вторник, 11 май 2021 г.

ВЪЗМЕЗДИЕ ... 19

Паралелната държава в България представлява най – голямата терористична армия в Европа . Тя е съсипала живота на милиони нормални българи безвъзвратно , затрупвайки ги с лавини от престъпления . Функционерите на Паралелната държава трябва да получат справедливо възмездие за извършеното от тях . За целта е необходемо в България да бъдат изградени нови затвори с много по – голям капацитет от съществуващите . Но има нещо много по – важно – ЕС трябва да изгради единна правозащитна и правораздавателна система за страните – членки , така , че българските престъпници да могат да бъдат съдени и да излежават присъдите си във всяка една точка на Европа .

Скандалният бивш банкер Васил Нинов, който трябваше да търка наровете до живот в Гърция за трафик на рекордните 168 кг кокаин, се върнал тайно в България – разкрива „Уикенд”, като позовава на отлично информиран източник. Той е бил забелязан преди седмица в София, а за освобождаването му от гръцкия зандан получихме потвърждение от още няколко места – пише изданието.

Собственикът на хотел „Родина” просто се е стопил в зандана – отлабнал е поне с 80 кила и трудно може да бъде разпознат с новия си имидж. Не е ясно дали Васил Нинов е бил докаран да излежава присъдата си у нас по споразумение, което имаме с южната ни съседка, но е факт, че се разхожда на свобода из София. В затвора в Солун, където изкара 5 години, Нинов живеел като шейх. Всеки месец жена му пращала по 10 хиляди евро, с които поръчвал скъпи манджи в гръцки ресторанти. Вероятно баровецът е бил пуснат, за да се лекува у нас.

Васил Нинов беше задържан през 2012 г. при съвместна акция на гръцката полиция и американската агенция ДЕА на пристанището в Солун. Наркотикът бе открит в колата му. Предполага се, че това е все още действащия канал, изграден от Филип Найденов-Фатик – отбелязва изданието. Скандално пуснатият преди 2 години на свобода от затвора в Гърция трафикант на наркотици Васил Нинов отново се е върнал в бизнеса с кокаин, гласи слух в столичния ъндърграунд. Ако се вярва на мълвата, в момента Нинов бил консултант на няколко лица със сериозен бизнес в Сърбия и Турция, които имали интерес към сделки с кокаин. Както е известно, дрогата продължава да бъде генератор на колосални печалби и да изкушава дори баровци с легален бизнес да направят бързо някой и друг милион, пише Уикенд.

Така на хоризонта отново се появява Васил Нинов в ролята си на посредник. Именно той свързва сръбски и турски милионери с наркодепата. Бившият хотелиер имал до ден днешен отлични контакти с наркобарони от Венецуела и Бразилия. Това се дължало най вече на факта, че по време на над 6-годишния си престой в пандиза до Солун, Нинов нито веднъж не е издал хората, от които преди 8 години беше купил 36 килограма кокаин. Именно заради тази сделка той получи доживотна присъда в южната ни съседка.

През есента на 2018 г. известния хотелиер беше пуснат от затвора в Гърция и се прибра тихомълком в родината. Бизнесменът беше задържан с дрогата на 10 юли2012 г. на път за България. При подобни случаи е практика да се образува разследване срещу трафиканта и в страната получател на дрогата, дори и когато тя физически не е влязла. Разработка е трябвало да бъде стартирана и в ГДБОП, тъй като се касае за голямо количество наркотик. Това обаче не е станало нито преди 8 години, нито сега, когато вече Нинов си е тук. Неофициално се твърди, че пасивността на спецченгетата по темата е заради висш полицай, който покровителствал хотелиера. Същото ченге е замесено и в канали за трафик на кокаин и сега му помагал в престъпните контакти със сръбската и турската мафия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар