вторник, 11 май 2010 г.

БАТМАН БОЦЕ 4

04.11.2009

Немски политолог: 100 дни пози и шегички

„Бойко, а и външната му министърка с танцовото си изпълнение вчера - се концентрират прекалено много върху пози и шегички, с които забавляват населението. Подобно нещо се наблюдава много рядко в западните демокрации. Поведението на Борисов може да се сравни с това на Живков или дори Хрушчов. Така не се прави истинска политика.
Борисов си е поставил достойни за уважение цели, но все още не може да се твърди, че е постигнал конкретни успехи” - казва германският политолог и познавач на България Хайнц Брам пред Благородна Григорова от Дойче веле.

27.11.2009

Ерлер: Той говори предимно за грешките на другите

Германският социалдемократ и бивш заместник-външен министър Гернот Ерлер след дискусия. "В същото време Бойко Борисов управлява вече шест месеца, но говори предимно за грешките, допуснати от неговите предшественици, прехвърляйки им вината за проблемите. Убеден съм, че в най-скоро време ще се появи въпросът какво конкретно се прави в България и защо аргументът за вината на политическите противници вече не помага", казва Гернот Ерлер и припомня, че не за първи път български управляващи дават обещание за безкомпромисна битка срещу корупцията и организираната престъпност.

08.02.2010

International Herald Tribune: Бойко Борисов и женският фактор

Феминист ли е българският премиер или търси нов имидж на страната чрез жените във властта?

Българският премиер Бойко Борисов, бивш инструктор по карате, бодигард и някогашен пожарникар, може да не изглежда като феминист. Но бившето „кораво момче“, станало кмет на София, през последните месеци лансира легион от жени, започвайки нещо, което някои определят като революция в тази традиционно мъжкарска балканска страна, пише електронното издание на New Jork Times- International Herald Tribune.

14.04.2010

"Ди Пресе": Борисов разпалва гнева на народа

Бойко Борисов се заканва да одържави чуждестранни енергийни концерни, защото иска "да сложи край на мръсните сделки - независимо на каква цена".
Така започва статията в австрийския вестник "Ди Пресе", озаглавена "EVN като улични бандити".
"Далавера" е българският термин за мръсна сделка, пише Франк Щир в статията си за австрийския, след което уточнява, че българският премиер обвинява австрийския енергиен концерн EVN в "чиста проба далавера", защото взимал на клиентите си прекалено високи суми.

11.05.2010

„НОЙЕС ДОЙЧЛАНД": БОРИСОВ Е ПОПУЛИСТ КАТО ЖИВКОВ

Популист като Живков, мускулест като Шварценегер и скандален като Берлускони - така левият германски в. "Нойес Дойчланд" описва българския премиер Бойко Борисов. Статията е озаглавена "Шах в парка, битка в държавата".
След като описва идиличната картина в софийската Градска градина с шахматистите-аматьори, авторът на статията Михаел Мюлер се спира на срещата за световната шахматна купа между Топалов и Ананд и по-точно на "възмутителното" поведение на премиера Борисов, който на откриването на състезанието в София игнорирал индийския световен шампион и едва след 10 минути благоволил да се ръкостисне с него. Според германския шеф на екипа на Ананд "такова нешлифовано поведение било рядкост".
По-нататък в статията авторът Мюлер описва генезиса на политическата партия ГЕРБ и на Бойко Борисов, когото описва като "скандално-мускулеста смес от италианския премиер Берлускони и калифорнийския губернатор Шварценегер". Що се отнасяло обаче до популизма и прагматизма му, той приличал най-много на Тодор Живков, на когото служел преди 1990 г. в държавния апарат за сигурност, а след това като главен бодигард.

Няма коментари:

Публикуване на коментар