четвъртък, 21 ноември 2019 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...146


Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.




Бомбата, убила 22-годишния Марин Пеев в Бургас, е била с 800 грама тротилов еквивалент


20.11.2004



Както "Фокус" съобщи лек автомобил Опел избухна на ул. “Иван Богоров” в центъра на Бургас. Автомобилът е бил спрял пред бензиностанцията на ул. "Иван Богоров", известна като "Малката бензиностанция". Сигналът за инцидента е получен в 20.35 часа. По данни на очевидци в колата е имало мъж на средна възраст, който е разкъсан от взрива. На разстояние от 20 метра има разпръснати стъкла и части от колата. Полицията е отцепила района.
Марин Пеев е загиналият във взривения автомобил.
Бомбата, убила снощи 22-годишния Марин Пеев в Бургас, е била с 800 грама тротилов еквивалент. Това сочат данните от първоначалния оглед на мястото на взрива, съобщиха от РДВР-Бургас.
Все още не е известен начинът на взривяването.

Взривеният автомобил, ползван от загиналия Марин Пеев от Бургас, е собственост на 28 годишния Станимир Мавродиев от Бургас.
Станимир Мавродиев бе задържан около 22.00 ч. на 07.10.т.г. на бул. „Академик Иван Гешов” в София, когато патрул на Шесто РПУ е спрял за проверка управлявания от него джип „Сузуки Гранд Витара”. При проверката полицаите са открили в багажника две бронежилетки и сак с късо огнестрелно оръжие. Станимир Мавродиев е направил неуспешен опит да подкупи полицаите, като им е предложил 5 000 лева. Служителите са отказали подкупа. Внезапно бургазлията е блъснал един от полицаите и хукнал да бяга. След преследване Мавродиев е задържан.
Дежурната оперативно-следствена група от СДВР, пристигнала на място, и служители от Шесто РПУ са предприели внимателно претърсване на колата. Намерени са автоматично оръжие без номер, наподобяващо модел „Шипка”, с пълнител с 23 патрона, кал. 9 мм за него, два пистолета „Макаров” със заличени серийни номера и пълнители, един заглушител, чифт плетени ръкавици и чифт гумирани ръкавици. По случая е образувано следствено дело.
Единствените запазени части от жертвата, открити по време на огледа, са били глезените и стъпалата. Парчета от тялото на Пеев са били открити в радиус от десетина-петнайсет метра от епицентъра на взрива, а негова кръв - по стените на околните кооперации.Около трийсет минути след взрива край мястото на инцидента със забавен ход минаха няколко луксозни лимузини на хора от обкръжението на Димитър Желязков-Митьо Очите - разказа пред Параграф 22 очевидец. За разлика от тях приятелите на Марин Пеев пристигнаха чак към 23.30 ч., а разговорите им с полицаите, според очевидци, приличали на... раздумки между стари познати.Основната версия, по която работят бургаските криминалисти е, че Марин Пеев е станал жертва напрофесионална небрежност, т. е. той се е самовзривил.

Няма коментари:

Публикуване на коментар