четвъртък, 22 март 2012 г.

БЪЛГАРСКАТА ТЕМИДА Е ГЛУХОНЯМА …2

Съдията- пипало: “Обещах да помагам на Петко Сертов, ако назначи жена ми в ДАНС ”. Измъква Алексей от ареста.

Заподозреният за връзки с „Октопод” съдия Веселин Пенгезов разкри, че Петко Сертов уредил жена му на работа в ДАНС в замяна на закрила от страна на магистратът.
Скандалът, разразил се след изказването на МВР щефът Цветан Цветанов, че се разследва съдия защитаващ „Наглите” и „Октопод”-а, разбуни духовете сред служителите на Темида. Въпреки че вътрешният министър не каза име, в магистратските среди предположенията се насочиха към Веселин Пенгезов работещ в Апелативния съд.
Като „гузен негонен бяга” съдията веднага свика пресконференция. За да отстрани съмненията, Пенгезов реши да признае свое прегрешение. Магистратът разказа, че бившият шеф на ДАНС Петко Сертов назначил съпругата му на работа в службата. Съдията в знак на благодарност щял да ходатайства за Сертов, ако се повдигне дело срещу него. Апелативният съд отговаря за съдебните процеси свързани със служители на ДАНС. Нека не забравяме, че арестуваният Алексей Петров, докато работеше в родното ФБР, беше човек на Сертов. Иначе Пенгезов заяви, че не познава изобщо Трактора.
Друга любопитна подробност е, че делото срещу задържаните при операция „Октопод”, също се гледа от Апелативния съд. А наскоро няколко души бяха освободени. Антон Петров-Хамстера също беше пуснат от същият този съд срещу парична гаранция. Skandalno.net припомня, че арестуваният и при „Наглите” , и при „Октопод” Хамстер, се смята за най-верния служител на Алексей Петров. Доста интересно съвпадение!
Сега, разследването на висшия магистрат, могат да си го заврат… А следващият доклад на ЕС, ще е същият като последния. Конфликтът на интереси е очевиден и съдия Пенгезов трябва да бъде отстранен. Дори да не се докажат връзки с „Наглите“ и „Октопод“( както вероятно ще стане), този човек е компрометиран.
Пускането на Алексей Петров под домашен арест изненада мнозина, но не и запознатите с неговите контакти и влияние в магистратските среди. След като на няколко инстанции Трактора не постигна искането си за смяна на мярката за неотклонение, най- после Софийския апелативен съд го одобри. Достатъчно е да се каже, че председателят на САС, ген. Веселин Пенгезов, беше уличен още през март в нерегламентирани контакти с лица, свързани с мафията.
Потвърждението на шокиращата истина излиза най- напред от арестувани при акция „Октопод”. Подслушващо устройство, поставено в килията им, документира разговор между Николай Велев и Пламен Стоянов- Дамбовеца. Двамата си говорят, че съдия Пенгезов ще оправи работите, тъй като е длъжник на Алексей Петров. Магистратът беше избран по скандален начин за шеф на САС през 2009, по времето когато Трактора властва в ДАНС. Апелативният съд е структурата, която разглежда делата, свързани с престъпления в родното ФБР.
След като избухна новината за съдия, работещ за мафията, самият Пенгезов побърза да свика пресконференция, въпреки че никой гласно не изрече името му. Генералът в тога обясни пред медиите, че съпругата му Магдалена била назначена в ДАНС от Петко Сертов. Но това с нищо не го задължавало. Както е известно, Петко Сертов изпълняваше чинно- почтено заповедите на съветника си Алексей Петров. Така че Трактора има голямата заслуга за назначаването на г-жа Пенгезова.
Дъщерята на Веселин Пенгезов – Анна, също стана медийна звезда. Оказа се, че младата дама е получила терен на първа линия на морето в Приморско, като се извъдила „социално слаба”. Дори след огромния скандал, Анна Пенгезова отказа да върне апетитния имот. Наскоро името на дъщерята на Веселин Пенгезов изплува след проверките на НАП. Хеликоптерите на данъчните заснеха копие на Белия дом край Панчарево. Собствеността, по документи, се води на фирма „Средец”, а шеф на управителния й съвет е Анна Пенгезова. Дъщерята на Веселин Пенгезов е едва 25- годишна, но вече си съперничи с най- известните родни олигарси.
Преди Алексей Петров, САС освободи всичките му авери, арестувани в акция „Октопод“. По-голямата част от задържаните при операция „Наглите“ също бяха освободени от Апелативния съд на Пенгезов. А Антон Петров- Хамстера- цели два пъти безпроблемно излезе от ареста.

Няма коментари:

Публикуване на коментар