вторник, 19 юни 2012 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...73



Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.


Стрелба в дискотека в Златните пясъци с един убит и един ранен

18.06.2008

34-годишният Венцислав Маринов бе убит, а втори мъж бе ранен в сряда през нощта при стрелба в дискотека ''Малибу'' в курорта Златни пясъци. Маринов е починал на път за болницата. Другият мъж се казва Иван Славов, ранен е в крака и е настанен в МБАЛ “Св. Анна” във Варна. Няма опасност за живота му.
Инцидентът е станал около 1.30 часа през нощта в разгара на туристическия сезон по Черноморието.
Маринов е известен на полицията за кражби на коли и измами, от 2004 година му е наложена забрана да напуска страната. Иван Славов е от Долни чифлик, на 30 години, също криминално проявен и от 2007 година има забрана да напуска България.
Двамата са били в една компания в дискотеката. След престрелката са откарани с лични автомобили до болницата. Маринов, който е бил ранен в гърдите, е починал по пътя. От членовете на компанията, в която са били двамата, са иззети 6 пистолета. В момента в Пето и във Второ РПУ във Варна са задържани осем души за изясняване на обстоятелствата.
По информация на Дарик радио Маринов е собственик на туристическа фирма. Според радиото убитият се смята за приближен до мъж с прякора Черния Геле, близък до бившата групировка СИК, който отговарял за заведението в курорта.
Черния Геле стана известен преди време с това, че беше задържан при опита си да попречи на полицията в София да извърши обиск във връзка с разследване срещу Димитър Вучев – Демби.
Дискотека “Малибу” в Златните пясъци се смята за собственост на близки до убития преди време в столицата виден сикаджия Милчо Бонев – Бай Миле.
Според непотвърдена информация имотите на бившите сикаджии по морето се управляват от двама души. Единият от тях бил варненец, срещу когото преди около година имаше опит за атентат.
Единствената версия, по която полицията работи по случая със стрелбата в дискотека "Малибу" в Златни пясъци, не е свързана с наркотици. Това разкри шефът на варненската полиция комисар Димитър Димитров.
В момента се работи по изчистване на мотивите за престрелката. "Не бих казал, че става дума и за разпределяне на туристически бизнес", добави комисар Димитров. Няма данни стрелците да са от София, категоричен бе шефът на варненската полиция.
Някои от привиканите вчера за разпит 8 души от компанията на простреляните все още са в районното управление. Те обаче не са задържани, защото, според Димитров, нямало основание за това.

Няма коментари:

Публикуване на коментар