сряда, 13 юни 2012 г.

ЪНДЪРГРАУНД 15




13.06.2012

Сводникът на Трактора печелел 1,5 млн. лв. на месец.
Оставиха го зад решетките с 6-има от хората му
.

Мрежа от над 25 бардака, 300 жрици персонал и около 1,5 млн. лв. месечен оборот - това е равносметката от шеметната кариера на бившия столичен следовател Димитър Митров - Митко Полицая, когото МВР спипа на 8 юни. Ексченгето е приближено до лидера на “Октопода” Алексей Петров и от 1999 г. е ключова фигура в бизнеса с проститутки. Отчитал се на Трактора, след като изместил Николай Добрев - Бай Добри от бизнеса с платена любов, смятат разследващите.
Над 300 момичета са работили в баровете и публичните домове под контрола на Митко Полицая. Всяка е изкарвала по 4 - 5 хил. лв. месечно за себе си и още толкова за шефовете. Така излиза, че оборотът на Митров бил около 1,5 млн. лв. Всеки бардак имал отговорник и трима охранители. Всичките били от Своге, откъдето е и Полицая. Събитие било да се вземе на работа някой, който не е от града, поясниха от прокуратурата.
Митров беше обявен за издирване през 2010 г. Според прокуратурата империята му обхваща над 85% от пазара на плътски удоволствия в столицата. Той контролира клубове, сайтове за платена любов, охранителите на проститутки и таксиметрови шофьори, които разкарват жрици по адреси. Не се интересувал само от платената любов по Околовръстното. Всеки, който дръзнел да отвори бардак без Митко Полицая, бил наказван жестоко .
В 1,30 часа в нощта срещу сряда Софийският градски съд реши да остави Митров и 6-има от хората му в ареста. Разглеждането на мярката им за неотклонение започна около 19 ч, а обвинителят Милко Момчев се позова на 77 явни и 55 секретни тома с материали по делото, описващи в детайли схемата на 44-годишния Митров. Сводникът на Трактора носеше сив суичър „Армани” и сини дънки. Беше доведен с белезници редом с брат му Ивайло. Другите петима задържани са управители и служители на фирми, за които се смята, че контролирали бизнеса с проститутки и техен ръководител в сянка бил Полицая. Той обаче предпочете да мълчи пред магистратите и поиска само да бъде пуснат.
Според прокуратурата бандата се е занимавала със склоняване към проституция, трафик на жени с цел сексуална експлоатация за страни от ЕС, пране на пари и данъчни престъпления. Дни след ареста на Алексей Петров през 2010 г. започнало и разследването срещу групата на Полицая. Свидетели обаче разказват, че тя функционирала още от 1999 г.
Към момента 37 души от хората на Полицая имат обвинения, уточни прокурор Момчев пред “Монитор”. Империята на Митров вероятно ще се окаже най-голямата организирана престъпна банда, изправяна някога пред Темида. “Тази група не може да бъде сравнена с нито една в България”, заяви прокурор Милко Момчев пред магистратите.
Ексченгето в момента няма фирми и не се води на работа никъде .
Преди е участвал в 2 дружества, които са контролирали столичните стриптийз барове „Клеопатра”, „Камасутра” и „Велвет”. Първоначално в една от фирмите - “Шанс”, управител и собственик е бил 74-годишният баща на Митко Полицая - Благой. След него поста заела майка му Благойка. След смъртта на стареца дяловете му отишли при синовете Митко и Ивайло, а те на свой ред ги прехвърлили на майка си. Други две дружества – “Дариц” и “Контакт - 97”, стопанисват клубовете “Велвет” и “Камасутра”, обясниха от прокуратурата.
Брат му Ивайло изпълнявал ролята на брат на шефа. Всички се страхували от него заради роднинската връзка. Управлението на баровете било в ръцете на Александър Дели Иванов, Румен Русев - Лонгура и Цветелин Ребърковски, които съдия Даниела Борисова също остави зад решетките. Дели Иванов е един от управителите и се е занимавал с финансовите операции. Русев бил силовак, а Ребърковски е разрешавал конфликти между проститутките и управителите.
Късно вечерта съдия Даниела Борисова прецени, че има достатъчно доказателства срещу Митров и хората му - показания на свидетели и записи от телефонни разговори. Освен това има опасност заловените да извършат друго престъпление заради тежкото наказание от 5 до 15 г. затвор, което ги грози.
Решението не е окончателно и може да се обжалва пред апелативните магистрати.
.
Митров взел бизнеса на Бай Добри

Димитър Митров е взел бизнеса на кримибоса Николай Добрев - Бай Добри, смятат от прокуратурата. Първоначално фирма ”Контакт – 97” била на бившата барета Добрев. Той обаче имал проблеми с Алексей Петров. Трактора се ползвал с протекции заради работата си като съветник на ексшефа на ДАНС Петко Сертов. После с ”благословията” на Трактора Митко Полицая поел контрола над дружеството, а съответно и над бардаците. За всичко това разказва бившият служител на НСО Пламен Устинов, който е и основен свидетел по мегапроцеса ”Октопод”.
Ивайло Стоянов - Турчина пък пояснява, че Митров отговарял за сексуслугите, които ползвали от ВИС 2. ”Беше обществена тайна, че Полицая държи клубове за проститутки”, разказал свидетелят. Гардът в един от бардаците обяснил, че се знаело, че всички клубове се отчитат на Алексей Петров.
.
ВИП къща за секс в дом на екскмет



Една от ВИП къщите, където процъфтявал бизнесът на Митко Полицая, била собственост на бивш кмет на община. През 2006 г. той се срещнал с Румен Лонгура и брата на Митров - Ивайло, и им дал под наем имота в скъпарския кв. Бояна. После съседи му подшушнали, че вътре се върти бардак, и човекът поискал да прекрати договора. Това обаче не притеснило хората на Полицая, че ще загубят посетители, защото така или иначе “клиенти им били много високопоставени хора”.
В кризата Митров решил да не намалява заплатите, но да стегне подчинените си. За да рекламира бизнеса си, били впрегнати и таксиджии, които да разкарват жрици по адреси и да рекламират с визитки клубовете. Редовно сводниците се събирали в столичен ресторант, където си правели оперативки.


Няма коментари:

Публикуване на коментар