понеделник, 31 май 2021 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...184

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

31.05.2002

В Загреб, Хърватия 35-годишният българин Веселин Маринов е застрелян пред заведение от собственик на фирма за охрана - Винко Жулевич.

Убитият в Загреб българин е главният свидетел по делото срещу организираната престъпност в хърватската столица . Жрналистът от хърватската телевизия Желкица Лозо даде по телефона допълнителна информация по случая за БТВ .

" Веселин Маринов - българин с хърватско гражданство , свързан с организираната престъпност , бе застрелян в петък вечерта в бар в Загреб .Убийството му не е случайно . Той бе главният свидетел на защитата , по делото срещу организираната престъпност в хърватската столица . Според местната преса , той е сътрудничил на разследванията и затова е бил убит .

Заподозрян за убийството му е Винко Жулевич Клица - криминално проявен , известен в престъпния свят , като наследник на хърватския крал на покер - машините .

Той сам се е предал на полицията още същия ден , но обстоятелствата на убийството са наистина странни . В бара тази вечер не е имало нито един свидетел на убийството , освен самият извършител . Винко Жулевич твърди , че е стрелял срещу Маринов , след като българинът е стрелял пръв . Разследването на убийството е поверено на Дирекцията за борба с организираната престъпност и корупцията .

Трябва да спомена и това, че България е искала екстрадация на Маринов два пъти , защото бил заподозрян за убийство на проститутка във Варна . "

Няма коментари:

Публикуване на коментар