понеделник, 21 януари 2013 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...94



Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.




В асансьора на бизнесградата на столичния булевард "Джеймс Баучър", е убит Стоил Славов заедно с още трима души.

19.01.2004

Бомба избухна в асансьорната шахта в сградата на "БулИнс" на бул. "Джеймс Баучър" малко след 12 ч. Съобщенията са за четирима загинали: основният акционер на петролната компания "Интергруп енд партнърс" Стоил Славов заедно с трима души от охраната му. Има и десетина ранени

Бомба избухна в асансьорната шахта в сградата на "БулИнс" на бул. "Джеймс Баучър" малко след 12 ч. Съобщава се за четирима загинали: основният акционер на петролната компания "Интергруп енд партнърс" Стоил Славов заедно с трима души от охраната му. Има и десетина ранени.

Петролната компания "Интергруп енд партнърс" през последните две-три години е имала по около 100 млн. лв. нетни приходи годишно от продажбата на горива, съобщи БНР. През последните години тя неизменно фигурира в топ 100 на българските компании по приходи от продажби. Във фирмата на постоянен договор са работили около 30 души.

Стоил Славов е съсъбственик на "Интергруп енд партнърс" АД заедно с Венцислав Димитров Стефанов, Милчо Борисов Бонев, Румен Гоцев Николов-Пашата, Красимир Андреев Маринов-Маргина, Младен Йорданов Михалев-Маджо и Дмитрий Русевич Минев-Руснака, информира "Дарик радио" (Darik.net).

Славов се смяташе за един от най-приближените на убития през август миналата година оръжеен търговец Филип Найденов-Фатик.

Пресаташето на "Нове холдинг" Ирина Тенчева, упълномощена да говори от името на "БулИнс", заяви в ефира на "Дарик радио":

- сградата, в която е избухнала експлозията, не е собственост на "БулИнс";

- "БулИнс" е под наем в 10-етажната сграда от 1998 г. и заема първите два етажа;

- взривът е бил поставен между втория и третия етаж;

- сред жертвите няма служители, клиенти или охрана на "БулИнс";

- на по-горните етажи има още 15 компании, в това число търгуващи с цигари, алкохол, петрол.



Според Тенчева, всичко това говорело, че атентатът не е насочен срещу "БулИнс" и че не са правилни интерпретациите, свързващи името на компанията с взрива.

Министър-председателят е уведомен за взрива, информира от своя страна БНР. Той е провел телефонен разговор с главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов и ще бъде информиран за процеса на разследването, заяви говорителят на кабинета Димитър Цонев.

Междувременно стана ясно, че при взрива в бизнесцентъра няма пострадали служители и работници на "СИС Индъстрис" ООД, съобщи ръководството на фирмата. Взривната вълна от избухналата бомба е нанесла леки повреди върху имуществото на горните етажи, където са офисите на дружеството, като най-вече са счупени прозорци.

Няма причина да се смята, че взривното устройство е насочено срещу работните офиси на "СИС Индъстрийс", смятат както в ръководството на фирмата, така и органите на реда и сигурността, които разследват случилото се. Всички офиси в бизнесцентъра били евакуирани. В съобщението на фирмата се изразява съжаление за варварския акт и се изказват съболезнования на семействата и близките на жертвите и пострадалите от инцидента.

В бизнессградата на бул. "Джеймс Баучър" се помещава и баварската Фондация "Хайс Зайглер", съобщи междувременно във Варна германският посланик в България Харолд Киндерман. Дипломатът поясни, че до момента няма информация и данни за пострадали служители и германски граждани по време на експлозията.

Стоил Славов загива точно шест месеца след своя приятел Филип Найденов - Фатик. Двамата са много близки, къщите им в кв. Бояна са през петдесет метра, редовно се забавляват

Няма коментари:

Публикуване на коментар