вторник, 19 ноември 2019 г.

ПОСЛЕДСТВИЯ 59


Този материал се посвещава на хилядите знайни и незнайни труженици на неокомунистическата престъпна мрежа в България.


Бившият заместник - главен прокурор Христо Манчев се е самоубил в дома си в София.

21.10.2014



Бившият заместник-главен прокурор Христо Манчев се е самоубил в дома си в София.
Манчев се е прострелял в дома си в столичния квартал „Овча купел“ с пистолет, законно притежаван. Информацията е подадена в столичната полиция от съпругата му около 17.20 часа.
Бившият зам.-главен прокурор се е прострелял веднъж и е починал на място.
На мястото има екипи на СДВР и на 6-то РУП. Според източници на БНР от полицията, става дума за самоубийство. До момента никой не коментира какви може да са причините Манчев да вземе решение да сложи край на живота си. Той беше заместник-главен прокурор, а преди години срещу него имаше разследване за вземане на подкуп в особено големи размери.


Крие ли МВР истината за смъртта на Румен Андреев. Синът му се оказа човек на Пеевски .

13.08.2018


От МВР побързаха да обявят, че става дума за самоубийство. Допълниха веднага, което не е практика, че Андреев се е самоубил след кавга със съпругата си.
Трагичният инцидент придоби мистериозност, след като хора, които са били наблизо, твърдят, че са чули няколко изстрела, а не един. Което е трудно обяснимо, ако човек сам се прострелва... От МВР все още мълчат.
Междувременно стана ясно, че син на мъртвия Андреев е адвокат Гено Андреев, съдружник в кантората на адвокат Александър Ангелов „Авиора консулт“. Това е кантората, която обслужва бизнеса и самия Делян Пеевски, депутатът милионер от ДПС. Андреев, както и Ангелов, е започнал професионалния си път от адвокатската къща на Тодор Батков -  "Батков, Стоев, Ботев и сие". Двамата я напускат през 2009 г. и започват самостоятелен бизнес.  Именно Ангелов и Андреев (и на двамата бащите са дългогодишни служители на високи постове в Държавна сигурност) са адвокатите, които са до Ирена Кръстева, когато придобива ИПК „Родина“, а по-късно и цял куп медии. Същите лица и кантората им е до Пеевски, когато той през 2014 г. поема контрола върху „Булгартабак“.
„Авиора консулт“ е свързвана и с придобиването на ФК „Левски“ след като Тодор Батков се оттегли от „отбора на народа“.
В едно свое интервю банкерът Цветан Василев заявява, че именно адв. Ангелов от „Авиора консулт“ е отишъл при него през 2014 г. с предложението да прехвърли на Пеевски най-големите активи на КТБ, между които Виваком, „Петрол“ и др. Той обаче отказал и последвало фалирането на банката.
„Авиора консулт“ е и катората, която защитава Пеевски в делата с английските собственици на терени и помещения, свързани с „Техномаркет“.
Буди недоумение бързата констатация на МВР, че смъртта на Румен Андреев е плод на самоубийство. Както и изтъкването на битова причина, коментират експерти. Това обикновено става след събиране на улики, свидетелски показания и аутопсията.


Бившият шеф на баретите Филко Славов се самоубил.

16.09.2018



Бившият шеф на баретите Филко Славов се е самоубил в къщата си в Банкя. Натиснал спусъка на законния си пистолет в петък. От десет години той се е борил с рака. Ходил е на лечение във Франция, но нищо не е помогнало за спасението от коварната болест, съобщава "24 часа".
“Ще се въздържим от коментар, това е личен акт. Независимо дали става дума за бивш, или настоящ наш служител проверяваме детайли само ако има данни за престъпление”, казаха лаконично от пресцентъра на полицията. Славов бе назначен за шеф на Специализирания отряд за борба с тероризма от Богомил Бонев през 1997 г. Обвиняваха го, че изпълнява поръчки на Филчев и е превърнал отряда в негова ударна бригада. За това така и не се намериха доказателства. Славов беше близък с бившия главен прокурор Никола Филчев, с когото е и съсед, както и с Алексей Петров.

Висш прокурор е открит мъртъв в дома си .

04.09.2019



Прокурорът от Върховната касационна прокуратура Васил Миков е бил открит мъртъв в жилището си, съобщиха от държавното обвинение. По първоначални данни става дума за самоубийство със законно притежаван пистолет.
Сигналът е бил подаден от член на семейството на Миков към 15.35 часа днес. От държавното обвинение уточняват, че в жилището се извършва оглед като на място са изпратени двама прокурори.
Васил Миков е известен с факта, че през 1998/1999 г. на два пъти беше кандидат за главен прокурор, но не успя да събере необходимия брой гласове. Веднъж загуби в надпреварата с тогавашния шеф на спецследствието Бойко Рашков (чийто указ за назначаване не беше подписан от президента Петър Стоянов), а втория път от бившия заместник-министър на правосъдието Никола Филчев. Малко след като държавният глава подписа указа за назначаването му за главен прокурор, Никола Филчев командирова Миков от Варна в Кърджали.
В следващите години Миков се открои като един от опонентите на Филчев. През 2003 г. Висшият съдебен съвет започна проверки на сигнали за злоупотреба с власт и служебно положение от страна на Никола Филчев като Миков бе един от свидетелите за това. В резултат на позициите му от шеф на апелативната прокуратура във Варна стана редови обвинител там.
След избора на Борис Велчев за главен прокурор, Васил Миков първо бе командирован във ВКП, а по-късно и назначен. През последните години е работил в Пети отдел „Аналитичен“ на Върховната касационна прокуратура.


 “Самоуби” се следователка от Икономическа полиция в Пловдив, разследвала Тотев и схемите на ГЕРБ…

09.11.2019



“Самоуби” се следователка от Икономическа полиция в Пловдив, разследвала Тотев и схемите на ГЕРБ…
Изключително съвестна полицайка в Икономическа полиция, и добра майка, без семейни проблеми, се “самоуби” изненадващо като скочи от 12-я етаж.
Изостави 2 деца на произвола на съдбата. Дори им написала “бележка”, в която обяснява мотивите си…
Всичко отново смърди на знаете какво. Още повече, че жертвата Ивелина Беренска е работила в Икономическа полиция в Пловдив. Т.е. разследвала е основно далаверите на кмета Иван Тотев и на герберската шайка в града.
Под тепетата е известно, че друг сериозен бизнес, освен контролирания от ГЕРБ, няма. Или си част от шайката, или те няма.
Всяко възможно икономическо престъпление би било свързано с мутрите, следователно ако тя си е вършела добре работата (както твърдят колегите и), значи е разследвала ГЕРБ.
Била е изключително съвестна в работата си, винаги усмихната и добронамерена към всички.
Никога не е споделяла да има любовни драми. В последно време била доста болна и колегите й били много притеснени за нея, споделиха те.
Ивелина е оставила предсмъртно писмо, с което се сбогува с двете си деца си и обяснява причината за постъпката си. Надявала се, че ще я разберат и простят.
Точно такива писма оставят и при мафиотските убийства. Не е ясно дали изобщо са писани от “самоубиеца”. Но като има писмо, обикновено самоубийството се счита за доказано, и не се разследва нищо. Т.е. в случая няма да търсят дори извратен циганин, когото да обявят за виновник.
Безжизненото тяло на младата жена бе открито пред Малкия гигант в Кършияка минути след 7 часа сутринта.
Дълго време е била в болнични, лежала е и в болница. Наскоро се е върнала на работа. Колегите на Ивелина са потресени от решението й. До момента няма данни тя да е споделяла с някого, че обмисля да сложи край на живота си.
Полицайката е от Северна България, живеела е в известния в Пловдив “блок на Гиганта” на квартира.




Няма коментари:

Публикуване на коментар