неделя, 17 юни 2012 г.



ПРОФАНЪТ И ГЛУПАКОУСТОЙЧИВИТЕ МАНТИНЕЛИ


Управленската пародия ГЕРБ е по – голяма от Вселената. Нова календарна дата и нов управленски фарс .

7 юни, четвъртък сутринта, малко след 9 ч. Председателят на парламента Цецка Цачева дава началото на заседанието. В кулоарите е тихо, журналистите са спокойни, а мониторите в близък план показват как председателят на правната комисия Искра Фидосова се насочва към трибуната, откъдето ще докладва за окончателно гласуване промените в Закона за съдебната власт… Без дебат и с усещане за предварително уговорка поради пасивното поведение на представителите на другите партии депутатите гласуваха необезпокоявано един от най-важните закони. От една страна, той трябваше да отговори на очакванията на самите магистрати за промяна на статуквото, от друга, чрез него трябваше да бъде даден ясен знак към Европейската комисия, че управляващите разбират какво им говори тя и са готови да осъществят реформата "изоснови", на която държат от Брюксел.“

Проектозаконът бе приет без особени дебати - със 78 гласа "за" между които и депутати от ГЕРБ, 7 "против" и 8 "въздържал се", съобщава dnevnik.bg.



14 юни, четвъртък - Бойко Борисов в предаването „Здравей, България” на Нова

„Бих приветствал, ако президентът наложи вето по текстове в Закона за съдебната власт. Негово право е да не наложи вето. Ако не го направи, ще внесем нови поправки в Закона за съдебната власт. „

Премиерът Борисов каза, че вече е разговарял с президента Росен Плевнелиев относно връщането на текстовете от Закона за съдебната власт за ново разглеждане в парламента.

„ВСС е независим орган. Аз казах и като председател на ГЕРБ, партията не би подкрепила политически този ВСС да избира главния прокурор, без да им се месим изобщо в тази дейност. Не трябва този ВСС да има бонуси. С нищо не си го е заслужил! Така че се надявам вторник-сряда президентът да го върне, веднага да се започне процедура и да се прегласува“, категоричен бе премиерът.



15 юни, петък - След като вчера премиерът Бойко Борисов заяви, че ще приветства президента Росен Плевнелиев, ако той наложи вето върху Закона за съдебната власт, ветото днес вече е факт.

От пресцентъра на държавния глава съобщават, че Плевнелиев връща за ново обсъждане в Народното събрание Закона за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт, приет на 7 юни 2012 г.



15 юни, петък - ГЕРБ ще се съобрази с наложеното от президента Росен Плевнелиев вето върху текстове от закона за съдебната власт, които предвиждат, че след изтичането на мандатите им членовете на ВСС и инспекторите от Инспектората към ВСС ще бъдат назначавани на позиция, по-висока от тази, която са заемали преди избирането им или т. нар. „кариерни бонуси". Искра Фидосова обясни, че докато се е работело по промените, е било търсено компромисно решение.



ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ ПОСТАВЯ ЗАДАЧИ НА ПАРЛАМЕНТА И ПРЕЗИДЕНТА И КАДРУВА В СЪДЕБНАТА ВЛАСТ !!! Какво е това – безхаберие, пълна загуба на ориентация, маниакална депресия, тотална кадрова недостатъчност или просто класическо мутраджийско поведение ?!?! Кой дърпа конците на изпълнителната власт, в частност на премиера Борисов ? Кои са профаните, самоназначили се за кукловоди и режисьори на обществено – политическия живот в България, които 22 години ни демонстрират тоталната си несъстоятелност ? И не сме ли ние, обикновенните хора, „глупакоустойчиви мантинели“ за да издържаме толкова време, под ударите , на колосалния им кретенизъм ?


Няма коментари:

Публикуване на коментар