сряда, 4 октомври 2017 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...126Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

Намериха части от човешко тяло край Кюстендил, подозират, че е пернишки бизнесмен.

04.10.2016

Тяло на мъж е открито близо до Кюстендил от ловци в неделя, но случаят беше огласен едва днес. По непотвърдена информация тялото е с рана от куршум. Полицията в Перник допуска, че става дума за изчезнал преди месец и половина управител на фитнес в града.
Съдебно-медицинските експертизи и ДНК-тестът не са готови и в момента не може да се каже коя точно е жертвата.
Работи се по версията, че става дума за Митко Ефтимов Митков, който е в неизвестност от 30 август и е обявен за общодържавно издирване.
В последните пет години Митков е бил управител на фитнес, взет под наем. Преди това е имал и друг бизнес в близките села.
Личните документи на мъжа и сега са във фитнес центъра. Жената, която му помага там, е разпознала част от личните му вещи.
„Джапанките бяха чисти, панталонките ми бяха показани на снимка, фанелката ми беше показана на снимка. Лично видях само джапанките и ключа от мерцедеса. Мерцедесът, който караше, е мой. Бях направила пълномощно и той го караше”, обясни Сашка Деянова.
От полицията отказват официална информация. За Митков се знае, че има заем в банка, ипотекирана къща и дължи големи суми от заем. Хората в Перник го познават като Митьо Фитнеса.
Изчезналият мистериозно пернишки бандит Митко Фитнеса беше открит екзекутиран с дупка в тила, откъсната глава и без ръце и крака. На ужасяващата находка се натъкнали ловци , докато търсели дивеч в Конявската планина над село Драгомирово. Основната версия е, че 37-годишният Димитър Евтимов е убит заради дългове в размер на 200 000 лв., издадоха високопоставени източници от МВР, цитирани от „Телеграф”. 
 „Мите Фитнеса е бил убит с един изстрел в главата отзад. Диви животни обаче са го разкъсали. Трупът буквално беше на части, събирали сме го част по част”, коментират пернишки криминалисти. Митко Фитнеса изчезна мистериозно преди месец. Тогава сигнал в полицията подала жената, с която живеел на семейни начала. Ченгетата дълго време търсеха следи от бандита, но без резултат. В неделя сутринта на тел. 112 бил получен сигнал от ловци, които обяснили, ч са открили човешка глава и малка част от гръден кош в гората.  Разследващите успели да намерят всички крайници на Фитнеса, а в района се натъкнали и на крадена кола с гепени табели, с която се предполага, че е бил откаран до мястото на екзекуцията. Първоначално се смяташе, че Евтимов е инсценирал отвличането си, тъй като завлякъл цял Перник и половин София с пари. „Взимал е между 3 и 5000 лв. от човек, но има и хора, изгорели с много по-големи суми. Напоследък бизнесът му не вървеше, дори търсеше купувачи на къщата си, коментираха разследващи. Целият криминален контингент на Перник е привикан на разпит в пернишката полиция. Причината е, че от всички Фитнеса е взимал пари, а после забравял да ги върне.  „Много хора ще черпят, че го няма. Въпреки че държеше фитнес и няколко заведения чрез подставени лица, беше жестоко закъсал. Убеждаваше дори приятелката си да продадат и нейната къща, за да има уж пари за бизнес, но тя му отказа”, коментираха приятели на убития. Схемата, по която действал, била следната. Взимал пари назаем, след това изчезва, Когато го натиснели да ги върне, взимал от други кредитори и така въртял огромни суми. Лъжел, че ще продава имот или лека кола, но винаги потъвал вдън земя. Криминалисти допускат, че някой от кредиторите не е издържал и затова е предприел крутите мерки. „Принципът на тези криминални типове е убий един, ще прежалиш дълга, но после ще започнат да се издължават, за да не получат и те куршум в главата”, смятат ченгетата.Няма коментари:

Публикуване на коментар