петък, 19 октомври 2012 г.

ПОСЛЕДСТВИЯ 20


Този материал се посвещава на хилядите знайни и незнайни труженици на неокомунистическата престъпна мрежа в България


07.07. 2012

Зетят на мултимилионерката Цветелина Бориславова влиза в затвора

Зетят на мултимилионерката и бивше гадже на премиера Борисов – Цветелина Бориславова ще лежи в затвора.
Присъдата за Мартин Емилов, който е син на екссъветника от партия “Евророма” и местен бизнесмен Росен Емилов-Решката и републикански и балкански шампион по борба бе постановена от районния съдия Калина Иванова.
Той ще лежи зад решетките за срок от 1 година, като освен това ще бъде на 3-годишен изпитателен срок.
Магистратите признаха за виновен спортиста за това, че в малките часове на нощта на 14 срещу 15 юли 2009 година, Емилов е нахлул в дома на Фида и Димчо Асенови в Сандански, заедно с баща си, както и Дамян Ангелов и Емил Радоев Емилов от Сандански и пребили Фида, която по това време била бременна, нейния съпруг и брат му.
По време на побоя е пострадала и близка на семейството – Силвана Михайлова
Екшънът се разиграл заради непогасен преди известно време кредит на стойност от 100 лева.
Вестник „Струма” припомня, че бащата на Емилов – Росен Емилов-Решката бе осъден за лихварство.
Няколко дни преди екшъна лихварската група приканила братята Асенови да върнат парите, като поискали 100%-ова лихва.
В същото това време Решката бе с мярка “задържане под стража” за 72 часа, която му бе наложена с прокурорско разпореждане. Именно той бе главният обвиняем за побоя, но по-късно се отърва от наказателно преследване.


08.07.2012

Оцелял след три атентата се простреля в гърлото, задлъжнял

Варненският гангстер Георги Златков, известен като Жоро Легионера, се простреля в гърлото заради дългове, след като оцеля през годините в 3 атентата. Това е станало в събота следобед във Варна. 45-годишният мъж е бил приет с опасност за живота в болница.
Легионера ще живее, но медиците не дават прогнози как ще се възстанови, защото при изстрела е бил засегнат гръбнакът му.
Златков, който минаваше за човек на застреляния наркотрафикант Поли Пантев, се е гръмнал с незаконно притежавано оръжие. При опита за самоубийство в дома му са били майка му и жена му, потвърдиха отлично осведомени източници.
Въпреки че се разхождаше до Доминиканската република и тънеше в разкош, Златков е бил затънал в дългове и вероятно затова е опитал да се застреля.
Наричат го Легионера заради службата му във Френския чуждестранен легион в началото на 90-те години. Името му постоянно фигурира в топ 10 на кримиконтингента край морето. Близостта му с убития на остров Аруба Поли Пантев го свързваше с наркоканали и търговия с крадени коли.
За 3-4 г. срещу него имаше три опита за покушение. През 2001 г. пред апартамента му на ул. "Брегалница" бе взривен мерцедесът му. Легионера остана невредим. През 2004 г. около полунощ млад мъж стреля в слабините му, докато Жоро си пиел уискито в бар "Виктория". Тогава полицията предполагаше, че причината за стрелбата е разкрит канал за кокаин от Боливия за Варна. Година по-късно наемници го причакаха по пътя за село Здравец, където има къща, и направиха на решето колата му. Жоро отново се отърва на косъм.
Смята се, че преди време той бе отвлечен и пребит, но при разследването Златков се отрече от първоначалните си показания срещу заподозрените и отказа да ги разпознае.
Легионера е арестуван веднъж за разпространение на наркотици. Срещу него има дело за отвличане и грабеж. Златков се свързваше и с побой на журналиста Антон Луков. (24 часа)



23.07.2012

Директор на ”Софарма” обвинен за укриване на 15 млн. лв. данъци


Финансовият директор на "Софарма" Борис Борисов е с повдигнато обвинение за избягване на плащане на данъци в размер на 15 млн. лева.
Това каза за БГНЕС и "Фокус" говорителят на Софийска градска прокуратура Румяна Арнаудова, като уточни, че деянието е извършено през март 2009 г.
Днес Борисов беше извикан в Националната следствена служба, за да бъде разпитан. Определена му е мярка парична гаранция от 100 000 лева, уточни Арнаудова.
С обвинение за укриване на данъци е и собственикът на "Софарма" и съсобственик на "Медийна група България" Огнян Донев, който е на свобода срещу рекордната гаранция от половин милион лева.
Донев и Борисов са обвинени по едно досъдебно производство.
На Донев му беше повдигнато обвинение за това, че през април 2007 г., в качеството си на изпълнителен директор на „Елфарма”, е избегнал плащането на данъчни задължения в размер на над 63 милиона лева, съобщи Арнаудова, цитирана от "Фокус". Това са данъчни задължения в особено големи размери и заради това обвинение му е определена такава голяма парична гаранция.
Борисов е изпълнителен директор на "Телсо" АД, която бе обискирана миналата седмица. Фирмата е акционер в "Софарма" на Огнян Донев, пише в. "Стандарт". Обискирани бяха и офиси на "Елфарма".
Донев определи повдигнатите му обвинения за данъчни измами като "клеветническа кампания".
През юни му бе повдигнато обвинение за пране на пари.

Отнемат имущество на Братя Галеви за 4,2 млн. лева

17.08.2012

Внесен е иск в окръжния съд в Кюстендил за отнемане на имущество от Ангел Христов и Пламен Галев - известни като Братя Галеви, техните съпруги и контролираните от тях дружества. Това съобщиха от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (КУИППД).
Цената на иска за отнемане на придобитото от престъпна дейност имущество е на обща стойност 4 250 189 (четири милиона двеста и петдесет хиляди сто осемдесет и девет) лв., като от всяко от двете лица се претендира приблизително половината от посочената сума.

Оценката на имуществото е направена от лицензирани независими експерти-оценители.

Имуществото, което подлежи на конфискация, включва:


- девет луксозни леки автомобила, някои от които бронирани и изработени по поръчка:

„Мерцедес С 600 Л" с пазарна стойност към настоящия момент 150 000 лв.;

„Мерцедес Г 500" с пазарна стойност към настоящия момент 147 000 лв.;

„Мерцедес Г 500" с пазарната стойност към настоящия момент 110 000 лв.;

„Мерцедес Г 500" с пазарната стойност към настоящия момент 71 600 лв.;

„Ауди А6" с пазарната стойност към настоящия момент 10 500 лв.;

„Ауди А8" с пазарната стойност към настоящия момент 229 000 лв.;

„Ауди А 6" с пазарната стойност към настоящия момент 54 000 лв.;

„Ауди А8" с пазарната стойност към настоящия момент 138 000 лв.;

„Ауди А8" придобит за сумата от 66 636 лв.

- дялове от действащи фирми, в 11 от които е съдружник Пламен Галев, а в 12 фирми е съдружник Ангел Христов. В други две офшорни компании (регистрирани на Сейшелските острови) двамата са управители и представители на клоновете регистрирани в Р България. Лицата са свързани и с още едно офшорно дружество, регистрирано на Британски вирджински острови.

- недвижими имоти в с. Ресилово, община Сапарева баня, които включват: дворно място с площ от 805 кв.м., собственост на Ангел Христов и съпругата му. Мястото включва триетажна жилищна сграда с обща разгъната площ от 708,52 кв.м.; дворно място с площ от 805 кв.м., собственост на Пламен Галев и съпругата му. Мястото включва триетажна жилищна сграда с обща разгъната площ от 658 кв.м.; едноетажна масивна сграда на границата между двата парцела, функционално свързваща двете триетажни жилищни сгради, състояща се от фитнес и вход, с обща застроена площ от 90 кв.м.; имение с площ 10 663 дка, включващо покрит плувен басейн със застроена квадратура 524,74 кв.м., възстановителен комплекс, кафе-бар, тренировъчна зала със застроена квадратура от 238,60 кв. м., жилищна сграда със застроена квадратура 208,30 кв. м. (включваща няколко спални, билярдна зала, помещение за камериерка и др.), помощно-техническа сграда (с котелно помещение, агрегатно помещение, нафтово помещение, помещение за главно ел. табло), сграда от допълващо застрояване (състояща се от стая и санитарен възел), жилищна сграда със застроена квадратура 188,75 кв.м., масивна ограда и сграда с предназначение покрит паркинг; недвижим имот, включващ четири парцела с обща площ 4,399 дка; недвижим имот с площ 1,268 дка.

- Сума над 800 000 лв. по банкови сметки.

Искът за отнемане на имуществото в полза на държавата е предявен след като наказателното производство срещу двете лица приключи с влязла в сила осъдителна присъда.По искане на КУИППД през 2009 г. са наложени обезпечителни мерки върху горепосоченото имущество, които са обжалвани пред Апелативния и Върховния касационен съд. И двете инстанции са се произнесли в полза на Комисията.
Припомняме, че на 3 май Върховният касационен съд (ВКС) потвърди ефективните присъди и така Ангел Христов и Пламен Галев бяха осъдени за рекет и изнудване на по 4 и 5 г. затвор. Галеви обаче изчезнаха и се издирват от Итрепол.



Четири години затвор за ексдепутата от ДПС Митхат Табаков

19.10.2012

Четири години затвор получи ексдепутатът от ДПС Митхат Табаков затова, че през октомври 2004 г. е поискал и приел подкуп от десет хиляди лева от управителя на ВиК Силистра в Община Дулово. Това реши днес Софийски градски съд.
Табаков трябва да плати 5000 лева глоба, както и 10 000 лева, колкото е стойността на подкупа. Той е лишен от право да упражнява обществена длъжност за срок от пет години, както и да се разпорежда с държавна собственост. Табаков трябва да плати и разходите по делото в размер на 967 лева.
Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Софийски апелативен съд. Към момента Табаков е с мярка подписка.



Няма коментари:

Публикуване на коментар