понеделник, 1 октомври 2012 г.

БЛАГОДАРИМ ТИ ПАРТИО ЛЮБИМА … 8






Публична тайна е, че лавината от престъпления, с която бившите комунисти заляха България, срина икономиката, обезличи институциите, yнищожи природата, доведе гражданското общество до колапс. Но най – тежкият акцент в престъпната им дейност си остава геноцидът над българските деца, които са бъдещето на нацията.

Ето защо другарите трябва да бъдат съдени, докато те и всичко свързано с тях не бъде заличено от лицето на тази държава.



В учебника за 7-и клас: Секс пози, сутиени, силикон !

08.08. 2012

Водещи издателски къщи, които творят учебната литература, втрещиха с бисери Комисията за защита от дискриминация. Тя е изготвила доклади срещу небивалиците в учебниците.

“Чудя се дали мама ще ми даде пари за пластична операция”, “Ще си карам по сутиен, ако ще да ми се качи около ушите”, “Когато направих позата на кучето, мислех, че повече никога няма да мога да се надигна”. Това са само част от текстовете, поместени в учебник по български език на издателство “Анубис”. Именно по тези изречения българските ученици усвояват граматиката. Според КЗД през последните години се наблюдава “неуместна еротизация” на уроците.

Освен че залагат на неподходящи текстове, авторите на учебниците често поместват и скандални снимки. Пример за такъв фотос е на робот, който е описан като “еротично изглеждаща виртуална жена, полегнала в поза като от мъжко списание“. В учебника по български език за седми клас на издателство “Булвест 2000” пък има снимки на момиче с голо рамо и на друго по бюстие, което пише домашно.

Друг проблем е, че в повечето уроци жените са представени или като еротични модели, или като домакини. Момичетата се описват като послушни, а момчетата – като палави и героични.

А в тетрадката по български език за трети клас на “Даниела Убенова” се наблюдава засилено мъжко присъствие. Има снимки на мъже зъболекари, лекари, учени и др. Защо няма жена лаборантка, питат се авторите на доклада. В учебника по история за 5-и клас жената е представена като разменна монета при подписването на международни договори.

Експертите са категорични, че всички тези бисери са явна дискриминация по пол. Предстои пълна промяна на учебните планове и до няколко години ще има нови учебници.



2/3 ОТ BG ученичките СИ ПАДАТ ПО СВИРКИТЕ

20.08. 2012

Изследване сред младежи на възраст между 15 и 24 години сочи, че около 66% от жените и 65% от мъжете поне веднъж в живота си са правили орален секс.

По-голяма част от момичетата предпочитат френската любов от страх да не забременеят. 26 на сто от подрастващите девойки споделят, че първо са правили орален секс преди наистина да загубят девствеността си.

Резултатите от проучването показват, че младите приемат оралният секс като безопасна алтернатива на традиционния, въпреки че рискът от болести по полов път остава висок.



Неграмотни са 40% от 16-годишните

25.09.2012


Българските ученици като средно ниво изостават често с година и половина - до три години спрямо техните връстници в други европейски държави

40% от 16-годишните българи са неграмотни, а това ги прави неподготвени за пазара на труда, сочат данни на организацията "Заедно в час".

Българските ученици като средно ниво изостават често с година и половина - до три години спрямо техните връстници в различни европейски държави, заяви пред БНР Евгения Пеева, ръководител на проекта.

В България различията често са породени от социално-икономически причини, смята тя. Преди година и половина социалното министерство съобщи, че 69% от безработните у нас са неграмотни и нямат образование.



14-годишни момичета задържани за кражба на велосипеди

25.09.2012

14-годишни момичета са задържани за кражба на велосипеди. Вчера двете съученички се разхождали по улиците на Годеч, когато пред банков клон на площада забелязали оставен планински бегач.

Без да му мислят, откраднали клелото и го скрили в междублоковото пространство.

Няколко минути по-късно задигнали и второ колело - оставено под стълбите пред сградата на районното управление.

Радостта им обаче било помрачена час по-късно, когато докато карали из улиците на града били задържани от служителите на реда.

Двете тийнейджърки са известни на инспекторите от Детска педагогическа стая.

В началото на годината едната подала фалшив сигнал за пожар, а другата на два пъти били обявявана за общодържавно издирване, след като бягала от къщи.



Клане в Ловеч. Десетокласник наръга съученик

30.09.2012

Десетокласник в ловешко училище намушка с нож свой съученик, съобщиха от областната дирекция на полицията в града.

Тази сутрин в Професионалната гимназия по механоелектротехника е възникнал скандал между двама десетокласници. Вследствие на това едното момче е проболо в областта на коремната кухина своя съученик. Пострадалият първоначално е откаран в многопрофилната болница в Ловеч, а после по спешност е транспортиран до Университетската болница в Плевен. Нападателят е задържан. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава.



Няма коментари:

Публикуване на коментар