понеделник, 11 юни 2012 г.

ГЕРБ ХРОНИКА 30



Комунист от ДС стана съветник на Плевнелиев

21.05.2012

Генерал Стоимен Стоименов съветва президента по проблемите на сигурността. В края на февруари Росен Плевнелиев, който неотдавна се похвали с първите 100 дни от встъпването си в длъжност, пророни няколко сълзи на параклиса, построен в памет на жертвите на комунистическия режим. В същото време той назначи кадри на ДС на два от най-ключовите постове в своята администрация.
Както вече стана известно, началник на политическия му кабинет е бившият шеф на ДАНС Цветлин Йовчев, който си тръгна от службата заради скандала с изтеклите СРС-та, уличаващи Бойко Борисов в корупция.
Далеч по-шокиращо е друго назначение, за което съзнателно не се шуми. Става дума за генерал-майор Стоимен Стоименов, който съветва Росен Плевнелиев по въпросите на сигурността.
Генералът е не само политически офицер от БКП, служил дълги години в Главно политическо управление на народната армия (ГлПУНА), но дори е бил кадровикът на партията в Генералния щаб.
Първото десетилетие на прехода Стоименов прекарва като кадровик и във Военното разузнаване. Без да има подходящо образование за разузнавателна дейност и дори без да е завършил специална школа.
Подкованият идеологически Стоименов получава и второ кръщение в ковачницата на политически кадри за Червената армия „Ленин“ в Москва. Според специалисти това означава задължителна принадлежност към съответното подразделение на КГБ.
През цялата си кариера преди 1989 година Стоименов гради партийни и комсомолски организации, разследва прегрешили комунисти и участва в издигането, както и в отстраняването на висшите командни кадри на армията.
Интересна подробност е, че негов зет е Бисер Кръстев Борисов, един от директорите в ДАНС. Запознати с маниера на Стоименов твърдят, че той е пуснал пипалата си в няколко служби за сигурност едновременно, а Плевнелиев ще бъде безпомощна играчка в ръцете на стария комунистически кадровик.
Паметливи експерти по сигурността припомниха, че ген.-майор Стоименов най-изненадващо се появи в няколко телевизионни предавания, защитавайки убийците на Чората - прочутият случай от Благоевград, при който петима полицаи пребиха до смърт Ангел Димитров, за което получиха общо 90 г. затвор.


Секретарка на Цветанов става шеф на общински пазар в София

29.05.2012

Бившата секретарка на вътрешния министър Цветан Цветанов Десислава Замфирова спечели конкурса за член на съвета на директорите на столичната общинска фирма “Пазари Север”. Докладът за избора на новите директорски бордове на 5-те общински дружества за пазарите беше внесен извънредно във вторник на заседанието на комисията по бюджет и финанси на Столичния общински съвет (СОС) от зам. - председателя му Николай Стойнев.
Назначенията предстои да бъдат одобрени на сесията на СОС в четвъртък.
Въпреки обещанията за нови правила и публичност при избора на новите директорски бордове, на практика такава нямаше. Никъде не бе официално съобщено кои и колко са кандидатите. Почти толкова дискретно беше внесен и докладът с одобрените номинации, които не бяха придружени дори с елементарна биографична справка. Така остават съмненията как са изпълнени нововъведените изисквания за управленски опит и образование.
Затова пък от справка в публичните регистри става ясно, че се е запазил принципът на разпределяне на местата по партиен принцип и уп равляващите ГЕРБ получават почти пълен контрол, отпускайки на опозицията скромните три бройки.

Футболен трофей след асистенция на Бойко Борисов -
"Витоша Бистрица" спечели Купата на аматьорската лига .

29.05.2012

„Витоша Бистрица” с премиера Бойко Борисов спечели Купата на аматьорската лига след победа на националния стадион “Васил Левски” над отбора на Две могили с 2:1. Борисов игра с номер 13.
Борисов имаше решаваща роля за успеха на “Витоша Бистрица”. На мача на "Тигрите", които се подвизават във “В” група, имаше над 1000 зрители въпреки лошото време и падналия проливен дъжд.
“Витоша” поведе преди почивката с попадение на Сергей Ташков. Той направи хубав индивидуален пробив и с мощен удар опъна мрежата. “Две могили” изравниха след невероятна грешка на вратаря на "тигрите" Владимир Славев, но в 67-ата минута Бойко Борисов подаде на Ангел Стоянов, който с прекрасен изстрел от малък ъгъл донесе трофея на своя тим.
Една трета от кабинета дойде на трибуните на националния стадион “Васил Левски”, за да подкрепи премиера Бойко Борисов, който излезе като централен нападател на Витоша в сблъсъка за ценния трофей.
Транспарант “Тигрите без дефицит” разпъна вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. До него във ВИП ложата се събраха колегите му от правителството Мирослав Найденов (на земеделието), Ивайло Московски (на транспорта и информационните технологии) и разбира се, Свилен Нейков (на спорта). Друг плакат от финансовото министерство гласеше “Муудис “Тигрите” с рейтинг ААА”.
След като вдигна купата, Борисов каза, че не му е било лесно в мача, тъй като са го пазели 34-35 години по-млади централни защитници.
Той заяви, че ще отнесе спечеления трофей при другите в Министерския съвет.

Нов грандиозен гаф на МВР! “Крадените” ракети от “Безмер” си били на ВМЗ!

09.06.2012

Нов грандиозен гаф на МВР, май, е забъркан лично под надзора на главния секретар на ведомството Калин Георгиев. 103-те ракети “въздух-земя”, превозвани от двама военни и “арестувани” от полицията по подозрения за незаконна сделка, е трябвало да бъдат транспортирани до Вазовските машиностроителни заводи (ВМЗ), предаде БНР. Ракетите са били за изпитания в “Безмер” и е трябвало да бъдат върнати обратно във ВМЗ. Това заяви директорът на оръжейния завод Иван Стоенчев. Той увери, че за това има документи, пише http://argumenti-bg.com
Микробус със 103 ракети”въздух-земя” бе задържан вчера в Сливенско. По случая са арестувани и двама военнослужещи от авиобаза “Безмер”. “Няма данни кражбата на неуправляеми ракетни снаряди да е дело на международни организации или да е свързана с тероризъм”, увери в Сливен главен комисар Калин Георгиев. Според него ставало въпрос за чисто криминално деяние и тепърва предстояло да се установява дали зад него стои организирана престъпна група. Снарядите били откраднати от авиобаза “Безмер” и били превозвани в микробус, собственост на ВМЗ – Сопот. В колата имало двама души – охранител и шофьор. Разпитът установил, че те нямат отношение към случая и затова са освободени.
Около 12 часа вчера автопатрул на КАТ Сливен, при специализирана полицейска операция за проверка на автомобили, спрял микробуса. На полицаите направило впечатление, че лекотоварният автомобил се движи с включена сигнализация за пренос на специални товари. При проверка на документите се установило, че върху една от накладните липсва печат. При обиска в каросерията полицаите забелязали, че единият от сандъците е отворен и се вижда нещо подобно на бойни ракети. Така били открити общо 103 ракети, които били превозвани в 14 сандъци, единият от които разпечатан. По предварителна оценка общата стойност на 103-те снаряда е 47 400 лв. Сержант Спасов и майор Николов са задържани заради това, че са пряко отговорни за сигурността на авиобазата и съхраняваните там в складовете боеприпаси. В момента се прави цялостна проверка на складовата наличност и документация на авиобазата в Безмер.
Премиерът Бойко Борисов поиска тежки наказания за заловените да пренасят ракетите. “Тези 100 и колко ракети, които заловиха колегите от МВР – това е такова безразсъдство вече. И се надявам, сега, военна Прокуратура, да повдигне обвинения и в края на краищата – тези хора да получат тежки наказания”, каза Борисов пред журналисти. “100 и няколко ракети – това са близо тон тротилов еквивалент и то – от най-мощните. Този бус, ако случайно претърпи авария, катастрофа по време на движение по магистралата, не дай Боже, с автобус камион, ТИР или еди какво си, просто ще стане кратер и ще изгинат много хора. Това е не само престъпление, това е безразсъдно престъпление. И те трябва да отидат сега, още повече, че са и военнослужещи, много години в затвора – за превенция, да внимават какво правят”, обобщи Бойко Борисов.
Сега, както става ясно, ракетите са си били съвсем законна собственост на ВМЗ, а и автомобилът, с който са превозвани, си е бил надлежно сигнализиран, пише още http://argumenti-bg.com

Увеличават двойно заплатите на висшите чиновници

11.06. 2012


Премиер и председател на парламента ще получават 7000 лева заплата, ако депутатите приемат подготвения от финансовото министерство Закон за висшия държавен служител.
Новият проект ще обхване също така министрите и заместниците им, зам.- парламентарните председатели, президента, вицепрезидента, както и членовете на независимите комисии, съобщи пред “Стандарт“ вицепремиерът Симеон Дянков.
На практика това означава, че в следващото правителство заплатите ще бъдат два пъти по-големи. В момента премиерът Борисов взима под 3300 лв.

1 коментар:

  1. Е сега е момента да се кандидатирам я за Председател на НС, я за Министър председател.

    ОтговорИзтриване