четвъртък, 28 юни 2012 г.

ПОСЛЕДСТВИЯ 19
Този материал се посвещава на хилядите знайни и незнайни труженици на неокомунистическата престъпна мрежа в България
Обвиняват Любомир Павлов и Огнян Донев в пране на пари


11.06.2012

Разследването срещу съсобствениците на "Медийна група България" Любомир Павлов и Огнян Донев е приключило преди седмица с мнение на наблюдаващия прокурор да им бъдат повдигнати обвинения за пране на пари и дънъчни престъпления. Донев и Павлов са получили призовки да се явят в Националното следствие, съобщи БНР.

Засега прокуратурата отказва официално да потвърди информацията. Ще се въздържа в следващите 24 часа от коментар, е казал градският прокурор на София Николай Кокинов, цитиран от "Тема daily".

До делото срещу Павлов и Донев се стигна след сигнал на бившите им съдружници Христо Грозев и Карл Хабсбург, пише vesti.bg.

Двамата твърдят, че чрез покупката на вестниците "Труд" и "24 часа", Любомир Павлов и Огнян Донев са изпрали пари, придобити от престъпна дейност, припомня БНР.Тази сутрин Любомир Павлов каза пред "Нова телевизия", че днес ще депозира пред главния прокурор и вътрешния министър имена и факти, които са му станали известни от представител, изпратен от Христо Грозев.

Човекът на Грозев предупредил Любомир Павлов, че не бива в Брюксел да се състои среща за медийна свобода, както не бива СИБ да подава жалба за държавна помощ за определени медии у нас.

Човекът, чието име също ще бъде предадено на правоохранителните органи, е обяснил, че били дадени един милион лева на прокурорите Ангел Илиев и Момчил Георгиев, за да образуват досъдебно производство срещу Павлов и Донев независимо от разултатите от разследването.

"Чакаме утре да видим това, което ми каза човекът, който ме рекетираше, че след една седмица нещо ще се случи и ще чакаме да видим дали ще се случи, чакаме утре. Докато не дойде утрешния ден не може да се коментира", каза Павлов пред БГНЕС по повод новината, че ще му бъде повдигнато обвинение.

Той подчерта, че тази сутрин е пуснал сигнал до главния прокурор, до министър-председателя, до министъра на вътрешните работи и до градския прокурор за фалшификация, манипулация в записа и всичко останало.

"Има разследване за трите подписа - чакаме утре да видим какво ще стане и след утрешния ден - ако това, което е казал този, че има платени пари, че има корумпирани прокурори... да бъдем привлечени като обвиняеми - всичко зависи дали някой е изпълнил поръчка, дали са взели пари, дали има корумпирани магистрати, но това ще го разберем утре - аз не мога да го твърдя днеска, чакаме за утре", посочи Павлов.

Името на Павлов е във фокуса на медийното внимание и заради публикация на в. "Преса" от 8 юни. Изданието твърди, че разполага със записи на разговори на Павлов, в които той обсъжда варианти за влияние върху магистрати по делото за собствеността на пресгрупата, както и връзки с управляващите, обощава темата vesti.bg.Прокуратурата се захвана с имотите на Доган


12.06.2012

Софийската градска прокуратура е започнала разследване на данъчни престъпления, свързани с имотите, за които се твърди, че са на лидера на ДПС Ахмед Доган. Това съобщи говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова пред "Сега".

Тя отказа да отговори на въпроса кой точно се разследва за въпросните престъпления - формалните собственици на сараите или самият Доган. Арнaудова само обясни, че не може да навлиза в подробности, тъй като има вероятност да навреди на разследването.

Проверката на имотите на Доган започна в средата на 2008 г. Депутатите от комисията за борба срещу корупцията в предишния парламент поискаха да разберат кои са собствениците на т.нар. Боянски сараи (в които Доган живее от години), хотела "Каза Домини" в Рибарица, СПА комплекса "Орфей" в Девин, парка "Росенец" до Бургас и Двореца на децата в Дръндар, родното село на Доган.

Нямам имот в Дръндар, прехвърлих го, каза лидерът на ДПС в средата на 2009 г.

Проверка на НАП през 2010 г. показа, че визираните имоти са купени на съмнително ниски цени, работят на загуба, което обаче не им пречи да получават огромни кредити от определени банки. Повечето от сградите са притежание или са ремонтирани от един и същ обръч фирми, свързани с "Минстрой холдинг", която бе част от "Мултигруп" и се ръководи от бившия вицепрезидент на групировката Николай Вълканов. Холдингът е замесен и в случая "Цанков камък", тъй като е съсобственик на Института по минно дело, от който Доган е получил рекордния хонорар от 1 млн. евро.

Междувременно в началото на 2010 г. съсобственикът на "Каза Домини" Арбен Хавальов бе осъден за укриване на данъци.

Впоследствие казусът с имотите на Доган отново бе даден за проверка на НАП. След като тази проверка приключи, данните от нея бяха пратени в прокуратурата.20 години затвор за Дачи от „Килърите“


18.06.2012

Георги Петков-Дачи от „Килърите“ ще лежи в затвора 20 г. за раняването на Камен Балбузанов- Куката в Плевен.

Присъдата за осемте куршума изстреляни по Куката ще се излежава при първоначален строг режим. Това постанови Апелативния съд, който потвърди присъдата на Плевенския окръжен съд от ноември миналата година.

Присъдата на Дачи е за нападението и стрелбата по Куката в бар “Латино” в Плевен през ноември 2009 г. Тогава Петков нахлул в заведението и с пистолет “Макаров” надупчил Куката, който си е пил питието в заведението.

Четири от осемте изстреляни куршума попадат в тялота на Куката, но той успява да се прикрие като се хвърля и завърта на земята и това спасява живота му. Оцелява след дълго лечение по болници. /БЛИЦБорислав Манджуков е задържаният варненски бизнесмен


28.06.2012

Митническият началник Георги Владимиров - Фози и крупният варненски бизнесмен Борислав Манджуков от Варна са арестувани при акция " “Цигарджии”.

Групата се е занимавала с нелегален трафик на цигари от над 22 000 000 къса през 2011 г. и е ощетила държавния бюджет за над 8 млн лева. Шестият член на групата в момента излежава присъда, но през 2011 г. е участвал в престъпните схеми.

Борислав Манджуков инвестира в развлекателния бизнес. Собственик е на веригата заведения "Булгари" и дискотеки "Еxit" и "Версай", но по-интересното е, че е познат и като един от големите спонсори на БСП. Много близък години наред бе до Петър Димитров от БСП.

Манджуков е собственик на фирма "Делта клас" ООД. Член е на сдру-жението "Регионална асоциация на заведенията Варна". През годините е имал участия в "КИНТЕЬ", "КЛУБ", "ГОЛД ХОТЕЛ", "ИНТЕР ПАРТ-НЪРС", "ОМЕГА", "НБМ-ГРУП", "ГЛОБАЛ ИНВЕСТ", ЕВРО ХОЛДИНГ" и "ПАРТИ ПЛЕЙС". В момента няма участие в управлението им като юридическо лице.Няма коментари:

Публикуване на коментар