неделя, 15 август 2021 г.

ДВА ПЛЕШАКА , ДВА ....ЧАСТ 10

Румен Радев , 19 май 2021

„След като се сменя една власт, а областните ръководители работят с изпълнителната власт, е логично те да се сменят. По закон трябва да се предоставят еднакви по обем и съдържание информации и към председателя на Народното събрание, и към министър-председателя, и към президента. Това изискване на закона в много от случаите не е изпълнено. И това лесно може да се докаже. Очевидно примерът на бившия министър-председател (Бойко Борисов – бел.ред.) да се крие зад отпуски и болнични се е оказал твръде заразен и за неговите подчинени. Очевидно това няма как да стане без неговата благословия„.

Бойко Борисов , 27 май 2021

„Почва да се явява страхът в хората. Сега виждаме еднолична власт като 44-та година. Един човек определя кое е добре и кое зле, а вчера вътрешен министър си позволява да казва на хората, че са престъпници, а те си вършат добре служебните задължения. Как говори така за хора, които не са осъдени ? Ние оставихме пълна хазна. Това служебно правителство на Радев е предизборен щаб. Има ли пари или няма, защото министър на Радев твърди, че има, а президентът обратното“.

Бойко Борисов , 28 май 2021

„ Единственото, което не могат хората на Румен Радев, е да докажат, че ще има честни избори, те затова са там. Те не могат една машина да си включат и започвам да се съмнявам, че те в условията на диктатура искат да продължат до президентските избори . Защото сега е еднолична диктатура . Радев обвинява ГЕРБ в нещо, което тотално се опровергава. ЦИК дава ли си сметка, че идва избори след месец. Дават си по две минути на гласуване с машина, но хората не са се наредили на опашка. Самият Радев гласува 3 минути и 40 секунди на машина, а сега, на бъдещите избори, дават по 2 минути на хората само. Хората трябва да са два пъти по-интелигентни от него. „

Бойко Борисов , 28 май 2021

„Ако кандидат-президентът Румен Радев и предизборният му щаб в министерствата наистина имаха данни за подслушване, досега да ги бяха разгласили. До последния детайл! Но понеже нямат, отново ще направят компромат като миналото лято. С клъцни-срежи ще изфабрикуват фалшив запис по модела „Костинброд”. И то в момент, в който да няма време да изобличим лъжата ... Друг сценарий като по учебник на КГБ, който вече лъсна, е за компрометирането на изборите. Избори, които по закон са основният приоритет на служебното правителство. Промените в Избирателния кодекс не бяха направени за по-честен вот, а за касиране. Така едноличната власт на Радев - без парламентарен и институционален контрол, ще се запази поне до президентските избори ... Много пъти съм казвал, че омразата води до хаос. Хаос, който се наблюдава дори в изказванията на управляващите. В един момент Румен Радев казва, че хазната е изцедена, а финансовият му министър твърди, че фискално страната ни стои добре и приходите в бюджета се движат по план. С реваншизъм и чистки няма да гарантираме нито възстановяване, нито просперитет. Българите са мъдри и отговорни. Вярвам, че с гласа си ще върнат България по пътя напред!”.

Бойко Борисов , 13 юни 2021

"Какъв ром, какви пури? Не виждаш ли, че не дрънка шише вътре . Никой не отрича, че такава среща има. Тези, които са работили в служби, знаят – първото, като отидат някъде, е да махнат телефоните. Единият идва конспиративно, гледа, после пак идва, гледа, пишат си бележки. Проверява дали дрънчи и на другия ден торбите заминават вероятно към Радев. Там са назначенията".

Румен Радев , 14 юни 2021

“ Чух вcякaкви причудливи интeрпрeтaции пo тaзи тeмa включитeлнo и oт бившия миниcтър-прeдceдaтeл. Явнo нeгoвитe фaнтaзии извирaт oт oпитa му зa пълнeнe нa шкaфчeтa c eврa и злaтo.Тук cлучaят oчeвиднo изoбщo нe e тaкъв ... Не мисля, че е укоримо, когато човек се среща с бивш представител на митниците, който не е в системата от 20 години. Укоримо е когато министър-председател разпорежда на действащ шеф на митниците да прикрива престъпления, защото бил обещал някъде. Визирам „Ало, Ваньо”.

Бойко Борисов , 09 юли 2021

„ Призовавам Румен Радев да си ги прибира тези недоразумения, това не е демокрация . Видно е, че има терор и репресия само срещу една партия. Това и децата го видяха. Към другите политически партии – така на 9 септември са омачкали опозицията и после са управлявали 45 г. След нас ще дойдат и за вас . Не знам кога друг път българските медии са наблюдавали такова ярко вмешателство в предизборната кампания на който и да било. Всеки ден предизборният щаб на Радев се изказва срещу една партия. Тези спряха магистралите, спряха строежите, спряха парите за докторите, спряха ваксинацията, само за месец време. Излъгаха, че сме подслушвали хора, после ядяхме хора, после ни викаха на разпит ".

Няма коментари:

Публикуване на коментар