сряда, 19 юни 2019 г.

ПОСЛЕДСТВИЯ 57


Този материал се посвещава на хилядите знайни и незнайни труженици на неокомунистическата престъпна мрежа в България.





Арестуваната Таня за измама с еврофондове източила близо 300 хиляди само за година .

02.05.2019

Девойката е студент в Университета по хранителни технологии в Пловдив . Арестуваната Таня за измама с еврофондове източила близо 300 хиляди само за година .
23-годишната Таня Йорданова, която бе арестувана днес в Пловдив по време на разследване за измама на еврофондове, е източила близо 300 хиляди лева само за година. Момичето е родом от Карнобат, но учи "Биотехнологии" в Университета по хранителни технологии в града под тепетата. Днес ченгета нахлуха именно в квартирата и в Пловдив.
Таня е дъщеря на служители във фирма на Миню Стайков, а освен това изглежда е виден управител на над 500 декара лозя. По нищо в личния ѝ профил в социалните мрежи обаче не личи дамата да се занимава със земеделския бизнес.
Както съобщихме по-рано днес, Специализираната прокуратура, съвместно с МВР е ДАНС, извършват акция на територията на София, Пловдив, Сливен, Карнобат и Бургас за със средства от европейски фондове. Наказанието е за това престъпление е лишаване от свобода от две до осем години.
В новата акция с европари отново е замесено името на бизнесмена Миню Стайков, като подозренията са, че децата на негови служители са регистрирали еднолични дружества с цел да се възползват от различни финансови облаги. По непотвърдени данни става дума за източване на земеделски проекти, откъдето 9 младежи са успели да се сдобият с около 7 млн. евро.
Таня Йорданова влиза напълно в хипотезите на разследващите. Тя е дъщеря на Калчо и Хриска, които са служители във "Вин.С.Индустрийс" ООД, чийто капитал от рекордните 25 915 050 лева се държи от дружеството на Миню Стайков "СТФ" ООД и две чуждестранни компании "Юрамко Холдингс" ООД и "Алталинк" ООД, регистрирани в Невада, известна като по-голям рай от офшорните зони. "Вин.С.Индустрийс" върти една от най-големите рафинерии за дестилати и зърнен спирт не само в България, но и на Балканите. Основният им завод, отрит през 2001, се намира в село Церковски, община Карнобат. Дружеството е управлявано за известно време от щерката на Стайков Яна, но основно от Кичка Хазърбасанова, която е роднина на шурея на Стайков Белун Хазърбасанов. Припомняме, че именно Кичка бе връзката между нелегално производство на цигари и Стайков.
На 17 юни 2015 Таня Йорданова, която по това време е едва на 19 години, се регистрира като едноличен търговец като "ТАНИВА - ТАНЯ ЙОРДАНОВА". Адресът на ЕТ-то съвпада с този на още три еднолични търговци, създадени буквално в еднотипен стил. Чрез фирмата си, Йорданова започва да кандидатства за редица финансови помощи. Справка на TrafficNews в изплатени субсидии от Държавен фонд "Земеделие" показва, че Йорданова е получила 285 000 лева по програми през 2018 година и още 16 хиляди през предходната година.
Парите са отпуснати на различни основания, но основният транж от 250 хиляди е по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя”. Междувременно обаче няма как да не избоде очи фактът, че още един от бенефициентите по същата мярка - ЕТ "АГРОФЕРМ - ДИМИТЪР ТОТЕВ" на Димитър Тотев, регистрира своето дружество на същата дата 17 юни, само 20 минути по-късно от това на Таня.
Съвпаденията обаче не се изчерпват с това. През 2016 година, ЕТ-то на Таня влиза като съсобственик в новоучредена фирма "ТЕРА ГРЕЙН" ООД. В нея равноправно участие имат още 6 ЕТ-та: МИЛЕНА ПИЛЕВА - ЕКОФОРЕСТ, АГРОКРАСИ - КРАСИМИР ЙОРДАНОВ, ТОПАЗ - Димитър Балджиев, ГРОЗД - БЕЛУН ХАЗЪРБАСАНОВ, Биоплант - Николай Трифонов и АГРИКА - КАМЕЛИЯ ДИМИТРОВА.
По същия път само за 2 години Белун Хазърбасанов е взел 500 хиляди лева, Николай Трифонов - 408 хиляди, 23-годишната Камелия Димитрова - 450 хиляди лева, Димитър Балфжиев - 216 хиляди, Милена Пилева - 22 хиляди, Красимир Йорданов - 32 хиляди.
Двамата по-възрастни съдружници Хазърбасанов и Балджиев са свързани с Винпром Карнобат, ЕТ-тата им са създадени в един ден, в почти един и същи час. Фирмите на младото поколение също са копия една на друга, регистрирани са през няколко дни през 2015.
В началото на 2018 младата дама дори е представила инвестиционно намерение за изграждане на капково напояване на лозови насаждения с обща площ от 471 дка в землището на с. Терзийско, община Сунгурларе и на 59 дка в масив до с. Огнен, община Карнобат.
Възможна версия на този етап е децата на участници в големия алкохолен бизнес, да са взимали на аренда или да са им прехвърляни големи лозови масиви, за да могат да източат помощи за дейността си. Тепърва предстои да се направят проверки за фирмите, получили траншове и кой стои зад схемата за милиони.

Обвиниха кмета на Божурище.

29.05.2019

Прокуратурата повдига обвинение на кмета на Божурище Георги Димов за длъжностно престъпление и ще поиска налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Той е задържан за 72 часа.
Tова стана ясно от брифинг на говорителя на Спецпрокуратурата Сийка Милева по повод вчерашната акция в община Божурище за продажба на четири имота на
По отношение на заместник-кмета и началника на отдела "Общински имоти" също ще бъде поискана мярка за неотклонение "парична гаранция". Те са обвинени за преправяне на документи с невярно съдържание. За кмета на общината от държавното обвинение ще поискат и отстраняване от длъжност.
От прокуратурата не изключват да има и други обвиняеми по случая.
На брифинга на прокуратурата стана ясно, че кметът на община Божурище е изтеглил кредит от банка в размер на 1 млн. лева, а годишната му заплата е 25 000 лв. Шофира и автомобил на лизинг.
През октомври 2018 г. кметът лично е внесъл в общинския съвет на Божурище предложението за продажбата на четирите имота чрез търг за тайно наддаване, обясни Милева.
В края на миналата година много граждани се свързали с председателя на общинския съвет в Божурище, защото на сайта на общината се появила информация за закупуване и подаване на документи за имотите. Срокът за закупуване изтичал още същия ден, като оставало по-малко час, в който документите да бъдат подадени. Това довело до невъзможност изобщо да се участва в търга.
Вместо да се спре процедурата, кметът издал заповед на зам.-кмета и на началника на отдела "Общински имоти" да организират провеждането на тръжните процедури. В рамките на един работен ден били сключени договори със спечелилите кандидати и имотите били регистрирани и предадени на новите собственици. Имотите са закупени на цена 2.16 лв. на квадратен метър.
Припомняме, вчера Специализираната прокуратура влезе в кметството заради казус със съмнителна продажба на четири поземлени имота и задържа кмета на Божурище Георги Димов, негова заместничка и секретарката на общината заради продажбата на земи на многократно по-ниски от пазарните цени.
"Държавата им е предоставила безвъзмездно и в резултат на манипулирани търгове са продадени за 160 000 лева тези 80 дка. По-малко от 80 евро на квадрат едва ли могат да бъдат намерени такива имоти", коментира случая Гешев. Той посочи, че акцията няма нищо общо с проведените в неделя избори за членове на европейския парламент.
Купувачите на тези имоти са четири - три търговски дружества, в едно от които бащата на кмета преди е бил пълномощник на дружеството. Проверява се информацията, че имат определени връзки с тях. Четвъртият купувач е: "висш магистрат, бивш следовател Националната следствена служба (НСлС)", каза Гешев на вчерашния брифинг.

Арестуваха районен кмет в Пловдив .

30.05.2019

Екипи на КОНПИ и Криминална полиция са влезли в районната администрация на "Северен"
Кметът на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев е задържан. Около 20.30 часа часа тази вечер, Ралев бе доведен с белезници в сградата на района.
Ральо Ралев е задържан в района на бул. "Марица" в Кършияка. Заедно с него е арестуван още един мъж.
Представители на КП КОНПИ претърсваха сградата на кметството в присъствието на полицаи и жандармерия, предаде БНР. При влизането на разследващите в сградата на районната администрация бе заместник-кметът Лариса Кътова.
Директорът на ОДП - Пловдив старши комисар Атанас Илков заяви, че не участват в акцията, защото разследванията срещу представители на местната власт се водят от Специализираната прокуратура.
Ральо Ралев е втори мандат кмет на "Северен", член на ГЕРБ. Мобилният телефон на кмета е изключен.

ГДБОП удари Монтана, 15 арестувани .

30.05.2019

Един от най-известните бандити в България е бил арестуван тази сутрин в Монтана, при акция провеждана под ръководството на Специализираната прокуратура.
Мащабна операция на ГДБОП и жандармерията се провежда в областния град. Монтана е блокирана от полиция, пише Блиц.
Най-малко 7 души са арестувани. Сред тях е и известния бандит Мартин Антов , който бе обвиняем по "Килърите-2". Името на ММА боеца е замесено и в групата на А. П., набирала моделки за секс.
Мартин Антов е бандит, който след като дълго време помагал на А. П. и подчинения му, а междувременно се включил и в групата за мокри поръчки „Килърите 2“.
Покрай спорта Мартин Антов се запознал с доверените хора от обкръжението на А. П. и му станал шофьор и бодигард. Преди 4 години колата на Мартин Антов  беше взривена до столичния комплекс "Макси", като основната версия за инцидента бе, че това е последно предупреждение от негови конкуренти в ъндърграунда.
Според първоначалната информация за акцията в Монтана новите престъпления, за които е задържан, са участие в група за изнудване на бизнесмени в региона и разпространение на наркотици.


След спецакцията в Костенец: Кметът е задържан за корупция.

17.06.2019

Кметът на община „Костенец“ Радостин Радев, заедно със собственик и управител на търговско дружество, бяха задържани за срок до 24 часа по досъдебно производство на Специализираната прокуратура, образувано в началото на юни тази година.
Повод за разследването е сигнал на съветник от Общинския съвет в Костенец.
В качеството си на длъжностно лице кметът му обещал дар – парична сума, за да гласува по определен начин на сесия на Общинския съвет
Действията по разследването на Специализираната прокуратура, осъществявани със съдействието на КПКОНПИ и СДВР, продължават както в град Костенец, така в София и селища в област Стара Загора.
Радев е подкрепен от БСП. Той е бил 8 години общински съветник.


Най-важният съветник на Румен Радев арестуван за купуване на гласове!

19.06.2019

Съветникът по отбраната на президента Румен Радев – полковник Илия Милушев, е бил арестуван за купуване на гласове през 2011 г., съобщават колегите от ПИК.
Информацията ни бе потвърдена от МВР. Тя е отразена публично и в серия медийни публикации от онзи период.
Става дума за местните избори през октомври 2011 г., когато Милушев е кандидат за общински съветник от РЗС и кандидат-кмет на район „Младост“ от партията на Яне Янев.
На 22 октомври вечерта Илия Милушев е задържан в столичното 5-о РПУ. Срещу него има подадени жалби от столичани, на които той е предлагал листи, в които е трябвало да попълни данните на петима души, желаещи да гласуват за кандидати за определена от него партия. Мизата за това била 300 лева.
По данни от Милушев са иззети избирателни списъци, както и компютър. Операцията се е водила от сектор „Икономическа полиция“.
Същата вечер от партията на Яне Янев обявяват ареста за „политическа разправа“. Зам.-председателят на РЗС Атанас Семов (днес член на Конституционния съд от квотата на президента Радев) идва лично пред 5-о РПУ да протестира срещу ареста на своя съпартиец.
Интересното обаче е, че няколко месеца след това ръководството на РЗС изключва официално Илия Милушев от редиците на партията по съмнения, че е купувал гласове и е уронил престижа на организацията.
„Да, потвърждавам всичко това. Илия Милушев бе наш член, арестуваха го и после го изключихме от партията“, обяви пред ПИК Яне Янев, помолен за коментар.
ПИК вече писа, че в момента Илия Милушев е най-близкият човек на президента сред администрацията на „Дондуков“ 2. Двамата са близки от дълги години, като бивши военни пилоти. Смята се, че в момента Милушев е реалният заместник на Иво Христов, пише политическите речи на президента и формира мирогледа му по основни обществени теми.

Няма коментари:

Публикуване на коментар