вторник, 10 март 2009 г.

ФУТБОЛ , ЧЕРЕП И ДУХОВА МУЗИКА


Всички си спомнят незабравимото лято на 1994, когато по цели нощи обикаляхме улиците с национални знамена в ръце и пеехме националния химн. Това сега е само далечен спомен. В момента родният футбол е в толкова окаяно състояние, колкото и всичко друго в тази съсипана държава. „Специалистите” коментират какво ли не – играчи, трньори, съдийство, материално техническа база, заплати. Никой обаче не споменава действителната причина за трагедията. А тя е , че собственоста у нас, в това число и собствеността на спортните и футболни клубове е в неправилни ръце. Нека да си припомним някои от „деятелите” в този спорт.
Някои от тях вече не са между живите, като Георги Илиев и Александър Тасев / „ Локомотив „ Пловдив /.
Ангел Бончев / „Литекс” Ловеч/ цели седмици ни занимаваше с отвличането си и с отрязаните си пръсти, които в последствие се оказа, че не са отрязани.
Коце Маца / „Беласица” Петрич/ беше арестуван с европейска заповед за арест и осъден от европейски съд.
Александър Томов / ЦСКА / е даден на прокуратурата за злоупотреби за 29 милиона.
Тодор Батков / „Левски” / спряган за дясната ръка на небезизвестния Михаил Чьорни.
Съдиите Леков и Александров са в съда с обвинение за корупция.
Тези дни се появиха коментари, че зад новите собственици на ЦСКА – Титан, стои отново видният функционер на неокомунистическата мрежа в Бългaрия Васил Божков – Черепа.
Скъпи приятели, докато такива като споменатите лица, дърпат конците на случващото се в България, не само, че няма да има футбол, ами и трева ще престане да никне. Тяхната собственост трябва да бъде отнета категорично и безпардонно.
България се нуждае от интелигентни, грамотни и коректни собственици.

Няма коментари:

Публикуване на коментар