вторник, 1 януари 2013 г.

ЗА НИСКОТО КАЧЕСТВО НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ МАТЕРИАЛ 21



Среща между премиера и ръководството на обсерваторията и инсти-тута по астрономия към БАН




„Мисля, че няма да пропуснете и звездите, защото това, което ще правите, е да наблюдавате и влиянието им върху горите и околната среда",… „Като целево съм готов да ви дам - една звездичка, повтарям, не искам да се изпуска, и да кажеш - отклоних двама астрономи да се занимават с горите. Колкото трябват допълнително, но една звезда не трябва да бъде изпусната“…. „Нито астероид, нито звездичка, 10-20- 30 хиляди, колкото трябва целево ще ви дам, за да не изпуснем едно нещо в небето“



Премиерът за избора на главен прокурор

"Жребий, бъркат в буркана, и на който му дойде ред. Поздравявам и министър (Диана) Ковачева за това, че в избора на главен прокурор, и се надявам това да го приемете, да има жребий. Изрично това да го подчертаваш. По азбучен ред също не е правилно. Какво е виновен, примерно, Дянков, че са го кръстили Симеон, а Аню Ангелов, примерно, Аню? И той се явява, примерно, ако кажем сега по азбучен ред, всички останали отпадате, защото имаме един с "А". Погледнато реално, какво право му дава това? То не е никакво право, напротив, дава му предимство, а целта на избора е да няма предимства и затова се надявам да го приеме това Висшият съдебен съвет – жребият е най-точната дума. Тогава вече буквичките не играят, защото това ти дава предимство. Аз съм Бойко – и веднага след Аню Ангелов съм аз, значи, примерно, сменям го министъра с някой, който започва с "Т" и ставам пръв", казва премиерът по време на заседанието на МС.Диана Ковачева му припомня, че и при "съдебни делби" също се използва жребий. "Затова те поздравявам – жребий, бъркат в буркана, и на който му дойде ред. Това е жребий", казва Борисов и веднага минава на темата "национална сигурност".

Според премиера Борисов България тръгва от две изходни позиции

„От тази стартова позиция всички формули, по които се изчисляват парите, получавани от европейските държави, тръгват от тук. Това е следствие от това, че толкова години са марширували по Червения площад.”



В Парламента по адрес на опозицията

„Социалистите сега са много накокържени, нали ще ни свалят, много силни се чувстват.“



Следва подреждане на някои от най-интересните „бойковизми", т.е. цитати от министър-председателя на България Бойко Борисов през 2012 г. според журналистите на Novinite.bg, Novinite.com (Sofia News Agency) и Novinite.ru.



1. „Който критикува МВР, служи на мафията, а журналисти, които обс-лужват мафията, не са журналисти."

Премиерът Бойко Борисов по повод професионалния празник на МВР



2 „Нищо няма да се случи, ако не ме дразните. Продължавайте така и може да подпишем на инат."

Премиерът Бойко Борисов пред граждани в Добрич, които протестират срещу плановете на Кабинета да позволи на американската корпорация „Шеврон" да проучва за добив на шис-тов газ в Добруджа.



3. „Ако Господ гледа към България с добро око, винаги България ще е добре! Как ще режа лента в църква – при Началника?... Режа навън, където аз съм началникът, на улицата. Тука, в църквата, само се молиш и си смирен, защото той вижда всичко!"

Премиерът Бойко Борисов при откриването на ремонтирания храм в град Брезник.



4. „Както аз мисля, че прекрасно си върша работата и без първа дама и никъде не ми е потрябвала, в интерес на истината, така и той (Росен Плевнелиев) мисля, че ще се справи прекрасно."

Коментар на премиера Бойко Борисов за отсъствието на съпругата на президента Росен Плевнелиев до него на публични събития.



5. „Какво сте направили - направили, прибирате керемидите на топло и до юни да ви няма! (...) Ще ви докарам калорифери, да се топлите вие и керемидите, а ако трябва, Лили Павлова чадър ще ви държи, но до края на юни трябва да приключите, ние сме 50 години назад и встрани."

Премиерът Бойко Борисов в конфликт археолози, чийто разкопки бавеха строителството на Лот 2 от автомагистрала „Струма".



6. „Не спах цяла нощ заедно с вътрешния министър Цветан Цветанов. Използвахме тежка техника и най-накрая куче на Червения кръст изрови трупа на момичето. Затова казах на Цветанов, когато вземе заплата да купи на кучето три-четири телешки пържолки. Три-четири телешки пържолки да прати на кучето освен да награди водача. Кучето свърши много работа. Заслужава и то, както разбира се и всички, награда!"

Премиерът Бойко Борисов за полицейското куче, което откри тялото на убитата 17-годишна Мирослава Николова от Перник.



7. „Да, с голямата шкурка."

Отговор на премиера Бойко Борисов на журналистически въпрос дали е изгладил отношенията между вицепремиера Симеон Дянков и земеделския министър Мирослав Найденов.



8. „Поскарах се малко на държавите, които само искат пари от Германия, а в същото време не си привеждат бюджетите и дефицитите в съответствие с Маастрихтските критерии."

Премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Букурещ след 21-ия конгрес на Европейската Народна партия (ЕНП).



9. „Къде е тоя, якият касапин?"

Премиерът Бойко Борисов за хирурга, оказал помощ на пострадалите в бургаската болница след атентата на летище Сарафово.



10. „Аз си ви биех вас сам в София, без партия, без нищо. Сам си ви биех в София, излизах и си ви пердашех."

Премиерът Бойко Борисов в парламента по отношение на БСП в от-говор на депутата от БСП Мая Манолова.



11.“Стара жена и стара риба няма – или е свежа, или не е”.



• "Където глупостта е образец, там разумът е безумие."    Гьоте



Няма коментари:

Публикуване на коментар