понеделник, 16 октомври 2017 г.

СГРОМОЛЯСВАНЕ В ЧЕРВЕНО … 15„КЪРВАВО“ ПИСМО ВАДИ НА ПОКАЗ ШОКИРАЩИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ В БСП! ВАРНЕНСКИ СОЦИАЛИСТИ ИСКАТ ГЛАВАТА НА КИРИЛ ДОБРЕВ. ДАВАТ СТАРТА ЗА ГИЛОТИНИРАНЕ НА КОРНЕЛИЯ НИНОВА .
02.07.2017

Шоково, „кърваво“ писмо, е на път да взриви еуфоричния постамент, върху който си въобразява, че се е бетонирала Корнелия Нинова, като председател на БСП. Писмото е относно „Грубите нарушения, манипулации и натиск в ГПО и Областната организация на БСП – Варна“, подписано от варненски социалисти и адресирано до Председателя на БСП – Корнелия Нинова, до членовете на ИС на БСП, до Областните съвети на БСП, до членовете на ПГ „БСП за България“, до ОПКК на БСП.
В писмото вече официално излизат на показ скандални престъпления, вършени в БСП по време на изборите, за които АФЕРА единствена информира още тогава, и още тогава прогнозира, че с безумията, вършени от „отбора на Корнелия Нинова“, тя ще поднесе на тепсия победата на Бойко Борисов и ГЕРБ. Което, впрочем, се и случи.
В писмото, подписалите се социалисти изразявят своя потрес и възмущение от грубата и безпрецедентна намеса в работата на партийната организация на БСП – Варна.
Капката в чашата прелива, когато СИЛОВО е наложен като нов областен председател на БСП – Варна – Цонко Цонев – изключен през 2015 година от БСП, заради принадлежност към Реформаторския блок, на всичкото отгоре участвал с фирмата на съпругата си и взел държавни земи над 900 дка за 50 години, докато е бил директор, назначен от БСП, на клона на „Напоителни системи“ЕАД – Варна.
В писмото е описано надлежно и как в цялата партийна организация, и в частност тази на Район „Приморски“, съществува ГРАНДИОЗНА ИЗМАМА И МАНИПУЛАЦИЯ С „МЪРТВИ ДУШИ“. Като схемата е описана конкретно и подробно.
Подписалите писмото заявяват, че нееднократно са информирали централното ръководство на БСП за тази измама и че чрез нея се получава едно фалшиво мнозинство, което крепи „вечния“ председател Борислав Гуцанов. Отговорът е бил тотално мълчание.
С конкретни данни и шокиращи факти е описано вкарването на скандалното лице Иван Иванов – известен с прозвището „Пилето“, като депутат на последните парламентарни избори. На въпроси как така това лице, известно като свързан с контрабанда и арестуван с подкуп, е включен в листата на БСП като кандидат – депутат, кацнал в БСП от „Атака“, отговорите на ръководството на БСП са меко казано – безумни и можете да ги прочетете в писмото, което АФЕРА публикува.
В „кървавото писмо“ на варненските социалисти е описан позорен епизод от изборната кампания през 2017 година, когато в присъствието на водача на варненската листа Стефан Данаилов е заявено, че в община Аврен са се раздавали агитационни материали на №22 от БСП Иван Иванов с пъхнати 50 лева вътре! Стефан Данаилов не само не е реагирал, но и до този момент е глух и ням, също няма и глуха е и Корнелия Нинова.
Социалистите от Варна настояват да се потърси политическа отговорност на Кирил Добрев, който е осъществил директно вмешателство при избора на областен председател на БСП – Варна, както и да бъдат отстранени Борислав Гуцанов като председател на ГПО на БСП – Варна и Светлана Такева – като председател на РПО Приморски.
На практика шоковото писмо на варненските социалисти официализира факти и обстоятелства, които са обществена тайна във Варна.
Сайта АФЕРА неведнъж вади на показ позора на БСП да толерира депутат като „Пилето“, но Корнелия Нинова, която иначе „бори“ „паралелната държава“ не само не реагира, но и ТОЛЕРИРА всички покварни схеми в БСП – Варна.
Писмото е знак за старт и за гилотиниране на самата Корнелия Нинова, като председател на БСП, тъй като едва ли Нинова ще жертва Кирил Добрев. И едва ли след дъжд качулка ще признае каква СХЕМА гушна чрез Иван Иванов – „Пилето“, „виден“ вече варненски депутат от БСП.
„Боркинята“ срещу „паралелната държава“, която мълчи грозно и лицемерно за престъпните схеми в собствения си отбор в БСП, е на път да падне окончателно от коня и в „партията МИ“, както нарича БСП.
През февруари има редовен конгрес на БСП, но както е тръгнало, от Варна гръмва „черешовото топче“ и нищо чудно през есента да се стигне до предсрочен конгрес на БСП. А „кутията на Пандора“ вече е отворена. Следват бакиите по други градове… Да видим „пилетата“ на Корнелия и „дънките“ дали ше спасят купувачката на Бузлуджа и правачката на БСП телевизия. Защото тепърва предстоят и въпросите за едномилионната партийна субсидия – къде отиват кинтите…Корнелия Нинова се разфуча, завежда дела срещу всички, обвързали я с "Цанков камък".

15.08.2017

Лидерът на БСП Корнелия Нинова сигнализира австрийското правителство и прокуратура за "Цанков камък". Това съобщават от пресцентъра на БСП. Лидерът на БСП завежда дела срещу всички, обвързали името й с проекта.
Ето и цялата позиция на Корнелия Нинова:
В последните дни министър-председателят Борисов и депутати от ГЕРБ, в опити да заглушат корупционни скандали в управлението на суджука, твърдят, че проектът "Цанков камък" е стартирал, докато съм била зам.-министър и, че съм обвързана с него. И двете са лъжа. Проектът стартира в правителството на Симеон Сакскобурготски през 2001г. и нямам никакво отношение към него, дори и като зам.-министър в друго правителство от 2005 до 2007г. Личните нападки към мен нямат никакво значение, но имат значение членовете и симпатизантите на БСП и онези 1 милион българи, които ни подкрепиха на изборите. Заради тези хора и заради истината предприемам следното:
1. Депозирам до главния прокурор писмо, в което питам - при извършените разследвания от страна на прокуратурата в предишни години и в направените експертизи, разпити на свидетели и проверка на документи, фигурира ли по какъвто и да е повод и в каквото и да е качество моето име.
2. Завеждам дела на всички, които в последните дни обвързваха името ми с този проект и правеха внушения, че съм корумпирана - така, както на 23.05.2017 г. заведох дело на лицето Бойко Методиев Борисов за твърдението му, че съм била член на СДС и за това, че ме нарече "г-жа Лъжа". Както той, така и всички, които сега ме обвързват с проекта "Цанков камък", ще отговарят в съда, където ще трябва да доказват несъществуващи факти.
3. Изпращам писмо до посланика на Австрия в България, като го моля той да информира австрийското правителство и австрийската прокуратура за това, че българският премиер Борисов определя проекта "Цанков камък" като корупционен. По този начин той въвлича държавата Австрия в корупционен скандал.
Както е известно този проект е в изпълнение на договор между България и Австрия, която участва във финансирането. През 2004 г. е сключено споразумение с "Verbundplan" GmbH за изготвяне на работен проект и упражняване на авторски надзор по време на строителството. Самото строителство е изпълнено от консорциум от 3 австрийски фирми: " Аlpine", "Vatech hydro" и "Verbundplan". Моля австрийската страна да провери твърдението на българския министър-председател и да се произнесе - участвали ли са австрийски фирми в корупционни сделки в България и с кои български политици.
Ние от БСП се обявихме за борба с паралелната държава и настояваме за пълната истина по този проект. Вярваме, че тя може да победи паралелната държава, която днес прикрива кражбите си с манипулации и лъжи.ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ отвръща на удара на Корнелия Нинова с нови разкрития за енергетиката и "Цанков камък".

16.08.2017

ГЕРБ прави извънредно изявление за ударите на Корнелия Нинова, която се обърна към австрийската страна, като участник в проекта по изграждането на "Цанков камък", за да каже дали участва в корупционни практики.
Управляващите правят още разкрития за енергетиката и скандалния язовир.
Десислава Атанасова от ГЕРБ даде примери за лъжите на Корнелия Нинова и припомни факти от уволнението й по времето, когато е била зам.-министър на енергетиката. Тя цитира думи на тогавашния премиер Сергей Станишев, че има сериозни данни за корупция и това е причината Нинова да бъде уволнена.
"Г-жа Нинова лъже, като казва, че няма нищо общо с корупционни схеми и не е била в Тройната коалиция. С уважение към г-жа Корнелия Нинова ние не пускаме постове във Фейсбук, а даваме пресконференция, на която да отговорим на така наречените обвинения към премиера. Тя твърди, че никога не е имала нищо общо с корупционни схеми, с подозрения и уволнения във връзка със съмнения за корупция, за това че никога за нищо не е лъгала и за това че не е била зам.-министър по времето на Тройната коалиция. За да опресня паметта на г-жа Нинова съм готова да цитирам медиите“, каза Атанасова.
"Стигаме и до т.нар. австрийска връзка и данните, които г-жа Нинова ще изпраща на австрийското правителство. Отново сте закъсняла г-жа Нинова, защото още през 2010 г. Бойко Борисов разговаря с президента на Австрия за целия проект „Цанков камък“. Австрийският президент тогава казва, че „ако това се случи, ще бъде грандиозен скандал и дори не може да го осмисли“, каза Атанасова.
„Ако г-жа Нинова има намерение да завежда дела във връзка с твърденията, че лъже, бих я посъветвала да заведе дела и срещу още няколко човека - Генерал Решетников, Румен Петков и Г-н Гергов, които също твърдят, че тя лъже. Ще цитирам нейния приятел г-н Гергов: "Истината не е приятел на Корнелия Нинова“. Очакваме тези хора също да бъдат приведени под отговорност“, обяви още тя.
Данаил Кирилов пък се обясни слабостите в закона за амнистия, който по думите му бил прокаран от Тройната коалиция, за да освободи от съдебна отговорност лица от политическата вършухка, като даде пример, че вече Емилия Масларова се е възползвала от него по време на делото срещу нея.
Лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов също обясни, че има много слаби страни в антикорупционните закони, които предлага БСП. "Не може да се вменяват нови права на президента като създаване на органи, защото България е парламентарна република. Този законопроект въобще не кореспондира с конституцията на страната", обясни още той. Цветанов заяви, че ГЕРБ не напада лидери или политически сили, а само искат да избягат от паралелната държава, създадена от БСП.
 "Това, което е направено по "Цанков камък" е в компетенцията на българската изпълнителна власти ние искаме да се видят техните действия. Никой от правитерството не е обвинявал австрийската страна до момента, а единствено искаме разследване на обществената поръчка и действията на тогавашните управляващи", обясни Цветанов. Не прави чест на БСП начина, по който искат да се измъкнат от тази проверка, като ползват Австрия, категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ.
На въпрос на ПИК как Десислава Атанасова реагира на заканите за съд на Корнелия Нинова, тя обяви, че в сигнала на ГЕРБ няма нито едно име и затова няма притеснения и не разбира откъде Корнелия Нинова се визира. "Тя и била съпричастна, доколкото е била член на правителството по това време. За никого не е тайна, че министърътът на енергетиката наблюдава тези сериозни проекти, а тя е била в неговия екип като зам.-министър. Именно те са давали становища по реализацията и са били запознати с подробности", каза Атанасова.


Инфарктен пленум на БСП! Корнелия бламирана! Румен Овчаров я сравни със земята в изказването си!

15.10.2017

Корнелия Нинова е останала съвсем сама или може би с двама души в БСП. Това стана ясно след днешния пленум на социалистите, които съвсем открито показаха какви са страстите в партията. Ако преди дни Нинова обяви, че ГЕРБ бламират Борисов, то днес тя наистина бе поставена в доста неудобна ситуация. Оказва се, че опозиционните настроения от дълго време се събират и вече не става дума единствено за Гергов, когото тя пожертва, за да се освободи от „бремето”, а и от хора, които й вярваха и я подкрепяха.
Един от тези е Румен Овчаров. Днес лъсна цялата истина, Нинова наистина е останала съвсем сама. Дори Овчаров не е издържал на изцепките й. Хора присъствали на пленума цитираха дословно речта на Овчаров към Нинова, които са били показателни за настроенията в партията.
„Румен направи най-критичното обръщение към нея, неговата реч беше най-силната. Ако го бяхте чули щеше да ви стане ясно, че положението никак не е добре. Той заяви, че единството, което трябва да се обсъжда на този Конгрес е свалянето на ГЕРБ и Бойко Борисов. Той подчерта, че това е най-важното, а останалите въпроси определи като битовизми и дребнотемие.
Няма да забравя как се обърна към нея: „Не мисли, че си най-умната. Не можеш да вървиш напред, като отваряш непрекъснато фронтове. Не можеш да вървиш и на инат”, заяви Овчаров с тон по който си личало, че вече е достатъчно разочарован от Нинова, за да й каже тези неща в очите и пред цялото ръководство и елит на партията. Той обърнал особено внимание на това с кого лидерката се съветва и слуша, защото точно тези двама-трима не били най-правилните.
Нинова също решила да отговори на Овчаров, но той не останал да я изслуша, на излизане имал сили да каже единствено „Аз бях дотук”.
Недоволството към разпада, към който води Нинова партията, не останало само с думите на Овчаров. Без да се крият от никого, критики към лидерката отправиха Георги Божинов и Димитър Дъбов. Когато медиите напуснали, Нинова нападнала не само Божинов, Дъбов, но наточила зъби и на Атанас Мерджанов.
„Той й зададе много лесен въпрос. След като непрекъснато повтаря, че сме алтернатива и това е някаква мантра за нея, защо не е имала предложение за шеф на НОИ, на НЗОК, попита я за членовете на ВСС и още други важни въпроси, по които тя удобно мълчи”, допълват червени от инфарктния пленум.
Разочаровани социалисти споделиха пред, че партията не е била в толкова лошо състояние. Това, което Нинова прави, забива и последните пирони в това БСП да се превърне в спомен. „Тя разчита на един Румен Радев, но след него загуби два избора. Не става за този пост, дадохме й достатъчно време толеранс, нямаме повече нерви за подобни неща. Тя си мисли, че е харесвана от редовните социалисти в страна, но какви са резултатите от изборите. Тези хора, ако я харесват, защо не гласуват”, допълват от БСП.
Те дори споделиха, че Нинова се готвела да поиска един вид вот на доверие, като на конгреса подаде оставка. Тя се надявала, че ако отиде на пряк общопартиен избор и спечели, ще покаже силата си и няма да има кой да я мръдне от поста.
Единственото, което било пречка за нея, е Националния съвет на БСП, които тя не може да подмени. За да са сигурни, че и този път игрите й няма да минат, някои от членовете предложили промени в устава, с което да се отмени според тях нелепото записано в момента, лидерът да се избира с пряко от партията и да се върнат в старото положение, когато този въпрос бе решават от конгреса. Нинова и тук обаче намерила решение за проблемите си, като заявила, че подобни неща се правят поне три месеца преди конгреса, а до този сега има две седмици.
Според отлично запознати социалисти, дори е направено вътрешно партийно проучване за нагласите на червените. По данните от него, ако Нинова отиде на национален вот, то тя събирала 91 процента, 17 отивали за Янаки Стоилов и между 8 и 6 за Михаил Миков.
За момента дали Нинова ще подаде оставка и ще се яви на подобни избори, за да се бетонира твърдо за още 4 години на поста, никой не знае. Единственото сигурно след днешния ден е, че БСП на този етап и с бламирания лидер няма как да бъде алтернатива на никого.


Овчаров и Гергов се съюзиха - ще спасяват Бойко, клатят яко Корнелия, въпреки че 91% от партията е с нея....

16.10.2017

Загиващото правителство на Бойко Борисов активира един от последните си козове са спасение - разлом в БСП и превръщането на партията в пародия, преди евентуални избори.
Към настоящия момент БСП е в изключителен тонус като лидерката Корнелия Нинова има 91% поддръжка сред членовете. Това е причината и тя да обмисля предсрочна оставка и нови преки избори за председател.
Не така обаче мислят Бойко и червените му слуги. Освен Георги Гергов, който открито вече лобира за коалиция с ГЕРБ, в атаката се включи и Румен Овчаров. Той произнесе мощно критично слово на пленума, който трябваше да насрочи новия конгрес.
А марионетките на Гергов и Р.Овч. прокарват тезите за "провал на Нинова", защото загубила изборите за няколко кмета в села. Това въпреки, че спечели президентските и удвои броя депутати на парламентарните.
Ако планът успее и БСП се яви разнебитена на предсрочни избори, то ще видим възможно най-голямата гротеска. Кабинет Борисов-4, воден от партия, която ще има 20-25% от гласовете, но основният и съперник ще бъде изкуствено разглобен на няколко парчета, най-голямото от които ще е максимум 15-16%.

Бойко вече направи това веднъж с АБВ и Татяна Дончева, сега явно ще го прави с Гергов и Овчаров.

Няма коментари:

Публикуване на коментар