вторник, 11 юни 2019 г.

БАТМАН БОЦЕ 10



Журналистка от САЩ заби мощен шамар на Бойко: Г-н Борисов, Вие сте само временно на власт!

10.05.2016

Г-н премиер, нека да си поговорим по повод Вашето държане с медиите. Тъй като аз не съм представител на нито една медия в България и съм американски журналист (учил журналистика в САЩ, работил за американски медии и бил собственик на такава в САЩ) няма как да ме обвините, че някой ми дава „опорни точки“ в България.
Нека да Ви кажа едно нещо, за да Ви предпазя от бъдещи грешки, докато все още сте някакъв фактор в българската политика: Медиите в демократичните общества са отделна власт – те не служат на никого, а когато прокарват някакви конкретни идеи – леви, десни, либерални, консервативни, религиозни, и т.н. – те официално го обявяват в „предмета си на дейност“ така че всички да знаят кой стои зад тях, кой е собственикът и откъде идва финансирането им. Това официално се афишира пред публиката.
Може би никой от Вашите пиари или съветници не ви е казал, че държането ви с журналистите е отвратително, но приемете от мен един безплатен съвет – НИКОЙ политик в западна демократична държава не би си позволил да се държи с журналисти както вие си позволявате! А ако би посмял, би бил принуден веднага да си подаде оставката.
Медиите не са там, за да Ви е комфортно! (освен, разбира се, придворните, които ползвате за лични гримьори). Но нека да не говорим за тях. Говорим за малкото качествени журналисти в България, които въпреки всички пречки, се опитват да държат сметка на политици и на Вас включително. Това им е работа! Те не са Ви клакьори, те не са там, за да ви е приятно. Напротив! Те са там, за да Ви изпотяват и за да ви държат сметка. Те са посредникът между гражданите и Вас – политическата класа—която години наред показва много слаби резултати по държавност, върховенство на закона и защита на изконните демократични ценности.
Вашата роля не е да нравоучителствате какви въпроси да Ви се задават, Вашата роля не е да им се карате. Вие имате само два избора – първи - да им отговорите и втори - да не им отговоряте на въпросите – с всички произтичащи от това последствия. Не е Ваша работа да им се бъркате в работата! Нито е Ваша работа да им казвате какво трябва да Ви питат.
С широко отворени очи и зяпнала уста Ви слушах речитатива в село Ябланово към журналиста задал въпрос за Изборния кодекс и искам да Ви уверя, че възрастта на кметовете в региона или асфалтираните пътища до село Ябланово нямат абсолютно НИКАКВО значение за бъдещето на нацията на фона на недемократичните закони, които се приемат в парламента, зад които заставате и Вие и Вашата партия.
Изборният закон в България е най-горещата новина в страната в момента. Той е и във фокуса на международната преса. От това как е направен, зависи дали в България ще има честни избори и дали на всички граждани ще им бъдат гарантирани конституционните им права. Въпросът на журналиста към Вас беше повече от резонен. А държането Ви с пресата беше скандално, достойно само за политици от едни Задунайски губерни (и тук не говоря за Румъния).
Дали Ви харесват медиите или не, Вие сте длъжен да се съобразявате с тях, защото Вие, както и всички останали политици в България, сте просто един временен наемен работник. Нито повече нито по-малко. Избийте си от главата всякакви мании за величие, за недосегаемост, за привилигированост или специалност. Вие сте временен служител на народа. И може да бъдете сигурен, че ако продължавате с арогантното си поведение спрямо журналистите, ще дойде момент, в който те ще почнат да напускат демонстративно пресконференции и интервюта с Вас и това моментално ще лъсне в световните медии и после ще се чудите какви опорни точки да измисляте пред евро-атлантическите си партньори.
И запомнете, светът не се върти около Вас, а се върти около суверена, чието продължително присъствие на жълтите павета през последните години съвсем не е случайно.


„ФОРБС“ РАЗГРОМИ БОРИСОВ: БЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ТЪПОУМЕН ИНТРИГАНТ – СЪРВАЙВЪР .

07.10.2016
........
Тъй че нека започнем с това, което съм писал за Гутереш в предишна статия: „Гутереш е част от Партията на европейските социалисти (ПЕС). Издигането на неговата кандидатура от Португалия засилва влиянието на цялата партия в Европа. Техните съперници в региона – дясноцентристката Европейска народна партия (ЕНП), водена от Ангела Меркел, не го харесват. Но има ход на ЕНП и на отчетливо по-десния лидер на Унгария Виктор Орбан, за противопоставяне на Гутериш. За целта те обмислят номинацията на Кристалина Георгиева, един от функционерите им в ЕС.“
Те точно това и направиха. Орбан и ЕНП успяха да си издействат Георгиева да бъде номинирана от родната си България. Имаше обаче проблем. България вече бе номиниранила кандидат – може би водещият кандидат, на име Ирина Бокова, настоящият ръководител на ЮНЕСКО. Всички знаеха, че руснаците искаха начело на ООН да застане източноевропеец, а Западът искаше жена. Затова първоначалният български кандидат Бокова изглеждаше идеалният избор. Това бе шансът за малка, древна България да блесне на световната сцена за първи път от хилядолетие, вероятно чак от пристигането на българите по сегашните им земи на коне от Централна Азия.
Добавете към този контекст и следното: без прецедент е една страна да номинира официално кандидата си, той да е на челни позиции, и после внезапно и зрелищно да го смени – в последната минута, пред очите на света. Но точно така стана: само преди седмица България изостави Бокова и издигна Георгиева. Последва катастофа – точно както предсказвах в предишните си статии.
България загуби своя веднъж-на-хилядолетие шанс да участва в управлението на света. Както се видя, Гутереш спечели.
Ако България беше нормална страна в добро здраве, премиерът й сега щеше да е подал оставка и правителството да е паднало. Защото решението за подмяна на номинациите бе лично на министър-председателя. Той направи това, въпреки че знаеше, че две трети от българските граждани предпочитат първия си кандидат.
Бойко Борисов е името на този премиер – дълбоко посредствен, дори тъпоумен интригант-сървайвър, съвсем в политическите традиции на региона. Той излезе за първи път на преден план като бодигард на последния комунистически сатрап в България. Това би трябвало да ви даде представа за качествата му.
И така, защо Бойко „смени конете“ насред надпреварата? Защо го направи? Той би трябвало да знае, че Георгиева никога няма да спечели, че тя никога няма да преодолее руското вето. Всички останали го знаеха. Дори аз го знаех. Ето какво съм написал:
„Кристалина Георгиева е изправена пред непреодолим проблем. Руснаците автоматично ще я отхвърлят. Казали са го изрично пред държавния си вестник. Тя беше и все още е безперспективен кандидат и трябва просто да се откаже, заради благото на всички: на страната си, на ООН, на света. Уви, тя не само не се отказва, но и удвои натиска си зад кулисите. Това няма да промени резултата й – кандидатурата й не може да преодолее ветото на Москва. Защо руснаците са срещу нея? Георгиева е вицепрезидент на Европейската комисия и неин ресор е бюджетът – тоест тя ръководи централния механизъм, наложил санкциите на ЕС срещу Русия. Които със сигурност ще бъдат подновени съвсем скоро.“
Последното гласуване в ООН показа, че срещу Георгиева имаше дори две, а не едно вето от страни-членки на Съвета за сигурност. Тъй като нещата в тая странна институция не стават по прозрачен начин, ще трябва да направим информирано предположение. (Съветът за сигурност най-напред провежда полу-прозрачни предварителни гласувания и едва след това кандидатът се предлага за одобрение на Общото събрание на ООН).
Според мои източници, Русия и Китай са били двете скептични към Георгиева държави в Съвета за сигурност – съвсем предсказуемо. Пекин има обичая да подкрепя Москва във всички важни гласувания в Съвета за сигурност. Но за да сипя още сол в раните на България, трябва да спомена, че Георгиева се класира едва осма, докато оригиналната номинация – Бокова, която остана независим кандидат, беше на четвърто място. И това се случи без официалната подкрепа на страната й! Ирина Бокова можеше да спечели.
Това бе и моята позиция през цялото време. Странното е, че организаторите на задкулисната кампания на Георгиева успяха да убедят водещи медии в жизнеспособността на кандидатурата й. В една скорошна статия на „Ню Йорк Таймс“, например, се появи дори следното твърдение: „Дипломати смятат, че Георгиева е сериозна конкуренция за Гутереш“. Наистина ли? Толкова безнадеждно нереалистична кандидатура да бъде представяна като труден конкурент?
И „Ню Йорк Таймс“ е един от многото… Какво им стана на всички тези уважавани трибуни от новинарските медии, че да се изхвърлят така погрешно предвид лесно прогнозируемия провал – за разлика от мен, щастлив съм да отбележа. Отговор: те бяха баламосани от внушителни политици на ЕС, които действаха в съответствие със собствените си междуособни битки и съображения. За тази цел на българския премиер Борисов бяха обещани 160 млн долара от ЕС във връзка с мигрантите, навлизащи откъм границата с Турция в България. Медиите в страната преливаха от информации за угрозата от финансови наказания, която биха сполетели България, ако Борисов не изпълни поисканото от него.
Що се отнася до Русия – лесно може да бъде париран всеки, който смята, че подкрепата за Георгиева и за ЕНП представляваше някаква анти-Путиновска мярка. Точно обратното се случи. Не само имаме вече избран представител на опозиционното в ЕС ляво крило – Гутереш, не само социалистическите европейски партии излъчиха следващия генерален секретар на ООН, но в добавка те са склонни много повече да поддържат Путин, отколкото би го правила Бокова.
Ето защо руснаците веднага прехвърлиха предпочитанията си и се отказаха от Източна Европа – когато дойде време да се решава сериозно. Предложи им се възможност да преметнат Меркел, Москва наложи вето Георгиева и гласува за Гутереш.


Немските медии гръмнаха: БЪЛГАРСКИЯТ ПРЕМИЕР Е МАФИОТ !

06.08.2017

Граничната полиция на Германия е задържала множество джихадисти, издирвани от Интерпол, които се движат в пределите на Европейския съюз с истински български паспорти, твърди немският вестник „Ди велт“. Българската мафия, продължава „Ди велт“, осигурява истински паспорти на бойци и командири от Ислямска държава. От което печели по 30 000 евро за всеки такъв документ.
За никого не е тайна, пише изданието, че в потока от сирийски, иракски и афгански бежанци, които нахлуват в западноевропейските държави, има много внедрени джихадисти.
В плановете на ръководството на Ислямска държава влиза задачата да инфилтрира джихадисти, които да се установят за постоянно в страните от Западна Европа. Именно по този начин ислямистите смятат завбъдеще да оказват огромно и непреодолимо влияние върху водещите ЕС-политики. Като заплашват и шантажират непрекъснато, както държавниците, така и обикновените хора в Европа.
Такъв е планът на Ислямска държава да завладее страните от Европейския континент отвътре. И постепенно да ги превърне в ислямистки протекторати. Тези планове не са за подценяване, смятат от редакцията на „Ди велт“, като се има предвид, че дейността на джихадистите се подкрепя финансово и морално от редица ултрабогати петролни страни от района на Близкия Изток, начело със Саудитска Арабия. Не е изключено пръст в цялата работа да има и Турция, която в последно време не крие амбициите си да стане ключов играч не само в регионален, но и в световен мащаб.
Безценна помощ за това пъклено ислямистко начинание оказва и българското правителство, начело със своя премиер Бойко Борисов, пишат колегите от „Ди велт“: „През малката балканска страна минава един от основните пътища, които водят от Близкия Изток към Западна Европа. А фактът, че България е една от най-бедните държави в Европейския съюз още повече улеснява транзитирането на джихадисти през нейна територия. Поради простата причина, че самото преминаване, както и издаването на истински български документи за самоличност струва доста евтино. А се прави и без каквато и да е проверка на самоличността на лицето- на юнашко доверие!“.
Опасността става още по-голяма, твърди „Ди велт“, и защото сред висшето ръководство на Ислямска държава има офицери, служили при Саддам Хюсеин. Те са били обучавани в бившите социалистически страни. А не е тайна, отбелязва немското издание, че тайните служби на Източния блок бяха изключително професионални.
Германският вестник пък „Билдцайтунг“ твърди, че съхранява в редакцията си нов доклад до официалните немски власти, който е подготвен от немските тайни разузнавателни служби и германската полиция. Въпросният доклад алармирал, че потокът от бежанци контролирано се насочва от Турциякъм България и после към Западна Европа.
Влиятелният вестник „Билд“ пък, анализирайки ситуацията с бежанците в България, стига до заключението, че от няколко години в страната има организирани структури, които снабдяват джихадистите от Ислямска държава с истински документи, след което ги прехвърлят в западните държави.
Германските издания са наясно, че истински документи в България могат да бъдат издадени само от служители в системата на МВР, ГД „БОП“, и  ДАНС. Те подчертават, че откакто Бойко Борисов е премиер на България в системите, свързани със сигурността са направени много кадрови и структурни промени. Известно време дясната ръка на Борисов, Цветан Цветанов бе и министър на вътрешните работи. Като под негов контрол бяха полицията и тайните служби. А самият Цветанов се замеси в огромен скандал с неоторизирано подслушване на политици и бизнесмени.
След него вътрешното министерство пое пионката Румяна Бъчварова, която е абсолютно некомпетентна в тази сфера. И така силовите ведомства се оказаха отново и изцяло под контрола на Борисов.
Ето защо немските издания смятат, че отговорен за цялата ситуация около издаването на истински документи за джихадистите е българският министър-председател, който е поставил силовите ведомства под свой изключителен контрол, а чрез фиктивния си министър на вътрешните работи фактически е и техен пряк началник.
След разкритията на френския журналист Тиери Мейсън,който доказа, че Борисов е шеф на мафиотски BG картел за износ на наркотици и оръжие, идват и днешните разкрития на немските журналисти за организирана престъпна група, която под контрола на българския премиер Бойко Борисов издава истински документи на ислямистите.
Така твърденията на вестника на американския конгрес от 2009 г., че Бойко Борисов е шеф на българската мафия, ще се окажат верни. Но… от грамите на „Уикилийкс“ ние знаем, че спрямо Бодигарда янките действат на принципа „той е кучи син, но наш кучи син.“


Таймс: За пръв път в историята, ЕС се оглави от наркотрафикант .

13.11.2017

Великобритания като че ли хвана последния, но все пак, влак за да се измъкне сравнително здрава от Европейския съюз. Това пише авторитетният в.“Таймс“ в редакционния си коментар от днес.
От 1 януари 2018 г. председателството на съюза ще се поеме от България. Т.е. от нейния министър-председател. Но както основните лидери на съюза добре знаят, въпросното лице е доказан криминален престъпник с кражби, рекет и наркотици в досиетата му. Да, той има досиета и извън собствената си държава. Затова говорим в множествено число.
Така за половин година, най-високият пост в ЕС ще бъде съвсем официално в ръцете на организираната престъпност. Това не се е случвало дори по времето на „Коза Ностра“ в Италия. Не е имало случай откровен мафиот да поеме лично юздите на цяла Европа.
Подобно събитие илюстрира разложението и липсата на каквато и да било имунна система у съюза. И доказва здравия разум на британския избирател, който реши да ни откачи от европейското падение.
дин здрав съюз с правила и морал, първо изобщо не би допуснал подобно лице дори до лидерство на страна-членка, пише вестникът. И припомня случая с влизането на нацистите на Йорг Хайдер в правителството на Австрия, което доведе до жестоки санкции от страна на Брюксел. Сега няма дори забележка, а канцлерката на Германия Меркел изглежда почти влюбена в този фамозен мафиот с огромни мускули.
Понятие „бивш наркотрафикант“ не съществува, пишат журналистите от „Таймс“. Връзките и схемите за бизнес си остават активни и ако някой бандит се издигне във властта, това само подобрява самия „бизнес“. В България е очевидна пълната криминализация на държавата и превръщането и в инструмент на мафията.
Но сега Брюксел доказва, че не може да се противопостави на заразата да нахлуе в целия континент.
В момента основният бизнес на мафиотите на Борисов е този с бежанците от Близкия Изток. И докато ЕС се чуди какво да ги прави и как да спира потока, то един от основните трафиканти ще оглави самия съюз.
Не е ли гротеска на идеята за Общ европейски дом всичко това, задава финален въпрос вестникът…


Бойко Борисов - Бруталната истина дошла от САЩ!

10.06.2019

На 9 май 2011 бившият посланик на САЩ в България Джон Байърли изпраща дипломатически доклад, посветен на Бойко Борисов, до Вашингтон. В него той дава информация и за тъмното минало на бившия кмет на София, главен секретар на МВР, изгряващ лидер на току-що създаденото движение ГЕРБ и настоящ министър-председател Бойко Борисов. Информацията, пише Байърли, е потвърдена от SIMO – кодово име на ЦРУ, както пише днес авторитетният германски в. Tageszeitung. Секретният документ, с код за конфиденциалност СЕКРЕТНО//НЕ ЗА ЧУЖДЕНЦИ изтече в WikiLeaks и бе публикуван на български в сайта bilvol.bg.
Ето какво потвърждава ЦРУ за Борисов, описано под заглавие „Мръсотията“, в доклада на посланик Байърли:Обвинения в миналото свързват Борисов със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с Лукойл и със сериозна контрабанда на метаамфетамини. Информацията от SIMO е в потвърждение на тези обвинения. Смята се, че Борисов е използвал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния, а жената, с която съжителства, Цветелина Бориславова, управлява голяма банка, която е била обвинявана в пране на пари за престъпни организации, както и в участие в незаконните транзакции на самия Борисов.
Говори се, че Борисов има сериозни връзки с някои фигури от мафията, включително с Младен Михалев (наричан още Маджо), и с неговия бивш партньор от организираната престъпност Румен Николов (наричан още „Пашата“). Борисов поддържа тесни финансови и политически връзки с директора на „Лукойл България“ Валентин Златев, изключително влиятелен политически брокер и политически кукловод.
Лоялността му (и неговата уязвимост) към Златев, играят голяма роля в процеса на взимане на политически решения на Бойко Борисов. Кметът ангажира „Лукойл“ в множество публично-частни партньорства, откакто е на власт: Лукойл се ангажира да дари асфалт за поправката на столичните улици, да се грижи за паметника на съветската армия и да финансира жилищно строителство за малоимотните. Като насрещен жест, Борисов съдейства за предоставяне на общинска земя за изграждане на нови бензиностанции на Лукойл.
Въпреки че сделката изглежда танто-за-танто, публичните договорки на Борисов с „Лукойл“ са само една страна на неговите много по-дълбоки и по-широки бизнес взаимоотношения със Златев, информация за които получихме по други канали. Извън информацията, потвърждение за която дава ЦРУ, Байърли пише за настоящия български премиер: „Роден на 13-ти юни 1959-та година, Борисов е израснал в Банкя, предградие на София, където е бил замесен в местни банди и е придобил репутация на местен силов авторитет“.
Относно бизнеса му той допълва: „След края на еднопартийното управление, Борисов се заема с бизнес. Основава собствена охранителна фирма и я превръща в една от най-големите в бранша по времето, когато „частната охранителна дейност“ беше синоним на изнудване и силови действия“. Байърли не пропуска да спомене, че Бойко Борисов е бил личен бодигард на Тодор Живков и на Симеон Сакскобургготски. За пребиваването му на поста главен секретар на МВР бившият посланик добавя:
„Борисов безсрамно си правеше реклама като главен секретар, умело комбинирайки влиятелни контакти със собствениците на медии и по холивудски перфектните си медийни инстинкти, за да осигури благоприятно отразяване, върху което се базира имиджът му. Наричан „батман“ заради вездесъщото му присъствие, заради склонността му да носи изискани черни дрехи и заради внезапното му появяване на местопрестъплението, Борисов изгради PR машина, която му спечели подкрепа във всички възрастови и социални групи. Журналистите споделят в частни разговори, че Борисов плаща в брой за позитивно отразяване и заплашва тези, които пишат негативни репортажи. Неговото поведение го превърна в „националния шериф“, въпреки 123-те показни убийства и липсата на арести на главните лидери на организираната престъпност“.
Дипломатът гледа с известна доза ирония на слабостта на Борисов да се хвали с доброто си сътрудничество със западните служби за сигурност, като пише: „Той прави опити да използва тези свои връзки в своя полза, като често се хвали с близките си връзки със службите за сигурност на Запад, включително и тези в САЩ“.
Не пропуска и фактът, че те са добри и с Русия: „Редовните му срещи с представители на руското посолство получават по-малко публичност“. „Въпреки уличното си образование Борисов често изглежда наивен, както когато директно ни заяви, че очаква американска подкрепа за политическата си кариера, като знак на благодарност за нашето сътрудничество. Неговата енергичност и кратък диапазон на вниманието върху даден въпрос, понякога го карат да крачи напред-назад като тигър в клетка. Той е изключително чувствителен, когато става дума за публична или частна критика“, пише още Байърли. Под заглавие „Коментар: Влияние върху интересите на САЩ“ бившият американски посланик заключава: „Егото на Борисов може да е най-силния ни лост за влияние върху него – той жадува за международно внимание и особено цени одобрението на САЩ.
Ние трябва да продължим да вървим по тънката линия между това, да бъдем експлоатирани от пропагандистката машина на Борисов или да отблъснем един изключително популярен и видимо проамерикански политик, който вероятно ще бъде следващият български лидер. С други думи, ние трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа“.
Днес ефектът от мръсотията заема чудовищни за България параметри в организираната престъпност, но днес и Америка се управлява от друг президент, който знае за Борисов и именно за това не му обръща подобаващо внимание. Дните на Бойко Борисов са преброени, а краят му какъв ще бъде само съдбата знае. Доналд Тръмп почиства леко по-леко американската администрация от корумпирани чиновници и такива, които са позволили злодеите по света да бъдат на свобода и да тероризират малките народи .
Скоро прочистващата вълна в американската администрация ще достигне и нашите ширини и такива като Бойко Борисов и Цветана Цветанов ще се озоват там където им е мястото, но няма да можем да върнем загубеното, няма да можем да върнем хората в страната за да върнем надеждата в очите на народа и да върнем бъдещето на България освен, ако сами не вземем съдбата си в ръце!
Скоро и Европейската прокуратура ще ги погне, надяваме се .

Няма коментари:

Публикуване на коментар