петък, 22 ноември 2019 г.

АНТОЛОГИЯ НА НЕОКОМУНИЗМА 73
ВЕЛИКИТЕ  ЗИДАРИ : Личо Джели, БКП, ДС и червеното масонството, окупирало държавата.


Как БКП и ДС завладяха масонството у нас? Това е въпрос, на който е изключително трудно да се отговори, защото процесите са забулени в мистерия, както подобава на всички изброени организации. Резултатите обаче са съвсем очевидни-офицер до офицера сред братята-масони.
„След промените една част от апарата на бившата ДС направиха масонски ложи. Няколко са в България. Тези масонски ложи са от типа на ложата на Личо Джели Propaganda Due (P2). Това е масонство в името на далаверата, а не в името на обществото”, твърди депутатът Методи Андреев.
Впрочем, приживе същият Личо Джели, починал през декември миналата година, поддържаше тесни връзки с бивши офицери от ДС, станали в началото на 90-те петролни магнати. Гостували са му доста често. Например-собствениците на една фирма, в която е участвал като консултант небезивестният ген. Любен Гоцев, бивш министър на вътрешните работи, бивш разузнавач, шеф на предизборния щаб на БСП при първите „свободни избори”, спряган за създател и властелин на силовите групировки. За връзките им с Личо Джели разказва в книгата си „Любен Гоцев-човекът в сянка” покойната журналистка Зоя Димитрова, но тази тема е застъпена там бегло. Споменава, апропо, че един път Гоцев се ядосал и тупнал по масата: „Мен тук ме е пратила партията”. Офисът на фирмата бил на петия етаж на столичния хотел „Орбита”, където тогава се помещавали и босовете на набиращата сила „ВИС-2”. Няма да се изненадаме, ако даже Младен Михалев- Маджо, който също е от този етаж, се окаже масон. но това е друга история.
Италианският Велик майстор Личо Джели, чиято ложа е изхвърлена от масонството слез разкритията за нея, разбира се, е поддържал връзка и с други наши „масони”-офицери, които са правили към него най-различни жестове, в знак на уважение.
 Авторът на тези редове например е присъствал през 90-те на „полутайното” представяне на поетичната книга на Личо Джели „Ванда”, преведена на български, изключително луксозно издание. И то по времето, когато Личо Джели бе в „изгнание”.
Интересно ще е да се проучи каква е връзката между фашиста от партията на Мусолини - Личо Джели , който в края на Втората световна война внезапно решава да помага на партизаните антифашисти да се снабдят с документи на Райха и да участва в акции за освобождаване на политически затворници-комунисти. После се скрива в Южна Америка, за да се позабрави уж фашисткото му минало. В един момент се завръща на бял кон и се включва в ложата, която бързо оглавява и превръща в паралелен център на политическата власт, дори прави опит за преврат в Италия.Операцията й „Гладио /късият меч на гладиаторите в древния Рим-б.а./” уж е целяла противодействие на възможна окупация на Варшавския договор в Европа, но ако съдим по приятелчетата на Личо Джели в България, в нея има по-скоро съветски пръст.
P-2 е поддържала паравоенни организации и крайнодесни формации в цяла Европа, както днес прави Москва. Само обръщаме внимание на еднаквите почерци, нищо друго.
Забърква и фалита на Banco Ambrosiano, където са парите на Ватикана. Някои автори дори приписват на ложата на Джели дори атентата срещу папа Йоан Павел Втори на площад Св. Петър в Рим на 13 май 1981 г, за който са обвинени българските служби.
Преводъчът Асен Марчевски, който е превеждал на трима папи, на петима италиански президенти, на премиерите Алдо Моро и Джулио Андреоти, веднъж припомня думите на Ориана Фалачи: “Не трябва да ни учудва комбинацията между крайнодесните във Ватикана, мафията и ислямските терористи.” Интересно би било да знаем къде в този отровен компот е ролята на нашите офицери от ДС. Едва ли скоро ще научим.
Може би Личо Джели просто е предавал на нашите новобранци в капитализма и масонството богатия си опит по изграждане на този тип ложи, а може нещата и да са по-дълбоки.
Да се върнем в нашата мила родна страна през 90-те. В комунистическата и посткомунистическата схема на властта могат да се търсят дори и окултни мотиви, въпреки че навремето червените власти тормозеха увличащите се по „нездрав мистицизъм”, както го наричаха. Но пък при демокрацията той им е толкова удобен.
А дяволското числото 13 им е любимо,сякаш нарочно избрано, за да онагледи ясно намеренията им към „тази сган”, която се е опитала да ги избута от местата им. Наричат я така в разговорите помежду си, а по телевизията й казват „български народ”. Тоя същият народ, само преди дни – на 13 ноември гласува масово с бюлетина №13 – случайност.
Клановете на хора от Политбюро са кукловодите на прехода твърди разследващият журналист Григор Лилов. Ето какво казва той в интервю за силовите групировки и техните шефове: „Съвсем не е случаен фактът, че когато видим регистрациите на същите тези групировки, откриваме с потрес в тях, че всички те са създавани във висшата червена номенклатура. Така, както ВИС е създавана от близки на Петър Младенов – те са с пряко участие, така и СИК е създавана от ръководните кадри на БСП! Аз съм ги изброил в книгата си и както се оказа доста странно – те са точно 13, както и в емблематичната Тайна вечеря! Между впрочем, толкова е и съставът на Политбюро. Съвпадението изобщо не е случайно.”
В книгата си „Тайните на големите играчи” Григор Лилов цитира документ, написан от ген. Боян Велинов и Шесто управление на ДС, който е адресиран до ръководителите на БКП. Още на 23 януари 1989 г. – 10 месеца преди началото на т.нар. демократичните промени, той внася “Предложение за лицата за нова ръководна класа в условията на демокрация на Народна република България”. Докладът е до ген. Григор Шопов – шеф на ДС, който незабавно запознава с него Тодор Живков. Генсекът трябва да го докладва на Политбюро. Според журналиста над две трети от действащите сега политици са в този доклад. Хубава компания, няма що.
Можем само да гадаем как комунистическите главатари решават да осъществят прехода от ДС към други, нетрадиционни структури.
Офицерите бързичко стават „братя“
Част от структурите на службите са не просто внедрени в масонските ложи, които преди 89 г. са били техен идеологически враг, те създават. масонството в посткомунистическа България. Чрез ложите днес упражняват контрол на различни нива. Историческите масонски ложи, забранени от същите тези комунисти са натъпкани дълбоко в архива.
За масон от най-високата – 33-та степен, е смятан застреляният на 7 март 2003 г бос на “Мултигруп” Илия Павлов. Негов брат, политик-масон веднага след смъртта му се сдобиват със снимка от Съдебна медицина– куршумът е точно в средата на дясната камера на сърцето. Защо ли? Убийството предизвика разкол в родното масонство, довел до раздялата на ложите. Или на новите структури на ДС?.
Има твърдения, че в тази степен е посветен и убитият на 2 октомври през 1996 г. бивш министър-председател Андрей Луканов.
Така или иначе, не са малко основанията да се мисли, че някои нерегулярни масонски структури са огледални на тези на Държавна сигурност. Не случайно офицерите от службата са първите наши банкери, петролни босове...
Методи Андреев каза, че масонството в страната се развива по любопитни, български закони, които изопачават идеите на Свободните зидари. Познайте кой ги е задал. Ето думите му: „Събират се влиятелни хора от различни политически партии, противници в парламента, с цел тайно сдружаване за извличане на дивиденти в своя полза, тоест за подкрепа на корпоративни интереси.” Той е категоричен, че във всеки голям областен град у нас има голяма ложа, където влизат шефът на РДВР, шефът на Окръжната прокуратура, шефът на НАП, че в масонските ложи има запазени места за тях, че там те се срещат с българския бизнес и така, между другото, се натрупват състояния от порядъка на 50-100 млн. евро. Капакът е членството на магистрати, прокурори, съдии в тези ложи.”
Това обяснява всичко, нали? Дори интереса към челния опит на Личо Джели.
ДС се вживя и прероди в масонството, прегърна идеите му, но за своите цели. Конспиративната му мистика вдъхнови довчерашните врагове и гонители на мистиката да се влеят в редиците му. На тяхното си масонство.
През есента на 2011 г. по повод смъртта на бившия шеф на Шесто управление на Държавна сигурност и член на Висшия съвет на БСП полк. Цвятко Цветков „братята” му от нашите ложи получиха на електронните си пощи паметно съобщение, не без правописни грешки. От него ставаше ясно, че “майстор от ложа „Заря” се е преселил „във Ложата на Великият Архитект” .
Приживе полк. Цвятко Цветков обича да цитира „Конвенция на Великия изток на Франция” от 1903 г., напомни негов приятел в медиите преди време. Особено, където се казва: "Напомняме, че християнството и масонството са абсолютно непримирими - дотолкова, че ако се приобщим към едното, това означава, че скъсваме с другото. В такъв случай дългът на масона е един - да излезе смело на арената на борбата и да се сражава."
Тази интерпретация на масонството обяснява много неща.
Приживе Цвятко Цветков обичал да се шегува, че всъщност не Маркс, Енгелс и Ленин, а Великият Архитект на Вселената е основоположникът на комунистическите и социалистическите идеи”
Според нашенските масони пълна справедливост можела да се постигне „само в социализма и комунизма, приложени в цялата им широта”
Който те отдавна са построили за себе си, бихме допълнили.
Нали помните, че миналата година имаше опит да се ограничи влиянието на масонството върху държавната машина?
Внесеният от министъра на правосъдието проект предвиждаше следното: „Магистрат "се освобождава от системата заради несъвместимост, ако членува в персонифицирани или неперсонифицирани организации с нестопанска цел, чиито организация, статут, цели и средства предвиждат или допускат възникване, упражняване или прекратяване на права или задължения за членовете, сътрудниците или съмишлениците като резултат на непублични правила или процедури".
Текстът за тайните общества беше отхвърлен още в Правната комисия и на негово място беше вменено „задължението” магистратите да декларират членство в професионалните организации, които са публични. Беше вписана в същата разпоредба добавка, която визира масоните ("включително тайни и/или неформални организации и общества"). Отхвърли се и предложеното от Петър Славов от Реформаторския блок допълнение "които имат неявни правила и процедури".
Депутатите приеха нещо коренно различно:
"Всеки съдия, прокурор и следовател, членовете на Висшия съдебен съвет, главният инспектор и инспекторите от Инспектората към Висшия съдебен съвет в едномесечен срок от встъпване в длъжност подават пред съответната колегия на Висшия съдебен съвет декларация за всички свои дейности и членства в организации, включително тайни и/или неформални организации и общества, юридически лица с нестопанска цел и в граждански дружества или обединения."
Депутатите просто пропуснаха да обърнат внимание, че в него е уточнено, че декларациите ще се подават при встъпването в длъжност на съдии, прокурори, следователи, членове на ВСС и на Инспектората към него. Ще рече, че ще важи занапред.
Тази разпоредба откровено прикри масоните, защото:
предвижда подаване на декларация, ако членуват в "тайна и/или неформална организация и общество";
Няма абсолютно никакъв механизъм за проверка и санкция, законът дори не обявява несъвместимост на членството в тайни организации с длъжностите в съдебната власт, тоест не предвижда освобождаване от системата;
Наистина забележително е, че подаването на декларацията става при встъпване в длъжност, което “изпира без накисване“ масоните, които по-рано са постъпили в съдебната система, а някои са сложени на ключови позиции.
Масонските братства бяха приравнени и сложени на един кантар не само с легалните организации на магистрати, но и с ловните дружинки.


ДЪЩЕРИТЕ НА АНДРЕЙ РАЙЧЕВ ЛАПНАХА 3,8 МИЛИОНА!  
Вера, Стела и Ана Илза усвояват държавни пари заедно със съпругата на Нико Тупарев и Мира Баджева

04.12. 2011

3,8 млн. лева лапнаха дъщерите на социолога Андрей Райчев от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. Вера, Стела и Ана Илза Райчеви участват в консорциум, който е спечелил една от най-големите поръчки по оперативна програма „Регионално развитие“. Тя е за провеждане на "Комуникационна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм в България", установи проверка на ШОУ в регистрите на финансовото министерство.
Договорът с "Про ивент бизнес груп партнерс 3", чийто управител е Александър Тошев, е сключен през есента на миналата година и в момента се изпълнява. Собственици на консорцуима са "ОМ София", "Метрополис груп", "Реформа адвъртайзинг" и група нефизически лица. „ОМ София“ е притежание на шефката на рекламната агенция Ogilvy Екатерина Попова-Тупарева, която пък е съпруга на мастития продуцент Нико Тупарев. Другият участник в консорциума е лидерът на пазара на външна реклама "Метрополис груп", управлявана от Христо Гюрговски, Нели Луски, Марк Десбиенз, Евгени Йонов и Александър Тошев, показа справка на ШОУ в Търговския регистър.
Интересни факти се появяват около третия участник в консорциума- рекламната агенция „Реформа адвъртайзинг“ ООД. Наред с дъщерите си – Вера, Стела и Ана Илза, маститият социолог Андрей Райчев се е погрижил акционер там да бъде и близката до сърцето му водеща на предаването „Отпечатъци“ по бТВ Мирослава Баджева. Без грам притеснение журналистката печели стотици хиляди левове по европейски програми с помощта на министерства и в същото време води предаване, в което прави опити да бъде „морален стожер на обществото“, критикувайки политиката на кабинета на ГЕРБ.
В ръководството на „Реформа адвъртайзинг“ е и приятелката на Баджева - Десислава Тодорова – Олованова. Двете дами не за първи път успяват да се доберат до държавните поръчки за реклама. През 2010 г. заедно с бившата програмна директорка на Нова тв Олга Лозанова те взеха 300 000 лева от Програмата за развитие на селските райони. Поръчката е спечелена чрез скандалната фирма "От-до консулт" и е за производство, тиражиране на магнитен носител и разпространение чрез национален всекидневник на два 60-минутни филма за програмата за селските райони. До уволнението на Лозанова от Нова тв „От-до консулт“ ООД доби печална известност сред политическите и бизнес среди в страната. Възползвайки се от властта си в телевизията, Лозанова правеше високоплатени пиар услуги на забъркани в далавери политици и бизнесмени, а парите потъваха в касата на фирмата й. Корупционните й практики накараха собствениците на телевизията да назначат Светлана Василева за изпълнителен и програмен директор. Тя принуди Олга Лозанова да напусне поста, а заедно с нея от Нова тв си тръгна и Нико Турапев, който беше неин любимец и се радваше на невиждани бюджети за пошлите си тв риалита.
Концепцията на рекламната кампания представлява снимка от непопулярен туристически обект, обособен под формата на пъзел с липсваща част. Мотото, с което българите бяха убеждавани да останат в България е: „Можеш да завършиш картината с очите и сърцето си”. По бТВ, БНТ1, Нова тв, Diema, Diema 2 и Diema Family бяха излъчени 300 рекламни клипа. Консорциумът твърди, че рекламното послание е достигнало до 2 297 190 души. В рамките на пет месеца в пресата бяха публикувани 71 рекламни карета и 40 публикации с целева аудитория – 252 000 души.


Шеф на БСП - милиардер в евро . Евгений Узунов е сочен за консултант във фалиралата КТБ .

24.11.2014 

Бившият зам.-председател на БСП Евгений Узунов е милиардер в евро, при това напълно законно, научи сензационно „Всеки ден". Сивият кардинал, както е определян от мнозина на „Позитано" 20, притежава забележително количество акции в няколко холдинга. Единият от тях - „Стара планина", е един от най-печелившите в най-новата история на България, разкриха наши източници от високите етажи на червената централа.
През 2006 и 2007 г., при управлението на бившия социалист №1 Сергей Станишев, компанията на Узунов, която управлява няколко дружества, сред които голям консорциум за пътища, както и известната „Българска роза", реализира впечатляващ ръст на акциите.
„Малко преди България да стане член на Европейския съюз, Узунов натрупва несметно богатство", разказват запознати с бизнеса му. Печалбата на холдинга по онова време гони 500% заради перспективите, които се откриват пред него за експорт на различни стоки, а според близки до делата му - на тежкотоварни машини. Причината е очакваното отваряне на пазарите за Западна Европа, което прави дейността на „Стара планина" доста апетитна.
Акциите тогава стигат рекорден ръст, а дружеството се отбелязва в търговските регистри с един от най-внушителните капитали в България - 21 милиона лева. За сравнение, много от известните фирми дори в отбранителната индустрия движат с капитал от не повече от 5 хиляди лева, като така се застраховат срещу евентуален фалит.
Според запознати именно заради печелившия си бизнес Узунов изобщо не е искал да става член на тясното партийно ръководство, но Станишев много държал тъкмо той да му е дясната ръка. Името на феодала, както вътрешните опозиционери в Столетницата наричат бившето вице на шефа на ПЕС, изникна сред спряганите за консултанти на фалиралата Корпоративна търговска банка. Миналата седмица лидерът на пловдивските социалисти Георги Гергов хвърли бомба в ефира, като обяви, че висш бесепар е прибирал по 40 бона всеки месец за консултантски услуги в банката на Цветан Василев.
„Как очаквате тази сума да задоволи нуждите на човек като Узунов, който разполага с близо 2 милиарда лева в своите и тези на близките си сметки?", недоумяват от обкръжението на бившия депутат. Социалистите от високите етажи на „Позитано" 20 все пак са убедени, че името на разкрития от Гергов ще излезе наяве, защото най-вероятно се касае за член на Изпълнителното бюро. Те очакват пловдивският бизнесмен съвсем скоро да признае за кого се отнася шокиращата информация, разбунила духовете в партията.


ПОРЕДНА ГРЪЦКА МЕДИЯ ГРЪМНА: СОБСТВЕНИЦИТЕ НА EFBET ЗАБЪРКАНИ С БИВШИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ СЛУЖБИ И С ПРАНЕ НА ПАРИ!

12.11.2019

Стефан Найденов, Боян Найденов и Цветомир Найденов, които са обект на разследване от службите в Малта, Италия и България във връзка с пране на пари и неплащане на данъци в особено големи размери, са обект на проверка и в Гърция, съобщи преди няколко седмици гръцката онлайн медия eladanews.gr/news
По данни на изданието тримата българи, които оперират с търговската марка Efbet, която пък е собственост на компанията Brobet LTD и е регистрирана в Малта (Brobet Limited Reg.No: C 40842, Villa Ichang, No.16, TriqMons.Alfredo Mifsud, Ta’Xbiex XBX1063, Malta), са проверявани за възможно участие в нерегламентирана хазартна дейност на територията на Гърция, както и за внасяне на голямо количество пари в брой в страната, въпреки факта, че се разследват за пране на пари в три други европейски държави.
В материала на eladanews.gr публикуван наскоро се цитираше и публикация в английският сайт uk24news.co.uk според която Стефан Найденов е лице принадлежало към бившите комунистически служби в България и заедно с двамата си синове, Боян и Цветомир Найденови, са подозирани за връзки с представители на Италианската мафия.
В същото време над 20 онлайн и печатни медии в България през последните дни гърмят с информацията, че собствениците на Efbet са обект на мащабно разследване от редица български служби за пране на пари и неплащане на данъци в изключително високи размери. Някои български журналисти дори предполагат, че тримата собственици на Efbet са инвестирали значима част от скритите си печалби в недвижима собственост именно в Гърция.
Стефан, Боян и Цветомир Найденови са съдружници в десетки дружества, които притежават лиценз за извършване на хазартна дейност. Те са партньори и в дружеството Бробет, Малта, което има лиценз за организиране на онлайн залози в България и в Малта. Игралните им зали, казината и онлайн залаганията оперират общо под търговската марка Efbet. И тук започва дълъг списък от нарушенията, който може да бъде описван с години, но ние ще се ограничим засега само в няколко фрапантни примера. В игралните зали и казината на Efbet се приемат и изплащат залози в брой в пълно нарушение на Закона за хазарта и Закона за ограничаване на плащанията в брой.
Най-общо това се случва така: Залозите, които се приемат в брой не се отразяват в дневните и месечни отчети и не се подават към Комисията по хазарт и НАП. Накрая на всеки месец истинските отчети се преправят, като сумите вътре силно се занижават, изтриват се от всички компютри и се унищожава истинската информация на хартия. Преправените (неистинските) отчети се подават до Комисията по хазарта. В игралните зали, както е по закон, на всяка машина има монтиран брояч. Тези броячи редовно се манипулират по заръка на собствениците, така че да отговарят на преправения неистински текущ отчет, който отива в Комисията по хазарта.
Изплащането на печалби, независимо от техния размер, също става в брой, а не както е по закона за хазарта, всички суми над 5000 лв да се изплащат по банков път. Последното може да бъде потвърдено от стотици свидетели играли в залите на Efbet из цялата страна.
Играчите снимани на сайта на Efbet и във фейсбук страниците на игралните зали с печалби далеч над 5000 лв, често също не фигурират в отчетите, тъй като получават по-голяма част или цялата сума отново в брой. Става дума ежемесечно за няколко милиона лева! По този начин лицата Стефан, Боян и Цветомир Найденови акумулират огромни суми в брой, които не фигурират официално никъде, както и не се облагат с абсолютно никакви данъци! Така получените огромни суми в брой се използват за покупка и строеж на недвижими имоти из цялата страна, което пък е учебникарски пример за пране на пари.
Част от тези огромни средства се изнасят и в кеш в чужбина, където чрез поставени лица също се купуват имоти и се правят най-различни добре прикрити инвестиции. Подобен пример има с една от последните любовници на Цветомир Найденов, на която той дава в брой близо един милион евро, докато тя официално уж развива някакъв свой собствен бизнес в Милано, Италия.
Разбира се, двамата братя действат всичките тези свои престъпни схеми в пълна конфиденциалност и строго централизирано, като само точно определени брой доверени хора получават нареждания лично от тях, какво да правят и как да се отчитат с укритите и изпраните пари.Бившата фирма на бате Харо ужили Енрике Иглесиас с 1 млн. Евро .

21.11.2019

Българска фирма ART BG, която се занимава с организация на концерти, ужили Енрике Иглесиас с близо 1 милион евро от приходи за билети и това го принуди да отмени турнето си.
За това алармираха няколко чуждестранни медии, тъй като става въпрос за концерти на испанската звезда в чужбина: в Хърватия (1 декември), в Беларус (3 декември) и в Латвия (5 декември). И трите са отменени.
OFFNews опита да се свърже с фирмата два поредни дни, но безуспешно. Затова потърсихме близък сътрудник на ART BG, който потвърди случващото се, но помоли да не бъде цитиран по име:
Екипът на Енрике е в правото си да отмени концертите и да си търси парите. Явно условията по договора не са били изпълнени. От 2-3 години насам ART BG беше почти ексклузивен промоутър за Европа и правеше по 5-6 концерта на година, дори повече към края, каза източникът ни.
Това лято след концерта на Хосе Карерас, организиран също от тях, за за пръв път Арт БГ не платили веднага след събитието на външните сътрудници. Забавили се 3-4 месеца, но все пак накрая Даниел Стефанов, шефът на компанията, се появил и платил. След това външните сътрудници поели още проекти, които трябвало да бъдат изпълнени в кратки срокове, а сега не знаят дали ще си вземат парите.
Никой няма обяснение как и защо се случи това. На практика всеки по веригата - в България и в Европа - изгоря с много пари. Всички служители на ART BG се разграничиха постепенно от нея и напуснаха. Самият господин Стефанов просто изчезна. Ситуацията много напомня на станалото с Moko Solution неотдавна.
Чуждестранният сайт "Pollstar" твърди, че ART BG са отмъкнали и парите от концертите на Брайън Адамс, Хосе Карерас и Малума в Гърция, без да платят нито на залите, нито на изпълнителите. Гръцките промоутъри и партньори обаче все пак се опитват да проведат концертите въпреки липсата на пари.
Полицията в Рига вече разследва случая. Към момента обаче никой не знае къде се намират Даниел Стефанов и парите за концертите.
Интересно е да се отбележи, че връзка с ART BG има и Петър Харалампиев, бившият председател на Държавната агенция за българите в чужбина, който през ноември 2018 година беше уволнен по обвинения, че е продавал български паспорти на чужди граждани.
В момента го съдят, че е ръководил престъпна мрежа за търговия с български лични документи, като от касата на ДАБЧ бяха иззети над 400 хиляди лева. Юни тази година Харалампиев беше пуснат под гаранция от 100 хиляди лева.
Той също така е бил заместник областен управител на област София в периода декември 2014 – май 2017 г. Като председател на национално движение „БГ патриот“, част от коалицията Обединени патриоти, той беше назначен на поста си в ДАБЧ от квотата на ВМРО.
В търговския регистър Харалампиев е вписан като съдружник в ART BG. Върху компанията е наложен запор по искане на "БНП Париба Пърсънъл Файненс" за неизплатена сума в размер на 6251 лв. Тя също така присъства и в черния списък на "Музикаутор" за фирми, които не плащат за авторски права.
Според сайта "БГ Днес", Харалампиев е натрупал задължения в размер на 100 хиляди лева от ART BG, преди да прехвърли фирмата на лицето Пламен Петров и да поеме ДАБЧ. Това се предполага, че била и една от причините да започне продажбата на паспорти.
 Ситуацията е странна, тъй като ART BG от години провежда успешно концерти в България, Белгия, Чехия, Швеция, Румъния, Словения, Дания Франция, Германия, Италия, Полша, Гърция, Хърватия, Латвия и др. През тях са минали редица звезди и събития като: мюзикъла "Котките", Хосе Карерас, държавният балет на Санкт Петербург, Рики Мартин, Дейвид Гарет, Енрике Иглесиас, Хулио Иглесиас, Горан Брегович, Брайън Адамс, Кемикъл Брадърс, Скорпиънс, Лорд оф дъ Денс, Лара Фабиан, Найджъл Кенеди и още.
Засега мотивите за провалянето на успешния бизнес на компанията са само спекулации, но съдейки по предни подобни случаи и миналото на патриота бизнесмен, може да се предположи, че става въпрос за покриване на неизплатени дългове за различни дейности на Петър Харалампиев и Даниел Стефанов.
Тепърва предстои българските власти да вземат отношение по въпроса и да започнат разследване.
OFFNews не откри Петър Харалампиев на мобилния му телефон и на профила му във Фейсбук, където той обикновено е много активен. Към момента нямаме информация дали той поддържа някакви взаимоотношения с бившата си фирма.


Няма коментари:

Публикуване на коментар