петък, 16 август 2019 г.

ЪНДЪРГРАУНД 41




Маджо станал масонски шеф на Румен Петков, Андрей Пръмов и Георги Гергов .

11.07.2011

Шефът от СИК, който бил масон още от 1996 г., бил избран за началник в нова ВИП ложа чрез отцепването на няколко "свободни зидари" от други организации.
Младен Михалев-Маджо е избран за началник на нова обединена масонска ложа на тайно заседание на "зидарите", проведено преди около месец и на практика един от босовете на СИК става "масон на масоните", четем във в. "Всеки ден".
В новата ВИП ложа членували само избрани хора - видни милионери, политици и магистрати. Новият кръг бил създаден, за да отсее недостойните и да даде път на "надеждните".
Новата масонска ложа била създадена чрез отцепването на няколко "свободни зидари" от други организации. В новосформираното ВИП общество участват пловдивският олигарх Георги Гергов, основателят на СИК Младен Михалев-Маджо, петролният бос Рахмат Сукра, финансистът Андрей Пръмов - съпруг на Меглена Кунева, бившият МВР шеф Румен Петков, както и още поне 20 видни политици. Въпреки че е председател на масонската ложа "Слънце", Георги Гергов е допуснат и в управата на новата организация.
Младен Михалев е масон от далечната 1996 г. Той бе приет в братството на 15 февруари 1996 г., като преди това е бил препоръчан като благонадежден от виден зидар. Брат Маджо е стигнал до 32-ра степен в масонството. Маджо смятал върховната 33-та степен за прокълната - той вярвал, че онези, които покорят върха на масонството, умирали или бивали убити. За пример му служел Илия Мапвол, който също бе зидар. Шефът на "Мултигруп" бе застрелян, след като достигна най-висшата 33-та степен.


Свидетели: Наркогрупата на Слави Желязков е под Любомир Костадинов - Младежа .

03.12.2018

Групата на Слави Желязков е под Любомир Костадинов-Младежа. Това твърдят свидетели по делото срещу новата наркобанда от Бургас, арестувана миналата седмица.
Младежа е популярно име в столицата като лидер на мощна групировка привърженици на футболния клуб „Левски“, наречена „София Запад“. Той например е бил на среща със спортния министър Красен Кралев в края на 2017 г., както става ясно от снимка, публикувана на сайта на министерството. 
Името на Любомир Костадинов обаче изплува и от дела за наркотици.
Както „Флагман“ съобщи, според прокуратурата новата банда за разпространение на дрога в Бургаско се предвожда от Слави Желязков. Той е роден в Бургас, но живее в София. Обвинението твърди, че Желязков транспортирал дрога от столицата към Черноморието.
На делото за мерките за неотклонение наблюдаващата прокурорка не спомена, че над него стои друг играч. Това обаче направи защитата на Слави Желязков, който имаше двама адвокати.
Името на моя подзащитен е посочено само от свидетели с тайна самоличност. Твърдят, че групата на Слави Желязков е под Любомир Костадинов-Младежа, обясни адвокатка пред Специализирания наказателен съд.
Според нея това не се подкрепя от други гласни или веществени доказателства, а наличните били вътрешно противоречиви.
След това адвокатката повтори, че Слави Желязков бил под Любомир Костадинов според свидетели.
Припомняме, че спецсъдът остави в ареста всички седем обвиняеми, за които прокуратурата поиска постоянна мярка „Задържане под стража“.
Петима от тях живеят в Бургас. Соченият за лидер Слави Желязков е роден в Бургас, но пребивава в София. Седмият е от Старозагорско. Определението на спецсъда може да се обжалва.


ВЕНЕЦУЕЛСКАТА ПЕРАЧНИЦА – РУСКИ НЕФТЕНИ КОМПАНИИ, “КРЪГА БАНКЯ” И ЗАМ. ШЕФ НА ДАНС .

15.02.2019

Адвокат Цветан Цанев, на чието име е сметката в Инвестбанк, през която минават десетки милиони на венецуелската нефтена компания, в миналото е имал тесни бизнес връзки с лица от т.нар. “Кръг Банкя” по линия на петролния бизнес с Русия. Едно от тези лица е Димитър Събев, чийто роднина Недялко Недялков е зам. шеф на ДАНС – институцията, която трябва да следи за пране на пари. Голям акционер на Инвестбанк от Оман също се оказва тясно свързан с бизнеса на семейството на Цветан Цанев – показа разследване на Биволъ.
За “кръга Банкя” пръв заговори премиерът Бойко Борисов след разкриването и публикуването от Биволъ на Досието “Буда” в началото на февруари 2013 г.  Тогава Борисов заяви, че зад това разкритие стои именно тази полумитична задкулисна група, към която се причисляват бивши лидери и висши ченгета на комунистическата и ранната посткомунистическа държава. Осветяването на този кръг от Бойко Борисов, показа че той е бил добре запознат с него. 
Според публичната информация групата обединява фигури свързани с ДС като Виктор Вълков – бивш външен министър в правителството на Димитър Попов (Агент “Пенчо” на ВГУ на ДС) , Максим Димов – депутат от ДПС и ковчежник на НДСВ, Димитър Събев (Агент “Асен” на ВГУ на ДС), ген. Димо Кръстинов, Иван Саздов – шефа на тенис клуба в Банкя, който се появи покрай “Къщата в Барселона”, Евстати Гюров (щатен служител на ДС) и други. За лидер е считан ген. Чавдар Чернев, който в началото на 90-те оглавява СДВР и на него се приписва въоръжаването на първите мутренски групировки.
Името идва от ресторант “Бялата къща” в Банкя, където се провеждат сбирките. По-късно част от “кръжочниците” се прехвърлят към ресторант “Монтерей”, където се форматира друг кръг със същото кодово име, но с повече участници и лидер бившия високопоставен офицер от ПГУ на ДС ген. Любен Гоцев. На последния се приписва и основаването на т.нар. “Генералско движение” в средата на 90-те г. на миналия век, което обединява повечето от участниците в неформалните “генералски” кръгове като “Банкя” или “Монтерей”.
Тези задкулисни групировки всъщност несменяемо управляват държавата по време на целия “Преход”, като всички активни политически или икономически играчи на обществената сцена неименно са техни проекти и марионетки, сочат данните и анализите на информирани оперативни източници. Не е тайна, че зад фасадата и необяснимата звездна политическа и бизнес кариера на “Детето-чудо” Делян Пеевски стои именно дългата ръка на ръководни ключови офицери от бившата ДС.
Изброените по-горе лица от “кръга Банкя” са имали и някои още имат съвместен бизнес във фирмите “Интербулпред”,  “София Делта” – ООД, “Рубин Турс” – АД и “Елмаз 24” – АД. В “Интербулпред” се появява и Борисов, заедно с един от босовете на СИК – Румен Гоцов Николов – “Пашата”.
За настоящето  разследване обаче по-интересна е “Елмаз 24”, в която според медийни публикации е работил сегашният зам. председател на ДАНС Недялко Недялков (на водещата снимка вдясно). Недялков се появява заедно с Максим Димов и в надзорния съвет на ФК “Черноморец Балчик”, заедно с Атанас Василев Добрев. В Управителния съвет на клуба пък е сегашният министър на спорта Красен Кралев.
Недялко Недялков беше кандидат за поста председател на ДАНС заедно с Владимир Писанчев и през 2014 г. беше изслушан в Парламента, което е една от редките му публични прояви. Тогава Татяна Дончева заяви пред медиите, че той е племенник на влиятелно лице, но не уточни на кого.
Проверка на Биволъ установи, че са налице данни за роднински отношения между Недялко Недялков и бизнесмена от “Кръга Банкя” Димитър Събев. Семействата им са родом от Свиленград, където Димитър Събев и майката на Недялков – Софка Димитрова, имат обща фамилна къща. Тя се намира на ул. Ген. Струков 13. Това се вижда и от Имотния регистър, където Недялков е вписан заедно с майка си през 2014 г. През 2002 г. Димитър Събев е продал втория етаж на къщата на сестрата на Недялко Недялков – Мария.

Пресечна точка – руският петролен бизнес

Цветан Цанев не е сред “титулярните кръжочници” от Банкя, но бизнес интересите му се пресичат с Димитър Събев и Максим Димов. Те по различно време са управители на дъщерни фирми на руската Нефтена Компания “Руснефтехим”. Цанев и Димов управляват съвместно “Руснефтехим Болканс”, а Димов и Събев – “РНК Петрол”, която е собственост на “Руснефтехим България”. Максим Димов и в момента се води представител и член на борда на директорите в “РНК Петрол”.
Руснефтехим е тясно свързана и с Атанас Добрев (виж по-горе), който е бил дипломат в Афганистан и Китай и началник на кабинета на финансовия министър Милен Велчев. Бизнес връзките на Добрев към “кръга Банкя” са съвсем явни. Той е бил акционер в инвестиционния посредник “Хеджър” на Максим Димов и ген. Димо Кръстинов, както и съдружник на Димов в няколко други компании сред които “МакКап” и “София Уинд Парк”. Всички те, както и “РНК Петрол”, са регистрирани на един и същ адрес и споделят един и същ телефон – 958 25 77, на който обаче не отговаря никой.
Всички фирми свързани с “Руснефтехим” са под надзора на един руснак – Андрей Георгиевич Георгиев, който живее постоянно у нас. Но бизнесът му не се ограничава с България. Фирма с името “Руснефтехим” е имало и в Швейцария, но сега е в ликвидация. Управители са били Андрей Георгиев и Максим Димов. Георгиев управлява в Швейцария и фирмата “Петро Алианс” АГ заедно с Антье Милхан, съпругата на Цветан Цанев.
В една от фирмите от кръга на “Петроалианс”, Андрей Георгиев си партнира с брата на убития банкер Емил Кюлев – Юрий Кюлев. Но освен с петролния бизнес, фирми около Цанев са замесени и в

Шумни афери със самолети, вагони и… танкер

Швейцарската “Петро Алианс”има представителство в България и е била собственик освен на Роспетролеум България, но и на фирми с абривеатура TKM. Една от тях – ТКМ ЖЕЛЕЗОПЪТЕН ТРАНСПОРТ И УСЛУГИ ООД свързана с Цветан Цанев и сестра му Величка.
През 1995 г. гръмна аферата с два руски десантни самолета АН 32-Б, които пристигат от Русия на режим Временен внос, но цели пет години стоят непотърсени на летище Бургас, заради нередовни документи. Самолетите са перфектни както за десантни, така и за контрабандни дейности, защото имат специални люкове в долната си част, които позволяват да бъдат разтоварвани по време на нисък полет, без да е нужно приземяването им. Практика често използвана за доставка на нелегални пратки, особено в страните от Близкия и Среден Изток, /като напр. Афганистан/. Немската фирма ТКМ, чрез българското си представителство, претендира, че самолетите са нейна собственост. От проведените разследвания тогава се  уточнява, че ТКМ Warenhandels Ltd е собственост на бащата на Цветан – Георги Цанев, а управител е съпругата му Антье Милхан. В България има още една фирма със същия етикет “ТКМ Интернешънъл Файнансинг”, която се води на тясно свързания с Цветан Цанев Асен Кавдански – мениджър на скандалното ДЗЗД “Булгаргеомин”, което отвлече либийския танкер BADR в края на 2018 г. с фалшива ипотека. /виж тук и тук/.
Години по-късно българската ТКМ представлява в България швейцарската “Арвекс”, замесена в шумната афера с доставка на 30 рециклирани вагона за БДЖ. Както твърди прокуратурата, цената на вагоните е била завишена над 20 пъти, а част от тях не са доставени. Швейцарската прокуратура също започна разследване срещу “Арвекс”, чийто резултат засега е неясен. Междувременно “Арвекс” беше ликвидирана. Но зад нея стоят познати лица. Съпругата на Цанев Антье Милхан е собственик и понастоящем ликвидатор на “Арвекс” в Швейцария. Eдноименната фирма в България пък се управлява от Андрей Георгиев и Костадин Анакиев.
Последният ще се появи по-късно и като управител на “Булгаргеомин” ДЗЗД, която с пиратския рейд на либийския танкер предизвика неприятен за държавата ни международен скандал, който още не е приключил. А фирмите зад “Булгаргеомин” ДЗЗД са тясно свързани с Цанев, но и с Инвестбанк.


Мая Илиева продаде хотел Дюн в Слънчев бряг

17.06.2019

Вдовицата на Георги Илиев-Главния Мая тихомълком се е отървала от скандалния хотел „Дюн“ в курорта Слънчев бряг. Това показва проверка, направена от в. „България Днес“. Сделката е част от трансформацията на страховитата в миналото групировка ВИС-2. Тя стартира преди около две години с мащабно закриване на фирми и разпродажба на имоти, наследени от вдовицата на Главния. След като Илиева изтъргува и прочутата марка „ВАИ Холдинг“, дойде ред и на перлата в империята, създадена от покойния ѝ съпруг. Хотелът, вдигнатият от Главния, от години е в центъра на всеки скандал за презастрояването и незаконното строителство в Слънчев бряг. Повод е фактът, че бутиковата сграда със 70 стаи, винарска изба, ресторант, паркинг и басейн е вдигната буквално върху плажа в курорта.
През годините ДНСК на няколко пъти обяви постройката за незаконна заради факта, че плажната ивица е изключителна държавна собственост. Проверките на инспекторите и разследването на прокуратурата така и не успяха да принудят вдовицата на Главния да разруши хотела. След серия обжалвания сградата си остана на мястото като своеобразен символ на мутренския преход, бетонирал до краен предел Черноморието. Покрай проблемите с държавата Мая Илиева на няколко пъти пробва да продаде хотел „Дюн“. През 2010 г. обявената цена е 14 млн. евро. Две години по-късно вдовицата на Главния нямалява исканата сума с два милиона. След като купувачи липсват, обявата е свалена, а Илиева продължава да управлява хотела чрез доверени служители, спомнят си хора от подземния свят. Нещата се променят преди около две години. Без много шум Илиева започва закриването на висаджийската империя. Повод за радикалното решение е нейният нов приятел, с когото градят планове за преселение в чужбина, твърдят запознати.
Първата стъпка на Илиева е да трансформира някогашният „ВАИ Холдинг“, наследил активите на страховитата ВИС-2. На негово място са създадени три дъщерни фирми – „ВаиДО 17“, „ВаиСМ“ и „ВНЛ 17“. Към дружествата моментално са прехвърлени и част от имотите, наследени от Илиева. Така „ВНЛ 17“ придобива 75 процента от акциите във фирмата, притежаваща хотел „Дюн“. Към онзи момент бутиковата сграда заедно със земята под нея и оборудването е оценявана на 14 млн. лева, става ясно от финансовия отчет на фирмата. Самият туристически бизнес също върви добре. Натрупаните печалби са за над един милион лева. Впечатляващите цифри очевидно не се отразяват подобаващо на цената. Вместо исканите някога 12 млн. евро за хотел „Дюн“, тя пада няколко десетки пъти, показват документите в Търговския регистър. Така Мая Илиева продава за едва 100 бона фирмата си „ВНЛ 17“, чрез която до тогава контролира скандалния хотел. За кратко собственик на сградата става друга висаджийска вдовица. Преди месец фирмата и хотелът се озовават в ръцете на млада дама, изявявала се доскоро като манекенка. Останалите две дъщерни дружества „ВаиДО 17“, „ВаиСМ“ и милионното им имущество са запазени за Мая Илиева. Вдовицата на Главния запазва за себе си и фирма „Съни Сенд“, чрез която тя е собственик на хотелите „Гладиола“, „Гладиола стар“ и „Акация“ в курорта Златни пясъци.


Мутри потрошиха Бесо .

13.08.2019

    Полицията е арестувала поръчителя на атаката в столично заведение от вчера вечерта. Става въпрос за съдружник на собственика на Бесо, съобщи шефът на столичната полиция старши комисар Георги Хаджиев. Според него двамата са съдружници в строителна фирма и са имали неуредени отношения. Според Хаджиев мутрите, които потрошиха заведението, ще бъдат задържани до края на деня.
Вчера, около 18 часа, група мъже нахълта в популярното заведение Бесо на бул. Тодор Каблешков и започва да блъска и чупи маси. Пред очите на посетителите те са забили нож в една от масите, разпорвали са столове и са отправяли заплахи към собственика на заведението.
Мутрите са крещели: "Шефът на заведението да се обади на когото трябва, за да се разберат".
"Полицията и прокуратурата не могат да се месят в такива финансови и бизнес дела, но категорично този вандалски акт трябва да бъде осъден и трябва да ви кажа, че ние от вечерта работим активно. В момента колегите извършват оперативно-издирвателни мероприятия, заедно с колегите от Главната дирекция. Така или иначе, аз съм убеден, че извършителите на това нападение ще бъдат установени и задържани", каза ст.комисар Хаджиев.
Той добави, че при атаката вчера не е бил подаден сигнал на спешния телефон 112. Собственикът на потрошеното заведение трябваше да коментира пред bTV, но все още се намирал в СДВР и затова няма коментар от него.
Крaceн Aнгeлoв Кръcтeв e зaдържaният пoръчитeл нa пoгрoмa в eлитния cтoличeн бaр „Бeco”.
Aрecтувaният e cъдружник нa coбcтвeникa нa зaвeдeниeтo Eмaнуил Лaзaрoв в пeт кoмпaнии - „ Криcтaл Дивeлъпмънтc” OOД, „Eмпaйър Дивeлъпмънтc Груп” AД, „ Криcтaл Кeпитъл Инвecтмънт” OOД, „Кeпитъл Вaлю” EAД и „Caйънc Мeниджмънт” EOOД. Пoвeчeтo oт тях имaт зa ocнoвнa дeйнocт cтрoитeлcтвo и oтдaвaнe нa имoти, пишe TrаffiсNеws.
Oт пoлициятa пoтвърдихa, чe Крaceн Кръcтeв e eдин oт зaдържaнитe във връзкa c инцидeнтa oт пoнeдeлник вeчeр, нo oткaзaхa пoвeчe пoдрoбнocти.
Вeчe cтaнa яcнo, чe Кръcтeв и Лaзaрoв ca в тeжък кoнфликт зaрaди oбщия им cтрoитeлeн бизнec. Тoвa e и причинaтa зa нaкaзaтeлнaтa aкция в зaвeдeниeтo, при кoятo шecтимa здрaвeняци пoтрoшихa мacи и cтoлoвe, рaзпрaхa c нoж тaпицeриятa и уплaшихa клиeнтитe oкoлo 18 ч. в пoнeдeлник.


Няма коментари:

Публикуване на коментар