога ще бъде върнат Димитър Желязков у нас. Изпратили сме документите до турските ни колеги с искане той да бъде екстрадиран в България. Срокът, в който ще получим обратна връзка, зависи от чуждите закони", разкри говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова.
Заповедта за арест, по силата на която Желязков бе задържан в южната ни съседка, има действие точно 60 дни. В този срок трябва да бъде насрочено дело в Турция за екстрадицията му и да бъде решено дали да бъде върнат в България, разкриват юристи. Шейсетте дни изтичат след по-малко от 3 седмици, затова близки на Желязков стягат куфарите и се готвят да го посетят в турския затвор "Малтепе" по повод рождения му ден, който е на 19 септември.
Според близки до семейството към делегацията, която ще отпътува към Истанбул, ще се присъедини голямата дъщеря на Очите - Станислава, която преди по-малко от месец роди първото внуче на несебърския бос - Тияна. Сред посетителите ще е и малката щерка Ивелина и майката Станка, разкриват хора от обкръжението на Митьо.
Димитър Желязков май няма изобщо намерение да се прибира в България, след като стана ясно, че в Прокуратурата са получили колет от Турция от него на който съдържанието бил локум и саралийки.
Естествено в колета имало и писмо до прокуратурата в което Очите буквално казвал на главният прокурор да спре да разтяга локуми по негов адрес и да не лъже обществото, че чакал някой да го предаде на България.
Наши източници в прокуратурата ни разкриха, че Цацаров направо побеснял като разбрал за колета, а неговите подчинени били много доволни от съдържанието му.
Според източника ни Митьо Очите изпратил достатъчно количество от локума, че всички прокурори и главният прокурор да има да си вземат и за вкъщи. Така и така разтягат локумите по адрес на Димитър Желязков, че да видят как е вкуса на подаръка му.

Няма коментари:

Публикуване на коментар