понеделник, 17 май 2021 г.

ДВА ПЛЕШАКА , ДВА ....ЧАСТ 9

Бoйкo Бoриcoв , 28 април 2021

„Вcички мeждунaрoдни oргaнизaции дoйдoхa и кaзaхa: чecтни, прoзрaчни, тoчни избoри. Никoя пaртия нe ги oбжaлвa. Зaщo cмeнят ? Зaрaди прeзидeнтa , зa дa имa cлужeбнa пoбeдa. ...Прoдължaвaмe дa миcлим oтгoвoрнo, въпрeки мoтaeнeтo нa прeзидeнтa c дaвaнeтo нa мaндaтa. Врeмeтo cи лeти, минa eдин мeceц oт избoритe и дoйдe 1 мaй“.

Бойко Борисов , 02 май 2021

„Европейската комисия, ЕС и ЕП пуснаха съгласувана декларация, участвахме и ние, в която изразихме цялата си подкрепа към президента на Европарламента Сасоли, към заместник-председателя на ЕК Вера Йоурова и други няколко човека за санкциите, които им бяха наложени от Руската федерация. И то свързани с правата на човека. И тук на фона на всичко това, на нашите участия, декларации, подкрепа е крещящо вече мълчанието на кандидат-президента Радев, на депутата Трифонов, на Христо Иванов и Атанас Атанасов – още нямат реакция…Иначе обичат да се изказват. За Корнелия и другите да не говорим“.

Бойко Борисов , 03 май 2021

„ Демократите тотално погазват всички принципи. Десетки милиони левове на данъкоплатеца ще изтекат безсмислено, защото протестните партии няма да направят правителство и след изборите през лятото. Месеци наред ще ни управлява служебно президента Румен Радев, защото те избягаха от отговорност...Отговорният за хаоса се казва Румен Радев. Имаме разединител на нацията, а не обединител “.

Румен Радев , 07 май 2021

„Чух, че г-н Борисов се отказва и оттегля кандидатурата на г-н Ципов. Г-жо Атанасова искам да поздравя специално Вас за това да наложите кандидатурата на г-н Ципов. За съжаление и вие и вашите избиратели бяхте предадени от г-н Борисов, който абдикира. Сега ни остава да се надяваме, че останалите партии ще могат да са по-отговорни и няма да се водят от тесни лични сметки“

Румен Радев , 12 май 2021

„ Отиващото си правителство изцеди хазната със спорни проекти и безразборни харчове, остави без подкрепа пенсионерите, медиците и бизнеса. Вие господа министри трябва да вземете тежкото решение за Плана за развитие и устойчивост, разработен в секретна обстановка от бившето правителство без ясни критерии и отказа да го внесе в европейските институции „.

Румен Радев , 16 май 2021

„Няма как олигархията – Васил Божков или който и да е олигарх, да стане олигархия на Радев. Ние имаме различна ценностна система с предишния премиер /б.р. Бойко Борисов/, те дори не се пресичат . Олигархията е там, където има чекмеджета с кюлчета“.

Румен Радев , 17 май 2021

„ След като в страна, макар и член на ЕС и НАТО, министър-председателят спи с пистолет до главата си, въпреки че НСО го пази, това означава, че в тази страна има мутри. След като има шкафчета на управляващи, натъпкани с евра и злато, това означава, че има мутри. Защото, ако това е вярно, тези пари не са от заплати, значи някой трябва да е рекетиран, значи има мутри. ... Всички очакваме прокуратурата да влезе в своята законова роля. Управляващите до момента са свикнали прокуратурата да бъде гарант за тяхната безнаказаност, но виждаме, че режимът рухва и пред прокуратурата има дилема - дали да започне работа в интерес на обществото, или да бъде завлечена от този рухващ режим „.

Няма коментари:

Публикуване на коментар