неделя, 5 декември 2021 г.

ВЪЗМЕЗДИЕ ... 23

Паралелната държава в България представлява най – голямата терористична армия в Европа . Тя е съсипала живота на милиони нормални българи безвъзвратно , затрупвайки ги с лавини от престъпления . Функционерите на Паралелната държава трябва да получат справедливо възмездие за извършеното от тях . За целта е необходемо в България да бъдат изградени нови затвори с много по – голям капацитет от съществуващите . Но има нещо много по – важно – ЕС трябва да изгради единна правозащитна и правораздавателна система за страните – членки , така , че българските престъпници да могат да бъдат съдени и да излежават присъдите си във всяка една точка на Европа .

Пернишкият убиец Станислав Ангелов – Сиси е подготвял бунт зад стените на Софийския централен затвор, съобщи „Галерия“. Това било през юни и досега инцидентът не е огласяван. За него става ясно от документи, с които Сиси обжалва наказанието си заради опита да предизвика масови безредици зад решетките.

Всичко започва в края на месец май. Тогава Сиси буквално е арестуван от надзирателите заради постъпила информация от други затворници. По това време се подготвя преместването на част от осъдените в новото крило на затвора, ремонтирано преди няколко месеца. Зад решетките започнали интриги кой ще бъде настанен при по-добри условия и кой ще остане в мухлясалите стари килии.

Станислав Ангелов – Сиси, който излежава присъда от 30 години заради 4 мафиотски убийтва , се оказал в центъра на подстрекателството към бунт и неподчинение. Помагали му двама от най-добрите му приятели зад решетките.

Изведнъж много от затворниците започнали да отказват подчинение и дори да налитат на бой на надзирателите.

Започнало вътрешно разследване по случая. Така са събрани сведения от други затворници, които посочили Сиси като подстрекател на напрежение. Килърът Сиси е един от най-проблемните затворници в България, а същевременно с това е и сред лидерите зад решетките.

Заради негативното си влияние върху останалите вече беше преместен изместно време в Пазарджик, но се върна в София чрез съда. Най-добре го описва характеристиката му, изготвена от администрацията на затвора по делото, с което той обжалва поредната заповед за наказание заради подготовка за бунт. Ето какво пише в досието му, което е цитирано в съда:

„Самоуверен, със завишена самооценка и неотстъпчив при отстояване на целите си. Контактува селективно с лишените от свобода и умело прокарва идеите си пред затворническата общност. Стреми се да остане в сянка при реализирането им. Заема високите нива в общността, но е скрит лидер. Направлява и реализира идеите си чрез манипулация на други лишени от свобода и подскрекаване към протестни действия“. Поведението на Сиси е оценено като особено опасно за всички лишени от свобода, както и за самия него. С много усилия и изолиране на Сиси за няколко седмици от останалите бунтът е потушен.

Станислав Ангелов е един от най-силните подръжници на бившия затворник Джок Полфрийман, който зад решетките създаде организация за защита на лишените от свобода.

Сиси беше арестуван през 2009 година за убийството на полицейския син Кирил Христов в Перник. След това разследващите стигнаха до още 3 жертви на Сиси, които му дължали пари. Иначе Сиси е бил част от групировката на Райко Кръвта до 2005 година, когато легендарният ъндърграунд лидер бе убит. След това Сиси създаде собствена групировка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар