понеделник, 26 ноември 2018 г.

ЪНДЪРГРАУНД 40                         Димитър Николов Стефанов - Митко Каратиста


ЧЕРВЕН ПОЛИТИК И СКАНДАЛЕН МИЛИОНЕР КОНТРОЛИРАТ БАРДАЦИТЕ?

06.04.2010

Според хора от специалните служби в МВР има взривоопасни данни за няколко различни структури за проституция, които се контролират от хора, свързани с големи политически протекции от предишната власт. Една от действащите мрежи е близка до известен червен политик, а другата е била свързана в миналото със скандален милионер. Дали тези лица ще бъдат арестувани, а мрежите им разбити, предстои да разберем...
Според много информиран източник на вестника все пак има собственици на бардаци, които действително са монтирали тайни камери в стаичките за секс и записват клиентите си. Такъв бил клуб, намиращ се в близост до Южния парк. Той е собственост на двама братя от Ботевград. Въпросните лица и клуб обаче нямали нищо общо с бизнеса на Митко Полицая.
Задържаният като капо ди тути капи на проституцията у нас Димитър Митров, по-известен като Митко Полицая, е контролирал и десетина клубове и стриптийз барове в Испания и Франция, научи “ШОУ” в свое журналистическо разследване за тайните на проституцията у нас.
Репортер на вестника се срещна по темата както с представители на спецслужби, така и с хора от ъндърграунда.
По желание на източниците ни, имената им остават анонимни. Личната печалба на Полицая от чуждестранното си бизнес начинание била по около 200 000 евро всеки месец.
Според оперативни данни на полицията Митров навлязъл със свои стриптийз барове в Испания и Франция в началото на 2006 година. Заведенията били локализирани в столиците и по морските курорти на страните. Да работят там били командировани и част от софийските труженички на любовта от империята му.
Според справка на ДАНС Митров държал над 20 клуба и стриптийз барове на територията на София, като отчитал печалбата на Антон Петров-Хамстера, който от своя страна давал парите на Алексей Петров. По време на операция "Октопод" Полицая се покри и се наложи МВР да го обяви за общодържавно издирване.
На 25 февруари т.г. Димитър Митров се предаде сам в ГДБОП. "Един месец преди арестите Митко Полицая, известен също и като Каратиста, беше предупреден, че му се готви капан. Той буквално изчезна и никой от неговите хора не знаеше къде е", сподели пред “ШОУ” близък до групировката "Октопод". Любопитен елемент е, че за разлика от Алексей Петров, Хамстера и другите окошарени в рамките на операция "Октопод", Митров дори и след задържането му не беше осветен. "Ако ви прави впечатление МВР засне като в екшън филм арестите на всички по операцията срещу Алексей Петров.
Само Митко остана в сянка. Няма МВР филмчета за него, няма тълпи от репортери, гонещи го по коридорите на съдебната палата", обяснява източникът ни. Според информация на “ШОУ” буквално от последните часове, очаква се и съвсем скоро Митров да бъде пуснат от следствения арест.

От Своге до министър на удоволствията

Шеметната кариера на Митко Полицая в бизнеса с плът е започнала към средата на 90-те години. Преди това е бил от другата страна на барикадата - служител на МВР. Родом е от Своге. Първото му заведение е емблематичният за онова време стриптийз бар на хотел “Хемус”.
"За времето си барът в “Хемус” беше истинска сексуална революция. Българинът все още беше консервативен, притесняваше се да ходи по такива места. За кратко време обаче клубът стана изключително популярен. Места вътре можеха да се намерят само с резервации", разказва източник на “ШОУ”. По това време мястото станало любимо и на много известни политици. На първа страница на столичен вестник дори излиза снимка на Ахмед Доган, поседнал до разголени хубавици. Според информирани скандалната снимка е правена именно в стриптийз бара на хотел “Хемус”.
Постепенно Полицая отваря нови и нови заведения, като според справката на ДАНС през 2010 г. те наброяват 20 само в София. Това се определя като 70% от целия пазар на нежна плът в столицата.
Според оперативни данни империята на "Октопод" в този бизнес се разделя на две пера. Клубове за секс услуги и стриптийз барове, разказва пред “ШОУ” спецполицай.
Клубовете са двустайни или тристайни апартаменти, задължително взети под наем на комуникативни места в столицата. Такива са установени по бул. “Христо Ботев” до Петте кьошета, до бул. “Пенчо Славейков” срещу баня “Мадара”, идеалния център на София, по бул. “Витоша”, около НДК и бул. “Дондуков”.
Наеманите апартаменти задължително се намират на 1-ви или 2-ри етаж на жилищни кооперации. Секс услугите там се заплащат по 60 лв. на час, като от тази сума 30 лв. остава за момичето, 30 за клуба.
Клубовете са с 24-часово работно време.
Елитната проституция се извършвала в стриптийз баровете. В бар “Кама Сутра” например, който се намира на метри от сградата на Президентство и Министерски съвет, час усамотение с танцьорка излиза 120 лв.
И там парите се разпределят 50:50. Другите действащи барове, собственост на Полицая, са “Велвет” срещу Пирогов и “Клеопатра” в хотел “Хемус”.
Според службите в цялата мрежа от заведения работят около 100 момичета. За разлика от клубовете, в стриптийз баровете всяко момиче има подписан договор, плащат й се и осигуровки.
"Още в началото на създаването на структурата от барове и клубове Полицая въведе няколко основни правила, които и до ден-днешен се спазват от всички. Има тотална забрана момичетата да бъдат принуждавани да правят каквото и да е било без тяхно съгласие. Всяка една може да започне работа и да си тръгне, когато поиска. Това се цени от девойките и дори някоя да напусне, само след няколко месеца се връща. В цялата структура на Митко Полицая няма и едно момиче, което да е принудено да проституира.
Има момичета, които са гонени заради употребата на наркотици, дрогата е тотално забранена във всеки един клуб. Ако управител на бардак свие от парите, без да се отчете, също моментално изхвърча. Цялата мрежа от клубове е направена така, че всеки си е самостоятелен един за друг. Полицая е шеф на всички, но е невъзможно да бъде доказано", разказва пред “ШОУ” информатор, близък до него.

Има ли Биг брадър в проституцията?

"В нито едно заведение на Митко Полицая няма монтирани камери. Не са истина писанията, че той е складирал скандален архив от записи на клиенти, които впоследствие да бъдат изнудвани. София не е кой знае колко голям град и ако имаше такова нещо, отдавна щеше да се разбере. Митров не е луд да направи такава глупост. Дори и слух за такива камери би навредил на бизнеса му. Клиентите щяха да избягат и при най-малко съмнение", споделя топизточникът на “ШОУ”. А клиентите на тези заведения са прелюбопитни, разказва той. Случвало се е баровете да бъдат посещавани от политици, полицаи, магистрати. Според запознати преди да бъде арестуван и впоследствие екстрадиран от нас, кралят на балканската мафия Сретен Йосич е бил чест посетител на заведение от структурата на Митко Полицая.


50% ГЕРБ, 50% ЧЕЗ. Какво е общото между Буда, Пашата и Каратиста .

15.02.2013

Поради естеството на развитата ни НеПазарна икономика, чуждестранните и не толкова чуждестранни големи инвеститори са приели, че когато няма ясни правила на пазара, добре е да си с властта.
Това обикновено се постига като назначиш в управителните и контролни органи на дружеството, развиващо бизнес в България, хора приближени до депутати, министри и дори до министър-председателя. Така си гарантираш безпроблемно експлоатиране на труда и ценообразуване, което във всяка една свободна икономика би довело до съдебни искове, неустойки и фалит.
През годините партиите и правителствата прикрито толерираха такива действия с цел да си осигурят необходимите средства за кампании и още власт, а конкретни хора забогатяваха буквално за година.
Никой обаче досега не беше подкрепял толкова явно частните монополи, както направи т. нар. „дясно” правителство на ГЕРБ. Последните дни се видя, че на гражданите откровено им е писнало от енергоразпределителните дружества и дългогодишното плащане на, меко казано, странни сметки за електрическа енергия.
Те поискаха отговори, които естествено водят до основния въпрос – как се управлява България и в чий интерес?
Ясен пример за горното е странното назначение в Надзорния съвет на „ЧЕЗ България” ЕАД на лицето Димитър Николов Стефанов. Според търговския регистър той е избран като надзорник в дружеството на 20.10.2009 година и е такъв и до момента.
Кой е Димитър Николов Стефанов и какво му е толкова ценното като енергиен специалист за чешките собственици?
По същото време в публичния регистър на Народното събрание Димитър Стефанов е вписан като нещатен съветник на депутата от 25-ти МИР и председател на ГЕРБ-Надежда - Иван Божилов. По време на местните избори през 2011 г. Божилов беше главен “герой” в  един смехотворен  и полукриминален етюд. Той бе заснет да пренася с чували с изборни книжа, заедно с колегата си от парламента Станислав Стоянов.
Но контактите на г-н Стефанов с управляващата партия и с нейния висш ешалон не свършват дотук. Майката на детето му – Татяна Николова Георгиева е координатора на ГЕРБ за 25-ти МИР и на последните местни избори в София е на трето място в листите на ГЕРБ, веднага след вече бившия председател на СОС – Андрей Иванов и председателя на групата на ГЕРБ в СОС - Малина Едрева.
Странно как завършилата педагогика г-жа Георгиева е председател на ключовата в СОС постоянна комисия по обществен ред и сигурност, а също така член и на постоянните комисии по стопанска политика и общинска собственост и комисията за децата, младежта, спорта и туризма.
Освен сериозните си политически връзки и влияния, Димитър Стефанов има и сериозни бизнес контакти. Фирмените регистри показват, че той е собственик в две дружества „EР Джи И България” и „Омега Груп М”. Двете фирми имат седалище и адрес на управление в район „Надежда”.
Търговският регистър показва, че остатъчните дялове в „EР Джи И България” са собственост на РГЕ ГРУП КОРПОРЕЙШЪН, САЩ, НЕВАДА, чийто президент е Николай Николов, брат на небезивестния Румен Николов-Пашата. Предишният собственик на дяловете е друга „странна” фирма - „Ер Джи И Сосиете Аноним”, Лихтенщайн с пълномощник адв. Евгений Костов Делибалтов. Фирмата „EР Джи И България” се занимава официално с вътрешна и външнотърговска дейност на едро и дребно, комисионна дейност, транспортна и спедиторска дейност, както и с консултантски услуги.
Освен това братът на Пашата, както показват фирмените регистри, изкупува през последните години две офшорни фирми – РГЕ С.А. и Ер Джи И Сосиете Аноним“, регистрирани в столицата на Лихтенщайн Вадуц.
Какво се оказва – чешките собственици на "ЧЕЗ България" ЕАД са сложили в Надзорния си съвет човек с добри бизнес контакти и с огромна политическа власт и влияние, както на местно, така и на национално ниво. Да, но следва въпросът – дали тази власт работи за публичния, обществен интерес или работи за нечий конкретен, частен интерес? Или пък е там, за да гарантира, че монополът на ЧЕЗ ще бъде запазен и подкрепян от правителството на ГЕРБ за сметка на гражданите на България?
В медиите усилено се твърди, че Димитър Николов Стефанов е всъщност Митко Стефанов – Каратиста, за когото се говори, че е най-силният човек - свръзка между Пашата, Борисов и Цветанов. За Митко Стефанов - Каратиста се знае, че е бил е най-верният човек на Румен Пашата до 2005 г. и е оглавявал силовите структури на групировката СИК. Прякорът му идва от времената, в които е тренирал карате при Алексей Петров. В момента живее в Драгалевци в един от големите палати, като плаща разходите си чрез кредитна карта на голяма електрическа компания. Независимо, че е почитател на автомобилната марка „Мерцедес”, през делничните дни се вози на лимузина "Шкода". Известен е със страстта си към кемпирането като неговия кемпер е на стойност 370 000 лв. Властта му се разпростира дотам, че има достатъчно депутати от Народното събрание, които му се водят като персонални. Част от тях са известни с прякорите Мозъка, Летеца и Чичо.
Смята се, че има съществено участие във всички обществени поръчки, както в Столична община, така и при строежа на магистрали чрез една от лидерките на ГЕРБ в Столична община и любовницата си, която е бивша висша служителка от данъчните, а по времето когато Алексей Петров беше в ДАНС е била на висока позиция в службата. Чрез втората се контролират големите счетоводни фирми, които осчетоводяват фирмите на ГЕРБ и отговарят за така нареченото „чистене” на ДДС, прихващане на ДДС и съответно за приходите от големите данъчни измами с ДДС. Част от парите се инвестират във ВЕИ /фотоволтаици/ и Митко се води неофициалния представител на премиера в този бизнес – най-вече в района на Каварна. Минимум половината от всеки месец е извън България и пътува основно до две държави, едната от които е Швейцария. Там се уреждат регулярните срещи с Боса. През тези седмици следи дали акумулираните средства от нерегламентирана дейност постъпват по определените сметки в точно определени банки. Последствие тези парични потоци се прехвърлят по сметки на офшорни фирми. Затова и макар неофициално го наричат - „Ковчежникът на Швейцарския холдинг”.
Един от най-близките му хора е небезизвестният Мишо Светлозаров Бърборкото, който е последният шофьор на Пашата, преди ГЕРБ да дойде на власт.
Той е задържан във връзка с организиране на побоища и рекет.
Отговаря за ударните бригади към ГЕРБ - това са ММА-ейци, а преди бяха каратисти, борци, спортисти. Свързва се с организиране на побои, рязане на уши, чупене на крайници. Но основната му функция е да бъде посредник между един бизнесмен по прякор Румен Пашата и висшестоящ началник от Агенция "Митници" по прякор Урко.
Бърборкото отговаря за събирането на пари от наркоразпространието от "Обеля", "Надежда" и "Люлин". Той „покрива” двама известни наркоразпространители с прякори Жабата и Джуката, които отговарят за "Надежда".
Същият отговаря за събирането на рекет от вносителите на китайски и турски стоки, тъй като най-голямата китайска общност е съсредоточена в района на "Надежда".
Ето какво казва Ванко Атанасов, един от близките хора до Борисов в публично разпространен запис:

"Митко Стефанов е много силен човек, да знаеш. Способен е на такива неща, че на нас с теб ни е бедна фантазията. Говорил съм с най-близкия му човек, който си е директно с Бойко, но никъде не фигурира. Митко си контактува директно с Цецо, директно с Бойко.
Дали действа с Флоров (началникът на ГДБОП - бел. авт.) или през човек, това не знам. Всичко стана след като заключиха Бърборко и започнаха да излизат някои неща. Митко там, дал му е едни справки от Столична община за едни хора, за едни хора в митниците, които след това са станали началници, пък после Бърборко е казал, че са му приятели.
На изборите през 2009 г. Митко е помогнал за финансирането на партията (ГЕРБ). Намирал е фирми, спонсори - официални, и те сега му се отблагодаряват по някакъв начин. Аз знам за негови разговори с Цецо, присъствал съм лично. Да не ти казвам сега каква му е позицията. Половината БОП, половината ДАНС и половината съдии са на заплата при него.
Като са отишли при Цецо и са му казали: “Това е Михаил Светозаров и той е еди какъв си”, той първоначално въобще не му е светнало за кой става въпрос. Казал: “Да”, и след това... опаа. Ама те всички са такива разбойници. Митко както си работи за Бойко, така си работи и за другите. Обяснявам ти каква е картината. 'Начи Митко е 50% мафия, 50% държавен служител. Той продължава да държи определени структури.”


Няма коментари:

Публикуване на коментар