вторник, 15 август 2017 г.

ГЕРБ ХРОНИКА 57



Мъжът на Захариева получил 22 млн. лв. от „Америка за България“

18.12.2015

Мъжът на бившият вицепремиер Захариева проектира музей за 22 млн. лв.
Съпругът на бившия вицепремиер и настоящ министър на правосъдието Екатерина Захариева — Ангел е архитект на музей за 22 млн. лв., който е финансиран от небезизвестната фондация „Америка за България“, която в близкото минало шумно бе изгонена от Русия.
През последната година, неправителствената организация стана известна като структура, която е основен донор на т.нар. „протестъри“, организирали шумни карнавали из столичните улици срещу кабинета „Орешарски“.
Крупната сума е дарена безвъзмездно от „Америка за България“.
НПО-то ще бъде и собственик на сградата от 3,5 дка, намираща се между Техническия и Минногеоложкия университет в София.
Пред BPost.bg изпълнителният директор на Детския научен център «Музейко» Бистра Кирова отказа да съобщи каква част от 22 — те милиона е получила фирмата на Ангел Захариев „А и А Архикекти“.
Тя обясни, че в сключения договор има клаузи на конфиденциалност, които тя не иска да нарушава. „Не знаех, че Ангел е съпруг на вицепремиера“, заяви Кирова.
Тя съобщи, че концепцията за сградата е разработена от американската компания Lee Skolnickand Design Partnership, а съпругът на бившата вицепремиерката и настоящ министър на правосъдието бил само проектант на техническата и работна фаза.

MADE IN BULGARIA: Изнасилвач и крадец с присъди е шефът на НЗОК от ГЕРБ .

05.12.2016

Крадец и изнасилвач управлява нашите 3,5 млрд.лв. в Здравната каса. Назначеният от ГЕРБ директор на НЗОК Глинка Комитов има две наказателни присъди. На 20 юли 1977 г. в Плевен осъждат тогавашния студент по медицина на 1 година затвор с 3 години изпитателен срок. Членът, по който е наказан е за изнасилване. А в конкретния случай става дума за изнасилване на МАЛОЛЕТНО МОМИЧЕ. Глинка влиза в затвора, откъдето е освободен предсрочно само след 5 месеца. Според в. Уикенд, който извади документите, доказващи Комитов като рецидивист, вероятно той е подписал с Държавна сигурност декларация за сътрудничество и това му е помогнало не само в конкретния случай, а и по-късно. Иначе как да си обясним, че при соца, където моралният облик е от първостепенна важност, на него е позволено не само да продължи, но и да завърши обучението си.
През 1983 г. той е съден и осъден за кражба. Уикенд разкрива, че става въпрос за облаги не откъде да е, а от сиропиталище – дом Майка и дете. Въпреки че делото е вписано като Наказателно от общ характер, дали заради могъщ тъст или по друга причина, но лекарят рецидивист се отървава само с административно наказание – глоба в размер на 350 лв. Така приключва делото на 21 октомври 1983 г. Изходът е сензационен, тъй като при строгата соцсистема, когато човек се е превърнал в рецидивист, е невероятно присъдата му за второ престъпление да бъде по-лека от първата. В 100% от случаите тя е по-тежка.
Той успява да изчисти тъмното си минало след 1989 г. През 90-те години отново е разследван – този път за източване на средства в Пловдивската болница, в която е станал началник. Причината е, че се ползва с гръб от СДС. Сините го издигат чак до зам.-управител на Касата. Името му нашумява и по царско време, когато е замесен в скандал с луксозни автомобили, поднесени в подарък на шефовете на НЗОК, сред които е. Незнайно защо разследването е стопирано през 2007 г. След това като шеф на Втора градска болница ревизия доказва нередности със закупуване на апаратура за 12,6 млн. лв.
На 12 март 2015 г.,  ГЕРБ внася кандидатурата му и Глинка Комитов е определен за нов управител на НЗОК с гласовете на партията на Борисов, на РБ, на ПФ, БДЦ и АБВ.
Забавно е, че в биографията му, където естествено грижливо са изпуснати присъдите му за престъпления, е вписана сензационната новина, че докторът е ЗАВЪРШИЛ И ПРАВО. Вярно, в УНСС, но не пречи на тази впечатляваща ирония на съдбата.   / 19min.bg


Зетят на Делян Добрев санира - родителите му са строителен надзор .

24.03.2017

Програмата за саниране е гордост на партия ГЕРБ и нейният лидер Бойко Борисов не пропуска да се похвали с нея при посещения из страната. На 15 май 2016 г. той беше в Симеоновград (на снимката), където се похвали, че над 900 блока в страната се санират, а заделените средства са 2 млрд. лв.
„Това са пари, които правителството подарява на всяко от семействата, които живеят в тези жилища- по около 8- 10 000 лв. подарък“, каза тогава Борисов.
Оказва се обаче, че и други семейства имат конкретна полза от програмата за енергийна ефективност, спонсорирана от бюджета. Фирмата „Визьор“ ООД, която принадлежи на майката и бащата на бившия енергиен министър Делян Добрев е спечелила две обществени поръчки за строителен надзор в програмата за саниране, показа проверка на Биволъ. Договорите са на обща стойност 70 370 лв. и са от общините Златоград и Свиленград.
Мама и тате надзирават добре ли строи зетя
Един от договорите за строителен надзор е за обект, който се санира от фирма на зетя на Делян Добрев. Това е „Сграда с административен адрес гр.Свиленград, кв.Изгрев, бл.8” в Свиленград, за която фирмата „Еко Традекс Груп“ има договор за саниране на стойност 1 707 081 лв.
Както Биволъ вече писа в предходния материал, фирмата „Еко Традекс Груп“ е собственост на съпруга на братовчедката на Делян Добрев – Даниел Гаргов и на Тенчо Лилянов. И двамата са бивши съдружници на Добрев от периода преди той да стане депутат, а впоследствие министър. Братовчедката Росица Гаргова е Директор на дирекция „Финансово-счетоводни дейности и бюджет“ в община Хасково. Даниел Гаргов пък е общински съветник на ГЕРБ в Хасково и председател на Комисията за бюджет и финанси.
От пресцентъра на ПП ГЕРБ отговориха на запитване на Биволъ, че не виждат в тези роднински връзки потенциален конфликт на интереси.
Фирмите на Гаргов и Лилянов са спечелили обществени поръчки за над 100 млн. лева, а специално в програмата за енергийна ефективност „Еко Традекс Груп“ е в топ 3 на фирмите, получили пари от бюджета според проучване на Медияпул.
И кумец заместник-кмет в строителството…
Биволъ установи, че и зам.-кметът на община Хасково с ресор „Строителство“ Евгени Консулов е приближен на Делян Добрев. От 2006 до 2008 г. двамата са в УС на Сдружение „Агенция за подпомагане развитието на малкия и средния бизнес“ регистрирано в Хасковския окръжен съд.
Консулов и Добрев нямат преки роднински отношения, но според източници на медията Добрев се явява кум на Консулов.


Скандал! Депутатът от ГЕРБ ще се прости с имунитета, заради рекет и тонове суджук за Борисов .

21.07.2017

Депутатът от ГЕРБ от Добрич Живко Мартинов застана пред журналисти в Народното събрание, след като главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета му.
„Има една група хора, които ме клеветят. Това са хора, които не са разплатили наемите си към мен“, коментира в парламента народният избраник.
Според Сотир Цацаров обаче, става въпрос за системен рекет и изнудване на търговци и други хора от страна на депутата, който от името на премиера Бойко Борисов дори поискал тонове суджук, предадоха от пик бг.
Стана ясно, че депутатът от ГЕРБ е държал под контрол целия Добрич . Живко Мартинов притискал многократно местен търговец да му бъдат предоставени 4 тона суджук с еленско месо на стойност 45 000 лева.
Депутатът упражнявал тормоз над търговеца, заявявайки, че е включен в списък с лица, които трябва да подпомагат политическата дейност и ако не го направи, ще понесе неблагоприятни последици! Думите му били: „Ще ти бъде смачкан бизнеса!“
 Освен четирите тона суджук, Мартинов поискал от търговеца и 60 кг телешка пастърма, и филе „Елена“.
 Живко Мартинов оказвал влияние и на полиция, частни търговци, прокуратура и държавни дружества.
Депутатът от ГЕРБ опитал дори да оневини бивш заместник-министър, причинил катастрофа.
Години наред той твърдял, че всичко в Добрич зависи от него.
Това обясни главният проурор Сотир Цацаров и даде пример как депутатът Мартинов използвал дори името на премиера Борисов, за да се сдобие с облаги.

Това е десето поред искане за снемане на имунитета на депутата Живко Мартинов. Цацаров посочи, че на 18-ти април 2017 г. е постъпил сигнал от гражданин с описание на факти за престъпна дейност, осъществена на територията на град Добрич от въпросното лице.
 Освен това до министър-председателя е изпратена справка от ДАНС с данни за вероятни злоупотреби на Живко Мартинов. Въпросната справка е изпратена от министър-председателя и до главния прокурор.


Върла Гербаджийка шеф на Напоителни системи назначавала студентки за да си прави тройки!

26.07.2017

Снежина Динева не крие, че през 90-те е правила кариера, като чалга певица с името Нена
„В клон „Пазарджик“ назначихме няколко млади студентки за да си правим тройки с Ивайло! Носим си в колата куфара с вибратори и белезници!“. Това разказа пред сайта ни свидетел на хвалбите на Снежина Динева, известна през 90-те, още като фолк фурията Нена.
Днес Динева е изпълнителен директор на държавното дружество „Напоителни системи“ ЕАД. По времето когато изрича горните слова, тя все още е само шеф на правния отдел в дружеството, а негов изпълнителен директор е любовника й Ивайло Първанов.
Към днешна дата чалгаджийката Нена е големият бос на фирмата, като бе назначена на поста от последното служебно правителство. Макар и да минава за върла гербаджийка, обичайки тройките, тя не се свени да поглежда и към чужди партийни централи.
Според нашия свидетел Динева ръководела фирмата със замах, характерен за управлението на държавните дружества преди 1989 година. Държавата плаща – всички в механата!
Бившият изпълнителен директор на „Напоителни системи“ Ивайло Първанов пък, дълги години е любовник на фолк чудото, а днес и е само партньор в нестандартни секс игри.
По думите на наши източници от службите, преди няколко години и двамата са били обект на разработка от специализирана служба, но по неясни причини, така и не се е стигнало до конкретно обвинение.

Спипаха общинар от ГЕРБ да бракониерства .

15.08.2017

Общински съветник от ГЕРБ инж. Румен Райков е заловен докато бракониерствал в язовир. Координаторът на ЦРОО-Троян Станимир Шошков каза пред камерата на Би Ти Ви, че старейшината е спипан с 9 килограма риба в лодката и 100 метра мрежа.
Станимир и екипът му са доброволци към рибоопазващата организация от няколко години. Те залавят бракониери в язовир „Сопот“. Големият им удар е от преди няколко седмици. "Извадихме над 2 км мрежи. Много трудно ги събрахме в лодката, щяхме да се удавим“, разказва Станимир.
Доброволците често влизат в схватка с бракониерите.
„Една нощ в 1 часа ни нападнаха маскирани. Носеха брадви. Сбихме се“, разказва Шошков.
Преди две седмици доброволците получили пореден сигнал. Бракониер е забелязан близо до Райския залив.
„Цяла нощ наблюдавахме лодката. Сутринта в 5:30 часа започна да си вади нещата от лодката. Започнаха да шляпат шарани. Заловихме го на брега“, добавя Станимир. Заловеният е инж. Румен Райков, който е общински съветник в Троян и служител на областната администрация в Ловеч.
Той каза, че очаквал гости и искал да налови риба, за да ги почерпи, разказва Шошков.
Конфискувана е 100 метра мрежа и почти 9 кг незаконно уловена риба. Няколко седмици преди това го хванахме с мрежа на същото място, добавя Станимир.
На Райков е съставен акт за административно нарушение. Води се и досъдебно производство.
Той обаче все още е общински съветник. Максималното наказание, което го застрашава, е година затвор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар