сряда, 7 юли 2010 г.

БОЙКО ВУВУЗЕЛКАТА

Световното първенство завърши и шампионът вече е известен и това е Бойко Вувузелката. Вероятно си мислите, че става въпрос за първенството по футбол,но не е така. Става въпрос за световното първенство по вдигане на празен шум. Ето и част от шумотевицата през последната година:

"Аз ще се занимавам максимум 99% с управлението"

"Единственият противник на ГЕРБ сега е самият ГЕРБ" и "Всеки ден трябва така да сме ангажирани, все едно утре са изборите"

„Има много по-трагични еврокомисари, но техните държави и евродепутати не създават такива проблеми"

„Гърците да бъдат така любезни да си протестират вътре в държавата, да си затворят пристанищата, ако искат, и да видят какъв отпор ще имат. Защо не протестират, когато орат или сеят, или когато 50 000 българи отиват да празнуват Великден в Гърция. Правят го сега, когато нямат друга работа"

„Над 70-80 преписки имаме в прокуратурата срещу предишното правителство"

„Виждате, че колкото повече ме атакуват, толкова по-добре се представям"

„Ако реша да ставам президент, първо на вас ще кажа".

„Фирмите, които не вдигнат цените след повишаването на ДДС, може да получат безплатна реклама в националните медии... Без да се повиши ДДС, няма как да се излезе от ситуацията"

„Ако ги слушаме тези от ляво и от дясно, което говорят, в единия случай ще я докарам държавата до банкрут, в другия ще измрат хората. Гледал съм управлението и на едните, и на другите, така че да не ми се месят. Мисля, че ще намеря възможно най-добрия вариант."

„Ще имаме достатъчно алтернативи, за да бъдем енергийно независими"

И като щастлив финал на всичко това – успешни разговори с руснаците по енергийните проекти!?!? Без обаче да има подписани договори. Защото за да подписваш договори и да ги изпълняваш са неободими качества. Много по-лесно е да приказваш високопарни приказки за да си избиваш комплексите, а в същото време лавината от нерешени проблеми да става все по – страховита. На фона на „голямата говорилня” в страната се ширят повсеместно безпаричие, проблеми във всички сфери на обществения живот, милиционерщина в класически тодорживковски вариант.
Не издържаха нервите и на американския посланник, който беше категоричен : "Българите сигурно искат да разберат защо цената на газа се е повишила с 30% и дали няма през следващите 5 или 10 години да се повиши още. Ние обаче не можем да знаем това, защото тези споразумения са тайни"
US дипломатът каза още, че иска да разбере какви са фактите и какви споразумения са били постигнати с руснаците за АЕЦ “Белене“. Той изрази опасения, че поетите от премиера Борисов ангажименти за намиране на стратегически инвеститор в централата и за икономическа обоснованост на проекта ще бъдат изпълнени. Американският посланик очаква от Борисов да изпълни обещанието си, че “ще има продължение на "Белене", само ако се намери сериозен международен инвеститор и само ако е икономически обоснован проектът“. Бих бил изненадан, ако са взети някакви решения, които да противоречат на това, което премиерът вече е казал по отношение на този проект, подчерта Уорлик и припомни обещанието на правителството за повече прозрачност на енергийната му политика.
Ние също искаме да знаем истината. Вместо това ни се поднася налудничава шумотевица и бръщолевене.
А за тези, които все още не знаят какво е вувузела – това е традиционна южноафриканска свирка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар