четвъртък, 25 октомври 2012 г.

ПРИКАЗКА ЗА КАБИНЕТА 13



16.03. 2012


Новата министърка била любовница на областния шеф Пламен Нунев


Десислава Атанасова е едно от имената, замесени в сексскандала с изборната листа на ГЕРБ. Тогава областния шеф Пламен Нунев бе обвинен в “шуробаджанащина”, тъй като в регионалната листа на ГЕРБ бяха включени кандидати на принципа на любовни взаимоотношения и роднински връзки. Спряганата още тогава за любовница на бившия на МВР в Русе – Десислава Атанасова, бе на втора позиция в листата. Активисти от партията разкриха,че областният координатор лично избрал представителите на ГЕРБ за първите три позиции. По този начин “дамата на сърцето му” се оказала част от регионалната листа на партията, пише “Монитор”.

Десислава Атанасова бе обвинена, че се издига не благодарение на личните и професионални качества, а с помощта на висшестоящи ГЕРБ-ери. Зад успеха й прозирали любовни взаимоотношения и скандали, коментират депутати от управляваща партия.

Нека припомним, че през 2007 година новата здравна министърка стана част от парламента пак благодарение на Пламен Нунев. Още тогава той лобираше за нея и по негово настояване успя да й осигури място в Народното събрание. Амбициозната дама застана начело на комисиите за сигурност и обществен ред и по териториалното и селищно устройство. Преди да поеме поста здравен министър Десислава Атанасова пък бе шефка на здравната комисия в парламента.

Интересно е да отбележим, че преди няколко дни премиерът Бойко Борисов отрече категорично да гласи шефката на здравната комисия за поста на Стефан Константин. Той заяви, че към момента позицията на Десислава Атанасова била по-висока. Тя също потвърди изявлението на министър-председателя, като заяви, че никой не е говорил с нея за това. Ето че седмица след това точно Десислава Атанасова бе избрана за вакантното място на здравния министър, след като Константинов си подаде оставката.



09.10.2012

Малко над половин милион от бюджета струват задграничните визити на президента Росен Плевнелиев и вицепрезидента Маргарита Попова за осемте месеца, откакто са на “Дондуков” 2, съобщава 24 часа



Сумата е точно 533 522 лв., сочат сметките от справка, поискана от вестника по Закона за достъп до информация. Данните са за периода от встъпването им в длъжност на 22 януари до 15 септември.

За международната активност на президента са изхарчени 433 678 лв., като голямата част е за пътни, а само 59 369 лв. за командировъчни и други разходи.

За сравнение справката за 16-те пътувания на бившия държавен глава Георги Първанов за първата му година са 79 310 лв. В сумата обаче не влиза транспортът с правителствения самолет, тъй като по това време разходите бяха за сметка на държавата, а не от бюджета на “Дондуков” 2. Вицепрезидентът на Първанов - Ангел Марин, пък е бил само 4 пъти в чужбина за първата година от мандата си - два пъти в Гърция, по веднъж в Русия и в Украйна, като сметката му е 15 685 заедно с парите за билети.

При президента Петър Стоянов нямаше закон за достъп до обществената информация и пътуванията остават в тайна.

От 14 визити в чужбина президентът Росен е Плевнелиев ползвал 8 пъти Авиоотряд 28, четири граждански полетаи един американски военен самолет до Афганистан. За 7 пътувания със самолета на властта е платил от бюджета си 342 578 лв., сочи справката.

За осмото му пътуване в Австрия на 16 и 17 септември е известно, че летя с правителствения самолет, но тъй като е извън периода на справката, не е включен в сметката. Преди седмица Плевнелиев летя за САЩ с малка делегация и с граждански полет.

Според поправка в закона от 2010 г. всяко ведомство, което ползва самолета на властта, си заплаща по тарифа.

Иначе за периода си на върха президентът е ползвал четири пъти граждански полет - преди броени дни до САЩ, до Бразилия, на конференцията по устойчиво развитие на ООН, и два пъти до Лондон за олимпиадата. Последните две визити обаче са по покана на МОК и се поемат изцяло от олимпийците.

Всъщност Плевнелиев присъства на откриването на олимпиадата и бе гост на приема, даван от нейно величество кралица Елизабет Втора и съпруга й херцога на Единбург.

Пътят и суперлуксозният хотел бе за сметка на организаторите, а целият масраф на високия форум е излязъл на президентския бюджет само 300 лв. за командировъчни за двата дни.



15.10.2012

1 млн. лева за съпруга на Десислава Атанасова. Русенският предприемач печели обществени поръчки във Враца.


Поредна апетитна строителна поръчка е получил съпругът на здравния министър Десислава Атанасова – Красимир. Този път по сметките на предприемача ще постъпят почти 1 милион лева, установи проверка на „Преса дейли“ в Агенцията за обществените поръчки.
В края на септември тази година кметът на Враца Николай Иванов подписва два договора с които русенския консорциум „ГБСД – 09“, включващ фирмите „Декра – строй“ ЕООД и „ГБС – Русе“ АД за 951 572 лева без ДДС (или 1 141 886 лв. с ДДС). Управител на обединението и собственик на 90 процента от акциите е Красимир Стефанов Атанасов – съпруг на министъра на здравеопазването. Общинската власт избира русенската фирма да построи защитено жилище във врачанския квартал „Река Лева“. Стойността на договора е 407 593.97 лева без ДДС. „ГБСД-09“ печели и втори договор. Той е за 543 979 лева без ДДС и е за построяване на Център за настаняване от семеен тип в квартал „Дъбника“, показват документите.
Двете строителни поръчки на Красимир Атанасов са част от проекта „ИСКРА - Иновативен Социален Комплекс от Резидентни Алтернативи”. Той се финансира основно по Оперативна програма „Регионално развитие“. Община Враца се включва в строителните работи със скромните 132 113 лева. По проекта ще бъдат изградени три центъра за настаняване от семеен тип и едно защитено жилище. Кметът Николай Иванов все пак решава, че останалите две поръчки трябва да се изпълняват от врачански фирми. „Строителна компания” ООД ще постори втория Център за настаняване от семеен тип, намиращ се в кв. 76. Стойността на обекта е 498 919.12 лв. без ДДС. Третият Център също е поверен на консорциум от местни фирми - ДЗЗД „Сдружение Враца-ОГ“, включващ дружествата „Опал-94“ АД и „Генов Строй-продукт“ ЕООД. Центърът е в квартал „Самуил” и е на стойност 545 837.26 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на четирите обекта е 6 месеца от откриването на строителната площадка.
Проверка на „Преса“ в Търговския регистър показа, че едноличен собственик на „Декра строй“ е Красимир Стефанов Атанасов. Седалището на строителнта фирма на русенската улица „Цанко Церковски“ 6, където се помещава и спечелилият вече поръчки за няколко милиона консорциум „ГБСД-09“. Предметът на „Декра – строй“ е строителство на жилищни и нежилинщи сгради. Министерският съпруг има още една фирма - „Мравка“ ЕООД.
Строителният бизнес на Атанасов тръгва нагоре, когато съпругата му влиза в политиката. Преди да стане депутат, настоящият здравен министър бе общински съветник от ГЕРБ в Русе. През юли 2008 г. фирмата му "Декра строй" ЕООД печели поръчка за преустройство на сградите на Центъра за психично здраве и изграждане на обществено-информационен център. Този контракт е на стойност 156 408 лв. Десислава Атанасова е била юрисконсулт на психодиспансера от 2005 г. до 2007 г. На 15 февруари 2010 г. същата здравна институция възлага обществена поръчка за 771 141 лева на консорциума „ГБСД-09“. Договорът е за ремонт, реновиране и модернизация на три отделения в лечебното заведение, показват архивите на Агенцията за обществени поръчки



Братовчед, 5 ченгета, медсестра пратени за посланици от Ники Младенов

09.10.2012


Външният министър Николай Младенов, който нарече „боклуци” всички, които „си позволяват да не одобряват” политиката на правителството пред бТВ, опита се да убеди Европа, че Хизбула е атакувал бургаското летище и съобщи на британския премиер, че „тая няма да стане”, каквато я е намислил за визите към България, произвежда истински цирк във Външното министерство. Синът на подполковник от ДС, който се бори срещу посланиците от ДС, всъщност е оставил на най-важния ни пост в чужбина – посланик в Анкара кадър точно на Държавна сигурност. Става въпрос за Красимир Тулечки. Той обаче е „добро ченге”, понеже е предложен от ГЕРБ през 2010 г. В друга взривоопасна точка – Косово също е момче от ДС на име Боби Бобев. От инквизицията срещу ДС оцеляха и посланикът, подписал АКТА в Токио по настояване на министъра си и на Трайчо Трайков – Любомир Тодоров. А също пратениците ни в ЮНЕСКО, Лисабон и при Уго Чавес – в Каракас, където е бройка от „оня списък” от зората на демокрацията. Интересно защо за тях секирата не проработи. Апропо, другите посланици, върнати преждевременно от Ники, осъдиха Външно, сиреч държавата, т.е. платихме всички ние – данъкоплатците. Отреклият се пред камерите на бТВ от делото на баща си министър има за посланик в Хавана, откъдето се мести в Бразилия, своя собствен братовчед Чавдар Николов, както писа Труд. Десант пък разкри екзотичното назначение на доктор за посланик в размирен Тунис. Там Никито прати нечутия в парламента, понеже не е направил нито едно изказване, но си е вземал 5-те бона на месец, ГЕРБ-ов депутат д-р Михаил Николовски. Все пак палмата на първенството сред дипломат. екзотиката държи медсестрата от Ямбол Таня Димитрова. Преди да стане посланик, тя беше известна с факта, че заради нейна подозрителна сделка с общината кметът на южния град отиде на съд и дори беше осъден, припомня Десант. Танчето обаче добре се оправя, щом вместо да я скрият в десета глуха, от партията я пратиха посланик не къде да е, а в бъдещия член на ЕС Хърватия. Държава с прекрасно море и великолепна храна и вино. Кой ще й гледа дипломите за две висши образования, за едната от които самата медсестра признава, че „не е точно висше, ами е курс”. Е, този ценз и стигна известнсо време да бъде областен управител, сиреч даима ранг министър, в Ямболска област. Още по-сензационно е, че в графата „чужди езици” тя най-сериозно е вписала четири, които никой в този грешен свят не говори: латински, църковнославянски, библейски гръцки и библейски еврейски. Тези езици обикновено само се четат и то от изключително добре подготвени учени. Чудно, къде ли в Ямбол е овладяла тази гениална жена цялото това знание!!! По-интересно е дали дипломатическият имунитет ще я спаси, ако следствието срещу нея за източване на община Ямбол завърши с мнение за съд. Единствената й надежда за спасение е депутатът от ГЕРБ Светослав Тончев, който в миналото работеше като юридически консултант на фирмата на Димитрова.



Найденов си поръча 3 джипа и 4 коли

23.10. 2012

Три джипа и четири леки коли си е поръчало оглавяваното от Мирослав Найденов Министерство на земеделието и храните (МЗХ).

Общата стойност на автомобилите е 420 498 лв. без ДДС, а на конкурса се е явил само един кандидат.

Информация за новите попълнения в автопарка на МЗХ бе публикувана тези дни на сайта на Агенцията по обществени поръчки. От нея става ясно, че министерството иска да се снабди с едно SUV 1, един джип 4х4 и един пикап с висока проходимост. Допълнително са поръчани и четири нови леки коли по минимум 2000 куб.см.

На конкурса се е явила само спечелилата „ТМ Ауто“ – фирмата вносител на „Тойота“ за България, става ясно от документацията. Тя е класирана по следните критерии: предложила е задоволителен срок за доставка; задоволителна цена и достатъчен брой сервизи на територията на страната.

Средната цена за един автомобил възлиза на 60 071 лв. без ДДС.



Няма коментари:

Публикуване на коментар