сряда, 1 май 2019 г.

ГЕРБ ХРОНИКА 62



 СКАНДАЛ: Изчезна и архивът с декларациите за конфликт на интереси на депутатите!

14.01.2019

Регистъра и архива с декларациите за конфликт на интереси на депутатите е неоткриваем. До миналата година архивът бе на сайта на Народното събрани, а след това трябваше да бъде преместен на сайта на КПКОНПИ.
Проверка на BNews установи, че архивът с декларациите липсва от сайта и на двете институции. Oказва се, че тази информация вече не е публична.
Преди време, след друга наша проверка се оказа, че много от депутатите не бяха обявили конфликт на интереси с определени юридически и физически лица. Първенци бяха депутати от "Обединените патриоти".
Въпреки фрапиращите нарушения, КПКОНПИ не предприе никакви действия.
Сега вероятно проблемът е решен по сталински, като просто архивът с декларациите е изчезнал от полезрението на журналисти и интересуващи се граждани.

Само във Фрог: Командированите полицаи в Пловдив спят в хотела на майката на кмета Иван Тотев .

16.01.2019

Част от командированите полицаи в Пловдив, които се грижат за сигурността на Европейската столица на културата, спят в хотел „Империал“, който е собственост на майката на кмета Иван Тотев-Роза. За това сигнализираха Фрог нюз възмутени граждани.
Не е тайна, че през последните години въпросният хотел стана предпочитан за много мероприятия на властта. Цената, която МВР плаща на нощувка за командирован служител е в рамките на 40 лв. Отделно от това се дават и по 20 лв. за храна дневно. Така разходите възлизат на 60 лв. за едно денонощие на ченге.
След разследване на медията ни през 2016 година стана ясно, че Роза Тотева и фирмата й „Плутон 1” са спечелили „специални” обществени поръчки за над половин милион лева. Под това се разбира да вземеш обществени поръчки за това, че си наел на работа хора с увреждания. Благодарение на тази законова вратичка, същата година е регистриран бум на фирмите с работници-инвалиди. След тях е и „Плутон 1“.
По всичко личи, че майката на Иван Тотев е жена с бизнес нюх. Първият си и най-голям удар прави с приватизирането на някогашното общежитие и Център за усъвършенстване на строителни кадри, на мястото на които днес се издига хотел "Империал". Държавният имот става частен през 1999 г., когато регионалният министър Евгени Бакърджиев продава 80% от дяловете на "Квалификация консулт" ЕООД на "Плутон 1" ЕООД, чийто собственик е майката на днешния пловдивски градоначалник.
На 1 март 2000 година с допълнително споразумение, подписано от следващия министър на МРРБ в същото правителство - Евгени Чачев, на Роза Тотева са продадени останалите 20%. Въпреки, че за приватизацията са заплатени 751 600 000 лева, след деноминацията на лева и преизчислението му се оказва, че имотът е закупен за около 350 000 лв. Става въпрос за 13 декара в близост до центъра на Пловдив, заедно с построените на терена сгради.
Модернизацията на имота и превръщането му в един от най-луксозните хотели започва след влизането на сина й Иван Тотев в политиката. Цената на реконструкцията се оценява на около 10 млн. лв., а изпълнител е „Главболгарстрой – Пловдив“ . Строителният гигант дори дава 1 млн. лв. заем на една от фирмите на Тотева, с които се осъществява и част от ремонта. Тотева обаче се справя добре със задълженията си, като задължението към строителната компания вече е изчистено. По-интересно е обаче времето, в което Тотева получава парите от „Главболгарстрой – Пловдив“. Това се случва малко след като компанията получава обществена поръчка от местната управа за строеж на „Колодрум“, стойността на която е над 60 млн. лв. По случая бе сезирана и прокуратурата, но до съществено развитие по случая не се стигна.

Делян Добрев отново подаде оставка .
09.04.2019

Делян Добрев подава оставка като народен представител в 44-тото Народно събрание. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.
Той е взел това решение след разговор с председателя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов.
Аргумент за подаването на оставка за Делян Добре е обаче "поредната фалшива новина", с която чашата на търпението му преляла.
"Не искам повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени", заявява Добрев.
Оставката му е знак на солидарност и със колегите, които "спазиха моралния стандарт на ГЕРБ и напуснаха постовете си само заради съмнения".
Припомняме, за днешния ден това е новина за трета оставка - първо от пресцентъра на ГЕРБ съобщиха за оставката на кмета на Созопол Панайот Рейзи, макар и по-късно той да отрече да е подавал оставката си като кмет, а потвърди само за оставка от партията ГЕРБ.
Припомняме, че това не е първият път когато Делян Добрев подава оставка - след скандала "Хасково гейт" той хвърли оставка, но тя не бе приета, като областните структури на ГЕРБ се мобилизираха, а Добрев имаше категоричната подкрепа и на бившия вече председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. От тогава може да се цитира репликата на Цвета Караянчева: "Ние Делян няма да си го дадем, защото какво ще стане с всички нас".
След като на 1 октомври 2017 г. Делян Добрев заяви, че ще напусне политиката на следващия ден - 2 октомври 2017 г., стана ясно, че той още не е депозирал оставката си. Това стана малко по-късно, но на 4 октомври мнозинството отхвърли заявеното от Добрев желание да напусне 44-ия парламент.
По-късно съдиите в Конституционния съд определиха като противоконституционно решението на депутатите от 4 октомври 2017 г. да отхвърлят подадената оставка от депутата Делян Добрев, но той така и не напусна парламента.
Поводът за оставката беше "Хасково гейт" - скандал за връзки и влияния в хасковската община, след като през септември 2017 година ГЕРБ свалиха доверието си от кмета Добри Беливанов, издигнат с подкрепата на Делян Добрев.
След като от ГЕРБ се отрекоха от Беливанов, хасковският кмет се обърна срещу Делян Добрев и го обвини, че кадрува в общината и региона. Скандалът бе активно подет и от депутата и острие на БСП Елена Йончева.
Само преди няколко дни сайтът "Бивол" писа за т.нар. от самия него "дриймтийм" на Делян Добрев: майката на депутата, братовчедка му Росица Гаргова и кумът му Евгени Консулов са пазарували ново строителство в София на цени от 280 до 315 евро на кв. м. Сделките са осъществени 2016 - 2018 г.
Разкритията за "дриймтийма" излязоха още през 2017 година преди избухването на скандала Хасково гейт, като ставаше въпрос за спечели обществени поръчки за над 100 милиона лева от фирма на съпруга на Гаргова, която по това време е директор на дирекция "Финансово-счетоводни дейности и бюджет" в община Хасково. Съпругът й е общински съветник от ГЕРБ.

Вместо на съд за 1,4 млн.лв. източено ДДС, Христова – зам. на КФН .
10.04.2019

Вместо да бъде съдена за 1,4 млн.лв. източено ДДС или за небрежна ревизия на 6-те апартамента на Цветан Цветанов, която после КОНПИ доказа, че не излиза поне със 119 000 лв., а по реалистично оценяване – с половин милион, жената с физкултурно образование Илияна Христова вече официално е заместник-шеф на КФН с ресор Застраховане. Голям риск за Партията и правителството, като се има предвид, че през лятото Ралица Агайн напусна поста, след като Комисията – уж независима, но избрана от ГЕРБ и ДПС, отказа да отнеме лиценза на голяма наша компания, която е в реален фалит и е изнесла бизнеса си в Румъния.
Въпросите към Христова тепърва ще се задават от институциите, които до момента странно защо са стопирали проверките срещу нея, както по нашия сигнал, базиран на съдебно решение на АССГ, така и по други – например за нулиране на 10 млн.задължения на компания. Необяснимо е и имотното й състояние, което не съответства на доходите й от НАП-София – от влога за 205 000 лв. в КТБ, през апартаментите, къщите с по 3 дка двор, новите коли, купени в брой и т.н. Имаме много още какво да разказваме...
На встъпване наричаната Луи Вюитон заради гардероба от тази прескъпа и други подобни марки досегашна данъчна, се изрази, в стила на близкия си приятел и ревизиран от нея Цветан Цветанов, на някакъв странен език:
„Посоката, която ще следваме има за цел да създаде клиент-центриран подход в сферата на застраховането, при който основният акцент е върху видимостта към новите идеи, осведомеността за посоките за действие и възможностите за бърза двупосочна комуникация с гражданите по основни, важни за обществото теми“.

Зам.-директорката на фонд "Земеделие" подаде оставка - имала къщи за гости . Иванка Багдатова-Мизова е лице за контакт за две къщи в Юндола .

30.04.2019

По нареждане на премиера Борисов, министърът на земеделието Румен Порожанов поиска оставката на зам.-изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие", съобщи Нова ТВ. Причината - Иванка Багдатова-Мизова има къща за гости в село Юндола.
Тя е подала своята оставка, а от министерството съобщават, че предстои проверка. Телефонът й е даден като контакт в сайт за резервации за къща за гости "Тара" в с. Юндола.
Къщата за гости има самостоятелен сайт, от който се разбира, че става дума за две самостоятелни къщи,с по три спални, баня, тоалетна и трапезария за 16 души. Оценени са с две звезди.
В момента тече проверка на всички къщи за гости, като множество от тях бяха разкрити като фалшиви - собствениците са си построили собствена вила, получили са евросубсидията за това, и после никога не са развивали туристическия обект. От влизането ни в ЕС са направени 746 подобни проекта, средно получили по 135 хил. евро. До момента са проверени около 100-тина, наложени са глоби в размер на 10 млн. лв.



Няма коментари:

Публикуване на коментар