петък, 7 декември 2012 г.

ГЕРБ ХРОНИКА 34


ГЕРБ уреди гангстера Йоско с концесия до 2025 г.


18.07.2012

Сливенският бандит Йосиф Йосифов-Йоско навлиза мощно в бизнеса с добив на материали за строителството, показа проверка на "168 часа". Освен това вече е факт връзката му с делото срещу Йордан Лечков, както и одобрението на кабинета за дейността му.

Йоско беше разследван за убийството на Косьо Самоковеца, разработван е за наркотрафик и сводничество. Преди 1,5 г. уби двама души с джипа си и бе осъден на първа инстанция на 8 г. затвор. Йоско е кумец на разстреляния през 2005 г. гангстер Фатик и днес живее в неговата къща в баровския квартал "Бояна". Дружеството "Екоседиментс", където днес собственик на капитала и управител е Йоско, има тлъст договор за добив на инертни материали до 2025 година,показва справка в Концесионния регистър. В началото на този месец Министерството на икономиката е одобрило прехвърлянето на правата и задълженията по договора на "Инертика" АД. Там основен акционер е неговият адвокат Христо Христов, управител е бившият шеф на пътния фонд Милош Поцков, но според запознати истинският собственик отново е Йоско.

Правителството дава зелена светлина на сделката между свързаните с Йоско фирми с решение от 4 юли. Източници на "168 часа" твърдят, че прехвърлянето на концесионния договор от "Екоседиментс" на "Инертика" е заради заведено срещу първата търговско дело от лизингова компания за близо 2 милиона лева.

Софийската фирма "Екоседиментс" е създадена през 2007 г. 80% от капитала държи Мариян Георгиев от Сливен, тогава на 26 години. Източници на "168 часа" казват, че момчето е подставено лице.

Тогава дружеството е регистрирано в апартамент на софийската улица "Проф. Н. Михайлов". На същия адрес още от 2004 година насам се помещават фондацията "Епсилон" и спортният клуб "Атилла-Й". И на двете нестопански организации председател е сливенският Йоско. В офиса работи и адвокатът му Христо Христов.

В края на 2009 г., когато ГЕРБ вече са на власт, на фирмата "Екоседиментс", за която още тогава витаят съмнения, че е свързана с Йоско, е прехвърлено правото за добив на подземни богатства от находище "Богданово-запад", община Средец. Концесионната площ е 184 дка. Оттам се добиват инертни материали, които се използват от фирми в бранша със строежи на пътища.

През февруари 2010 г. сливенският кмет Йордан Лечков също предпочита "Екоседиментс". Разрешава дружеството да добие 7 хил. кубика земна маса и инертни материали на територията на общината. Заради тази сделка Окръжната прокуратура в Сливен повдига трето обвинение срещу Лечков за престъпление по служба - превишил е правата си, като е издал заповед да се привлече "Екоседиментс" за помощ, без да е възникнало бедствие и така е набавил имотна облага за фирмата със земна маса, която е изключително държавна собственост.

"Екоседиментс" е наета да чисти дерета и корита на реките, но вместо това багерите й копаят земна маса и материали за строителство. Обвинителният акт е внесен в съда в началото на май 2011 г. Докато делото тече в съда, лъсва истинският собственик на фирмата, заради която Лечков е подсъдим. През ноември 2011-а Йосиф Йосифов официално купува всички дружествени дяловете от Мариян Георгиев, а съдебната регистрация остава на адреса, където са и фондацията и спортният клуб на мафиота, както и офисът на адвоката му.

Когато Йоско официално става собственик на фирмата си, тя има концесионен договор в село Богданово и работи на пълни обороти. Освен това правителството на ГЕРБ с решение № 21 от юни 2010 г. е разрешило на "Екоседиментс" да извърши проучвания за подземни богатства в новозагорските села Омарчево и Полско Пъдарево на площ от 444 дка.

Близо до мястото минава трасето на магистрала Тракия, а подизпълнителите търсят изгодно земна маса за строителството на аутобана, и то с минимум транспортни разходи.

Освен това разработва находище край Твърдица с договор за 20 г., сключен през 2010 на площ от 230 дка. "Екоседиментс" добива камъни и от урановата мина край гара Лакатник, които са с повишена норма на радиоактивност.

Има и изгодни договори за изкупуване на скална маса от мини в цялата страна. На цялата мащабна дейност Йоско става официален шеф в края на 2011 г. Договорите на фирмата му с държавата са сключвани както от тройната коалиция, така и от правителството на ГЕРБ. По това време той вече е убил двама души с джипа си, докато се връща към палата си в Бояна пиян. Разследването срещу него за убийството на Самоковеца цикли с молби за правна помощ от Холандия. Даден е на съд за незаконно оръжие и притежание на наркотици, по бе окончателно оправдан в края на юни тази година.

Преди месец Йордан Лечков бе осъден на 3 години условно за това, че е облагодетелствал фирмата на Йоско, а преди дни Министерският съвет одобри концесията за добив на материали на "Екоседиментс" в село Богданово да се прехвърли на "Инертика", която обаче също е в обръча от фирми на Йоско.



Борисов, виж си измекярите – Марио Шиваров „касичката”, дето искал да маже филията!

07.03.2012



Шиваров легендира, че „той е човекът” на председателя от ГЕРБ на Общинския съвет – Варна – Николай Апостолов. А пък Апостолов и Шиваров без никаква изненада – и двамата ортаци на Янко Станев.

Шиваров вече на няколко пъти комрометира скандално ГЕРБ и лично председателят на организацията във Варна Павел Димитров. Какво още чакат гербаджиите – да извади АФЕРА ВИДЕО за това как местните уп-равници от ГЕРБ се карат кой да лапне мангизите, ли?

Ние от АФЕРА обаче сме търпеливи и ще изчакаме още много мъничко за да видим дали Бойко Борисов, неговия Цецо и ГЕРБ имат наистина воля да разчистят миризливата кочина на местните варненски „тарикатчета”.

И тогава, о, майко мила, майнольо, Иван Портних, Петър Липчев /тоя пък се изживява като „диспечер” на Павел Димитров, да ни прощава Димитров, но ако от утре не бъде ЕЛИМИНИРАН Липчев, Димитров ще бере ядове заради употребяване на името му от въпросния Липчев!/, Марио Шиваров ще се наложи завинаги да се простят с консумирането на властта, която сучат благодарение на ГЕРБ.

А Марио Шиваров ни е слабост. Няма и как да е другояче – такъв с фенер не можеш да го откриеш в най-тъмното място на интелекта.

Очаквайте шокиращи свидетелства как НИКОЙ ОТ ТЯХ ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВА ЗА ВАРНА, но пък как се бият за далаверата като изоглавени!

Afera.bg


Общинският съветник от ГЕРБ – Варна Марио Шиваров е гласувал решение, свързано с въвеждането на зона за временно платено паркиране в града в явен конфликт на интереси. Това гласи Решение 149 на Държавната Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Според текста на документа, като общински съветник във Варна и в качеството си на лице, заемащо публична длъжност, Шиваров е гласувал за приемане на решение за учредяване на безвъзмездно право на ползване, за срок от пет години на върху част от имот – частна общинска собственост в полза на общинското дружество “Паргинги и гаражи-Варна”. Комисията е установила, че Шиваров е гласувал в частен интерес, тъй като по същото време е бил икономически свързан с дружеството, получило правото на ползване. Това е станало чрез участието на общинския съветник в дружествата “Център за мобилност” и “Транспортен център за мобилност”, влезли в съдружие с общинската фирма. По този начин Шиваров е нарушил разпоредба на Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси според която “лице, заемащо публична длъжност, няма право при изпълнение на задълженията си да гласува в частен интерес”.

Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси е констатирала също, че Марио Шиваров не е подал изискваната от закона декларация за частен интерес по конкретен повод.

Публикуваното решение на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, уличаващо Марио Шиваров в нарушаване на закона, подлежи на обжалване пред Административен съд – София. Предвидените в закона санкции предвиждат освобождаване от длъжност, както и отнемане в полза на общината на възнаграждението и облагата, получени за периода, през който конфликтът на интереси е бил укрит. Според юристи становището на държавния орган е достатъчно за самосезиране от прокуратурата и начало на проверка по казуса от държавното обвинение.



Па Парламентът разследва депутатка от ГЕРБ за корупция

27.11. 2012

Парламентарната комисия за корупция по високите етажи на властта ще разследва сигнала срещу депутатката от ГЕРБ Вяра Петрова за източване на еврофондове чрез фирма на мъжа ù.

Комисията, оглавявана от Яне Янев, ще изслуша депутатката, както и шефката на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова, на заседание утре – 28 ноември.

Сигналът срещу Вяра Петрова беше подаден преди три седмици от областния лидер на БСП в Бургас Атанас Зафиров.

”Ако нямаше съмнения за конфликт на интереси, щяхме да прекратим преписката”, каза за OFFNews Яне Янев в отговор на въпрос защо толкова бързо са реагирали на този сигнал на БСП.

Зафиров обясни, че става въпрос за оказан натиск от Петрова върху регионалното бюро по труда в Бургас с цел фирмата на съпруга ù да получи ваучери за преквалификация на работници по програма “Развитие на човешките ресурси”. По този начин са били източени 200 хил. лв. от еврофондовете.

„Смущаващото е, че те са използвани за преквалификация на работници от курортен комплекс Елените, които е абсурдно в летния сезон да бъдат откъснати от работния процес. Около този случай мирише на корупция”, заяви в парламента Зафиров.

OFFNews попита Агенцията по заетостта чрез пресцентъра й и по Закона за достъп до обществена информация кога и от коя обучаваща организация са минали курс за преквалификация хора от персонала на “Елените”, но отговор не получихме.

Преди месец депутатката Вяра Петрова обяви, че съпругът ú и тя самата нямат нищо общо с програмите за обучение европейско финансиране. “Съпругът ми не се занимава с такава дейност. Той има фирма за посредническа дейност за работа в България и чужбина, но не работи, откакто аз съм депутат, за да няма спекулации”, коментира за OFFNews Петрова.

Тя обяви още, че единственият начин, по който може да бъде свързвана с европейските програми по заетостта, е, че като депутат навсякъде агитира работодателите и хората да използват тези програми.



Депутат си поръчвал Червената шапчица в бардака на Чолата. Заможният Кумчо Вълчо от ГЕРБ отскачал редовно при леките момичета

05.12.2012

Депутат от ГЕРБ се оказа Кумчо Вълчо. Избраник от управляващата партия е ходил в известния бардак на Чолата, където е ползвал специални услуги от момичетата му. Депутатът си поръчвал не просто компаньонка, а специално момиче, което се правело на Червената шапчица. Какъв точно е бил костюмът й, обаче от прокуратурата отказаха да уточнят. Като допълниха само, че избраникът е ползвал услугите на момичетата на Чолата повече от един път.

Разследващи потвърдиха информацията, като уточниха, че става дума за заможен депутат, който ползва за превоз "Мерцедес S-класа" с две еднакви цифри в номера, пише "Стандарт".

Бардакът на известния бизнесмен Румен Чолов беше разбит преди седмица. Оттогава той и помагачите му са в ареста. Очаква се обаче в петък Чолов и букерката на FH1 Ралица Любенова да бъдат освободени от Специализирания апелативен съд, тъй като обвинението за организирана престъпна група удря на камък. Причината е, че срещу третия в групата - шофьора на Чолов Пламен Кирилов, няма доказателства и той вече бе пуснат на свобода от спецмагистратите.

В момента униформените търсят доказателства, че освен проститутки момичетата от бардака са и дилъри на дрога, каквито показания са дали част от тях. Не е ясно обаче дали ще ги потвърдят пред съда.



Няма коментари:

Публикуване на коментар