вторник, 6 декември 2022 г.

ВЪЗМЕЗДИЕ ... 31

„Паралелната държава“ в България представлява най – голямата терористична армия в Европа . Тя е съсипала живота на милиони нормални българи безвъзвратно , затрупвайки ги с лавини от престъпления . Функционерите на Паралелната държава трябва да получат справедливо възмездие за извършеното от тях . За целта е необходемо в България да бъдат изградени нови затвори с много по – голям капацитет от съществуващите . Но има нещо много по – важно – ЕС трябва да изгради единна правозащитна и правораздавателна система за страните – членки , така , че българските престъпници да могат да бъдат съдени и да излежават присъдите си във всяка една точка на Европа .

Главна дирекция „Национална полиция“ продължава да издирва Николай Николов – Шатката и гватемалския гражданин Хосе Луис Гевара Мартинез, избягали на 30 април 2014 г. от софийския затвор. Николай Кръстев Николов e на 46 г., от Брезник, а Хосе Луис Гевара Мартинез - на 48 г., гватемалски гражданин. Николай Николов - Шатката е осъден за убийството на Николай Христов - Хайо. На 2 декември 2010 г. Станислав Методиев-Сиси и Николай Николов-Шатката получават присъди от общо 38 години затвор за убийството на пернишкия наркодилър Николай Христов-Хайо. По делото Шатката е осъден да лежи 20 години за участие в показния разстрел, в организирана престъпна група и за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси.

Лъсна причината, поради която Николай Николов – Шатката е избягал от затвора.

Според информацията, преди да влезе зад решетките, Шатката е имал връзка с жена от Холандия. Съкилийници на Шатката разкриват, че той се запознал с нея по време на едно от пътуванията си до Амстердам.

Това, което знаят съкилийниците на Шатката по случая е, че двойката са много влюбени. Мистериозната му приятелка от Холандия непрекъснато му пишела SMS-и, а когато имало възможност дори се чували. Съкилийниците на Николай Николов твърдят, че той не споделял много за личния си живот.

Преди време, обаче Шатката разказал на единия от другарите си в затвора, който лежал в съседна килия, че приятелката му е болна от тежко онкологично заболяване. Този факт го променил изцяло. Напоследък бил все по-мълчалив и умислен. Предполага се, че именно тежкото онкологично заболяване на приятелката на Шатката го е накарала да избяга от затвора.

Не се изключва възможността да е напуснал пределите на България с фалшиви документи. Информирани източници от затвора разкриват пред Блиц, че вещите на Шатката вече са разпродадени от затворник с прякор Владо Американеца. Той също работи в абонатната станция, откъдето се предполага, че са минали Шатката и Хосе Мартинес, за да избягат от затвора. Само един ден, след като станало ясно, че Николай Николов е избягал от затвора, Владо Американеца се похвалил, че се е сдобил с водоустойчивия часовник на беглеца. Той дори предложил на един от останалите затворници да разменят аксесоара срещу два стека цигари, пише Блиц.

Издирването на двамата бегълци продължава. До момента от тях няма нито кост, нито вест. Междувременно в медийното пространство се появи информация, че Шатката е бил прилъган да избяга от затвора, за да бъде убит няколко часа по-късно. Криминалисти са на мнение, че не е изключено тази версия да се окаже вярна, имайки предвид, че именно той е основният свидетел по делото срещу групата, изпълняваща мокри поръчки - „Килърите” 3.

Няма коментари:

Публикуване на коментар