петък, 4 юли 2014 г.

СГРОМОЛЯСВАНЕ В ЧЕРВЕНО … 8


Янаки Стоилов подаде оставка като заместник-председател на БСП .

Остава член на парламентарната група .

19.06.2014

Янаки Стоилов подаде оставка като заместник-председател на ПГ на Коалиция за България. Това каза самият Стоилов от парламентарната трибуна. Той остава член на парламентарната група.

Той обвърза оставката си с подкрепата на Коалиция за България за Станислав Анастасов за министър. „Промяната, която се предлага, в по-голяма степен е продиктувана от необходимостта сегашният министър да освободи заемания пост поради членството в Европейския парламент. С оглед на Конституцията днес министър-председателят прави предложение за персонална промяна”, каза Янаки Стоилов.

„Днес правим не просто промяна в правителството, а по някакъв начин определяме отношението си към дейността на парламентарните групи, които подкрепят правителството. Само минути преди да пристъпим към обсъждането на този въпрос от страна на ДПС беше подкрепено включване на точка в дневния ред, която смятам, че нарушава отношенията на лоялност между две партии, които подкрепят едно и също правителство”, заяви Стоилов.

Става ясно, че Янаки Стоилов визира обсъждането на Законопроекта за Наказателния кодекс, по предложение на ГЕРБ, което по-рано днес депутатите отхвърлиха. Този въпрос беше обсъждан вчера между ръководствата на двете парламентарни групи. Въпреки това, изненадващо за нас днес това предложение беше подновено и то точно преди да се пристъпи към обсъждането на персоналните промени в правителството.

 

Чудовищен скандал в БСП! Татяна Буруджиева към Кирил Добрев: И ти си същият цървул като баща си! Той към нея: Няма да си вече депутат! Заканил се, че ще забърше пода с нея.

 19.06.2014


Невиждан скандал с тежки грубости и обиди си нанесоха депутати от „Коалиция за България“ днес на извънредно заседание на парламентарната група. Това научи ПИК от източник, присъствал на скандалната сбирка, състояла се в една от залите на Народното събрание.

Червените депутати се бяха събрали, за да обсъдят дали да подкрепят назначението на нов министър на околната среда и водите, предложен от ДПС. Това обаче е станало повод за невиждан скандал.

В един момент политоложката Татяна Буруджиева, която е близък политически съветник до лидера Сергей Станишев, избухнала неудържимо. Тя се обърнала към колегата си Кирил Добрев с думите: „Ти си същият цървул като баща си!“, което хвърлило в пълен потрес всички в залата.

Баща на Кирил Добрев е покойният Николай Добрев, който през 1997 г. върна мандата и отказа да стане министър-председател, като така предотврати ескалиране на напрежението заради протестите, които блокираха цялата държава тогава.

Когато Буруджиева изрекла обидата спрямо Добрев и покойния му баща, половината депутати напуснали залата в потрес от случилото се.

Добрев отвърнал на Татяна Буруджиева с думите да се успокои, понеже на следващите избори „Коалиция за България“ нямало да има гражданска квота. Припомняме, че тя не е член на БСП и бе номинирана на последните избори именно като гражданско лице, а не като политик.

На излизане от залата обаче покрусеният Добрев едвам се сдържал и само изсъскал: „Ще забърша пода с нея!“

Припомняме, че лидерът на партията Сергей Станишев е в Брюксел и не е присъствал на скандалното събиране.

 


Овчаров превзема БСП в тандем с Пирински, дърпа конците на млади партийни активисти! Станишев минава в кръгова отбрана!

19.06.2014

Един от властелините в БСП през последния четвърт век - Румен Овчаров тайно и полека превзема червената партия, научи ПИК от източници на "Позитано" 20.

Побелелият партиен кардинал е заложил на млади лъвове, чрез които иска да разкъса окончателно Сергей Станишев и да захвърли умореното му тяло в Брюксел.

От седмици наред Овчаров е привлякал  в отбора си Желю Бойчев и Калоян Паргов. Тримата вече пускат отровни стрели срещу Сергей и го тласкат към политическото небитие.

Никак не е случайна и сакралната фраза на Румен Овчаров, изречена пред съпартийци: „Мислете за Станишев като за нещо, останало в миналото.“ Думи, които по-скоро подхождат на сициалински дон.

Преди изборите Овчаров търпеливо и толерантно не захапваше Станишев, за да не прояде общественото доверие към соцпартията.

Сега обаче той е на мнение, че решителният момент е настъпил и ще мачка Станишев като валяк.

В същото време Станишев е в състояние на кръгова отбрана. Председателят на БСП, обаче е избрал стратегия да не говори публично срещу вътрешнопартийната си опозиция. Той е отредил тази роля на верните му Корнелия, Мая, Антон и Миков, които не дават и косъм да падне от оредяващата му коса.

Съотношението на силите в партията, обаче се променя с всеки изминал ден и към лагера на Овчаров вече е и друга стара лисица - Георги Пирински. Не е изключено Станишев да бъде бламиран и на следващия пленум на БСП, което да го постави в унизителна ситуация и да го принуди да капитулира от шефския пост в партията.

 

.АБВ става партия. На предстоящия предсрочен вот на 5 октомври АБВ ще се яви в коалиция.

28.06.2014

 

АБВ става партия. Формацията свиква днес учредителната си конференция в Националния Дворец на Културата (НДК), а форумът съвпада с рождения ден на нейния основател Георги Първанов.

На европейските избори миналия месец "Алтернатива за българско възраждане" спечели малко над 4% и не успя да изпрати депутати е Европейския парламент. На предстоящия предсрочен вот на 5 октомври АБВ ще се яви в коалиция, а във властта ще си партнира с всички политически партии с изключение на ДПС и "Атака".

От Инициативния комитет посочиха още, че лидерът на новата партия ще бъде избран в преки избори от целия партиен състав, съобщи news7.

Като национална гражданска инициатива АБВ беше учредена от Георги Първанов по време на втория му президентски мандат, но впоследствие проектът беше замразен. Формацията беше възродена в началото на годината, когато обяви, че ще се яви с алтернативна лява листа на евроизборите. Последва изключване от редиците на БСП на Първанов и съратниците му.

 

ТВ7: Охранители и временен синдик на Бареков нахлуха в студиата

04.07.2014

Журналисти и служители на TV7 изпратиха писмо до председателя на СБЖ Снежана Тодорова и до Георги Лозанов, в което съобщават, че на 3 юли в 17.10ч. в офисите на ТV7 са нахлули дузина татуирани охранители заедно с назначен временен синдик.

Това действие, по думите им, е продължение на активната кампания от страна на „Ноу фрейм медия България“ ЕАД, собственост на депутата от Европейския парламент Николай Бареков и е

безпрецедентен опит да се погази правото на журналисти от една национална електронна медия да упражняват своята професия,

като бъдат поставени в условия на натиск и страх. 

В разрез с указанието на СГС заедно със синдика в сградата нахлуха и охранители, които се настаниха на етаж, нает от Балкан Българска Телевизия, в студиата и офисите влязоха и лица, принадлежащи към ПП „България без цензура“, уточняват те.

Навлезлите в сградата не се съобразили с искането на адвокатите на ТV7 да напуснат незабавно офисите.

След полунощ опитите на гардовете да щурмуват сградата продължили, а служителите видели как безименни въоръжени лица са допуснати в нюзрума на българска национална медия. С репликата „Ще ви разстреляме“ един от гардовете показал до каква степен той и колегите служат на реда и изпълняват закона.

"С неправомерните си действия охранителите и служителите на „България без цензура“ застрашиха не само журналистите в телевизията, но и показаха, че силата и безпардонното поведение печелят в битката с истината. С настоящето писмо изказваме своето възмущение и апелираме към Вас за съдействие и предприемане на мерки да защитим правото си да работим без страх в името на нашите зрители", се отбелязва в писмото.

От ръководството на ТВ7 по-рано днес уточниха: "Обезпечителната заповед с дата на издаване 3 юли 2014 г. указва на временния синдик "да извърши преценка на необходимостта от охрана на имуществото на длъжника (ТВ7 ЕАД ) и да изготви доклад в тази посока, за което да уведоми съда". В разрез с указанието на Софийския градски съд, още в рамките на днешния ден, синдикът дойде, придружен, в нарушение на указанията на съда, от охранители, които се настаниха на етаж, нает от Балкан Българска Телевизия. Тези действия са демонстративно и грубо нарушение на предписанията на обезпечителната заповед. ТВ7 ЕАД ще сезира съда по надлежния ред за това нарушение".

От "България без цензура" съобщиха, че според Бареков положението в ТВ7 към момента е тъжно и страшно и застрашава устоите на демокрацията и свободата на българските медии. Той твърди, че тази нощ в телевизията наистина са проникнали мутри, но техните действия са били насочени срещу законно избрания синдик.

По думите му телевизията е с огромни дългове и нейното съществуване е поставено под огромен риск и заплаха, а високите заплати, които са получавани през годините, няма да оцелеят даже и месец.

Бареков заклеймява нахлуването на „охранители“ на територията на медията и смята, че тяхното присъствие в телевизията трябва да бъде ограничено до законното присъствие на синдика.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар