четвъртък, 26 март 2009 г.

СВЕТЪТ ЗА НАС


08.03.2007
Доклад за изследване на риска в България, поръчан от частна швейцарска банка твърди, че най-известният политик в България и най-новият съюзник на Вашингтон в световната война срещу тероризма - Бойко Борисов е "близък съратник на известни гангстери и е свързан с почти 30 неразкрити убийства в черноморската република”.
Докладът е отпечатан в американското списание "Кънгрешънъл куотърли". В статията на списанието се твърди, че партньорството с Бойко Борисов е най-новият пример за политически компромис заради глобалната война на администрацията на Буш срещу тероризма, която кара Пентагона, ЦРУ и ФБР да се съюзяват с някои от най-корумпираните и агресивни световни лидери.

12.03.2008

Купуването на гласове на общинските избори, изборният туризъм, корупцията в правителствените структури и липсата на ефективна борба с това явление. Това са част от критичните оценки за България в годишния доклад на Държавният департамент на Съединените щати за човешките права.
В доклада се изтъква, че докато през 2007 правителството на България е спазвало правата на своите граждани, има и редица нарушения в различни сфери. Най-много от тях са свързани с полицията и с корупция в структурите на властта.
В доклада се казва, че корупцията засяга изпълнителната, съдебната и законодателната власт, а законите срещу корупция на държавни служители не се прилагат ефективно и има безнаказаност.


12.04.2008

Висш представител на Европейската служба за борба с измамите /ОЛАФ/ ми каза, че Бойко Борисов е българският политически събрат на Ал Капоне. . "В момента ТИМ е най-влиятелната икономическа сила в България...На тяхната съвест лежи убийството на "съдържател на хотел, собственик на радио, пребит журналист от Варна. ТИМ зае мястото на Мултигруп", казва още Рот.

13.06.2008

Британският „Файненшъл Таймс“ публикува обширен материал със заглавие „На границата на ЕС: Как България се бори с организираната престъпност“.Дебеловрати мъже с къси прически, описващи себе си като „бизнесмени“ карат първокласни автомобили из София и прекарват нощите си в клубове с имена като Sin City /Град на греха/. Между най-богати в страната са Тихомир Митев, Мартин Митев и Иво Каменов, лидери на ТИМ. Не много зад тях по богатство е Васил Божков. Това са оцелелите в едни от най-бруталните бизнес условия в Европа, се казва в статията. Други, като Илия Павлов, нямаха този късмет. Убийствата, подобни на това на Павлов, остават неразкрити.

03.12. 2008

Вестник „Парижки вести”: Как Първанов се изстреля на заметеното от Кунева.
Меглена Кунева стана "европеец на годината" според класацията на авторитетни европейски издания. Такава добра вест за България отдавна не е идвала от Брюксел, като изключим платените клакьорски публикации прокарвани от журналисти свързани със соцпартията.
В същия ден, обаче, от Азия през България тръгва към Брюксел новина за бракониерските подвизи на Първанов в Узбекистан. По всичко личи, че тя ще засенчи радостта от победата на Кунева, особено когато се разгневят европейските зелени.
Те има защо да са недоволни от ловния трофей на българския президент. Редкият планински козел-архар, който Първанов повалил с точен изстрел в деня на болшевишкия преврат 7-ми ноември е вписан в международната Червена книга на защитените животни. В Узбекистан от този вид са останали само 1200 екземпляра.

26.03.2009

Американският посланик в София определи като значителен проблема с корупцията у нас. В специално интервю за ВTV Нанси Макълдауни обяви, че Съединените щати биха искали да работят заедно с правоприлагащите органи, с гражданското общество и с правителството в България, за да бъде решен проблемът. Политиката по откази на американски визи за български граждани със съмнителен бизнес или политици със съмнения за корупция ще продължи, обяви американският посланик.
"Нещата стоят по следния начин - ако вие във вашия квартал имате някой, за когото знаете, че извършва нередности, например пране на пари, продава наркотици или оръжие, няма да го каните на вечеря у вас със семейството ви. Ами и ние няма да го поканим. Така че си мисля, че повечето държави мислят по този начин. Това е правилната политика за нашата държава и е правилната политика за държавата, от която идват тези хора", заяви посланик Нанси Макълдауни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар