сряда, 19 май 2010 г.

АНТОЛОГИЯ НА НЕОКОМУНИЗМА 13

06.03.2010

Ген. Любен Гоцев прескочи в пространството на мъдрата младост


Стотици гости на 80-годишния му юбилей, различни по идеология и възгледи, признаха широкоскроената му личност.
Парк –хотел Москва събра стотици приятели на ген. Любен Гоцев, които стиснаха ръката му по случай 80-годищния му юбилей. Различни по политическа пристрастност, убеждения и възгледи, всички те признаха широкоскроената личност на ген.Любен Гоцев, който притежава уникалната дарба да умее с всеки един от тях да намери верния тон.
Ренета Инджова, Цвета Маркова, Илияна Йотова, Сергей Станишев, шефът на разузнаването Кирчо Атанасов, Милен Велчев, Румен Петков, Асен Мичковски, Михаил Миков, Димитър Попов, Гиню Ганев, Георги Гатев, Кеворк Кеворкян, Любомир Левчев, генерали, разузнавачи, дипломати, депутати, топ - ченгета, банкери, бизнесмени, журналисти... – всички вдигнаха чаши за неустоимата енергия, удивителен чар и знакова духовитост на ген.Любен Гоцев.
Генералът благодари на гостите си, пожела им непоколебим дух и здраве и не забрави да закачи с усмивка митичния кръг „Монтерей”, от чиято маса с остроумие го съпроводи Виктор Вълков.
Ако трябва да се изброят всички фигури, които почетоха ген. Любен Гоцев на това великолепно тържество, със сигурност списъкът няма да е пълен.
Ген. Любен Гоцев в предварителните си персонални покани към всеки един бе посочил, че не желае подаръци и бе пожелал всеки да пусне своя дар в специална урна за децата и социално-слабите в кв. Изток в столицата.
„Любо, братче, ти премина в границата на пространството от 80 до 100 години, незаето от българския народ!”, духовито се обърна към ген. Любен Гоцев първият му началник Борис Цветков, самият той на 91 години.
Пространството на мъдрата младост.


10.04.2010

Братя Диневи се уредили с част от Черно море

Помагали им ексминистрите Гагаузов и Мутафчиев.Източили 8 млн. лв. ДДС чрез далаверата, дават ги на прокуратурата.
Небезизвестните братя Динко и Йордан Диневи са станали горди собственици на част от Черно море, въпреки че българското законодателство не допуска подобна възможност, тъй като тази територия е изключителна държавна собственост. Бизнесмените са построили обаче цяло яхтено пристанище навътре в морето в района на селището "Св. Влас", сигнализираха общинари от Несебър. Според шефа на партията "Дела" Атанас Терзиев и колегите му Николина Тодорова и Константин Гюпчанов става дума за една от най-крупните злоупотреби с държавна собственост.
Коалицията между несебърския кмет Николай Димитров и любителите на суперлуксозни возила и тузарски партита бургаски богаташи Динко и Йордан Диневи е замесена в редица далавери, увери общинарят Атанас Терзиев. Според публикации двамата братя който стоят зад оария “Море” са били клиенти включително на бирниците.
По думите на Терзиев градоначалникът вече е клиент на Бургаската окръжна прокуратура за пет случая на злоупотреби. Сред тях бил ремонтът на пътя между Обзор и Преселци, за който миналата година са разплатени 200 бона, но все още не е свършена работа дори за 5 стотинки. Изграждане на надстройка на детска градина пък глътнало зашеметяващите 3 млн. лв. За капак кметът си нагласил в обществена поръчка изискванията за служебната лимузината от гумите до дървото вътре, така че на тях да отговаря само дългата база на "Мерцедес" S класа, с който се сдобил срещу 200 хилядарки.


10.05.2010

Фамилия Златеви заграбили 65 дка в Правец

Терените уж трябваше да се превърнат в парк за отдих на жителите на градчето, но бившият комунистически велможа Васил Златев ги подготвя за строеж на луксозни вили
Новият кмет на Правец Никола Нитев, без да иска, призна, че общината е връчила незаконно 65 дка апетитни терени около язовира на местния велможа Васил Златев. Това стана по време на съдебно дело в Административния съд в София. Комунистът Златев бе в миналото любимец на Тодор Живков и управляваше с твърда ръка Правец като негов градоначалник. След промените на 10-ти ноември той мимикрира до “честен бизнесмен” и изведнъж се превърна в милионер. Неговата фирма “Тера тур сървиз” е заграбила почти всичко в този град. А Златев продължава да управлява задкулисно Правец и сега.
Нитев е един от най-преданите му приближени, областният управител на София Красимир Живков, който до миналата година бе кмет на Правец, му е довереник, а премиерът Бойко Борисов не пропуска да декларира топлите си чувства както към Васил Златев, така и към сина му – босът на “ЛУКойл” за България Валентин Златев.
Въпросните 65 дка до 2006 година бяха държавна собственост и се управляваха от “Напоителни системи”. В един момент обаче тогавашният кмет Живков ги актува, без да е получил одобрение от държавата, като публична общинска собственост. А на 25 октомври, същата година, градският парламент почти единодушно му даде зелена светлина да промени собствеността в частна общинска, което позволява с терените да се извършват сделки.


11.05.2010

Янчо Таков - енергиен и алкохолен бос! Цветелина Бориславова с най-много ТЕЦ-ве.

Янчо, влиза в производството и търговията с ел.енергия чрез дружествата “Хидро Славово” ООД и “Хидро Клинеца” ООД, показва информационната система ДАКСИ. Рекордът за най-много ВЕЦ-ове, приватизирани в един и същ ден от Агенцията по приватицацията, държи “Руно-Казанлък”, свързано със СИ Банк. Председател на надзорния съвет на банката е Цветелина Бориславова.
Янчо Пеков Таков е енергиен бос и крупен производител на вино и спиртни напитки, показва щателно проучване във фирмените регистри на България. Синът на члена на политбюро на ЦК на БКП Пеко Таков и партизанката с три смъртни присъди и серт нрав Вълка Горанова – Янчо, влиза в производството и търговията с ел.енергия, един от най-печелившите бизнеси в световен мащаб, чрез дружествата “Хидро Славово” ООД и “Хидро Клинеца” ООД, показва информационната система ДАКСИ. Бизнес партньори на Янчо Таков в “Хидро Славово” са Петър Иванов Тунев и Красимир Димитров Караиванов, които могат да представляват дружеството само с Янчо Пеков Таков!
Държавен вестник сочи (бр. 38 петък, 11 май 2007 г), че “Хидро Славово” е вписано в търговския регистър от Софийския градски съд през 2006 г. Предмет на дейност на дружеството на Таков е изграждане и експлоатация на малки електрически централи, производство и продажба на електроенергия, производство, пренос и разпределение на ел. енергия от МВЕЦ и други енергоносители за битови и промишлени нужди, изграждане и експлоатация на хидроенергийни, хидротехнически, промишлени и граждански обекти, проучване, проектиране, строителство, реконструкция и ремонт на електропроводни линии и трансформатори, електрически подстанции, кабелни мрежи ниско, средно и високо напрежение за енергийни и промишлени обекти, профилактика и ремонт на електрически мрежи, системи, трансформаторни станции, електрически централи от всякакъв вид строителство.


18.05.2010

Опожариха къщата на заместник-изпълнителен директор на НАП

Къщата на родителите на заместник-изпълнителния директор на НАП Тошко Тодоров в Добрич е била умишлено опожарена снощи, се посочва в съобщение на пресцентъра на Националната агенция за приходите.
На сградата са нанесени материални щети, няма пострадали хора. За инцидента са информирани премиерът, вътрешният министър и председателят на ДАНС, се посочва в съобщението. В момента МВР извършва разследване, като сред основните версии за палежа е работата на Тодоров в НАП.
Тошко Тодоров е заместник-директор на приходната агенция от август 2009 г. и отговаря за борбата с измамите. В неговия ресор са дирекциите за разследване на особени случаи, за обмен на ДДС-информация с данъчните администрации в ЕС и звеното "Интрастат". Служителите, които ръководи Тодоров, разследват опити за източване на ДДС от бюджета, както и организираните престъпни схеми за данъчни злоупотреби.
НАП, съвместно с МВР, ДАНС и прокуратурата, в последните месеци пресече опити за данъчни злоупотреби за над 100 млн. лева, отбелязват от приходната агенция. Тошко Тодоров е служителят в НАП, който координира и взаимодействието на агенцията с прокуратурата, МВР и ДАНС, включително работата в приходната агенция по станалите публично известни операции на МВР.

Няма коментари:

Публикуване на коментар