вторник, 16 ноември 2021 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...190

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

Мъж от Шумен, който живее в Бургас, е арестуван за убийството на Петър Валериев до езерото Вая. Това съобщиха в Бургас избраният за главен прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Задържаният е направил самопризнания и при следствен експеримент е показал как е застрелял жертвата. Мотивите все още се изясняват - най-вероятно са били за разчистване на сметки.

Трупът на Петър беше намерен на 17 ноември от семейство, което даже беше заподозряно за престъплението. Докато то заведе полицаи на мястото, тялото беше преместено мистериозно на 250 метра. Оръжието на престъплението не беше открито веднага. То е било намерено 17 дни по-късно в землището на кв. Долно Езерово. Екип от водолази е претърсил езерото Вая, тъй като първоначално е имало данни, че оръжието е изхвърлено там.

“Това е много интересен и сложен случай, който онагледява това, че българската съдебна система и полицията вършат своята работа на европейско ниво. В България няма неразкрито убийство през тази година. С този факт едва ли могат да се похвалят много европейски държави”, каза Иван Гешев.

Убиецът и жертвата се познавали и даже са извършили два въоръжени грабежа през 2015 г. в Айтос и през 2016 г. в София. По информация на “Труд” и в двата случая са били ограбени банки. Двамата се запознали преди 10 г., докато работели в строителството. Те действали изключително конспиративно, не поддържали връзка по мобилни телефони.

Няма коментари:

Публикуване на коментар