сряда, 14 октомври 2009 г.

АНТОЛОГИЯ НА НЕОКОМУНИЗМА 10

20.12.1998

В частна вила, намираща се в столичния кв. „Симеоново” , Стефан Въжаров застрелва собственика на „Корона инс” Иво Карамански и бодигарда му Драго Драгиев. Според обвинителния акт Георги Чочов – Лестъра ( един от бодигардовете) запознава Карамански с Стефан Кирилов Въжарски (33 годишен) в началото на Декември 1998 година.Двамата се срещат още няколко пъти , до вечерта на 19 декемри , когато Чочов и Въжарски отиват на гости на Кръстника във вилата му в Бояна.
Иво Александров Карамански е роден в София на 29 ноември 1959 година. Завършва Средно спортно училище "Чавдар" – София , след което отбива военната си служба в спортната школа на " Левски-Спартак", като състезател по кану – каяк. Участва в политическата дейност на дружеството като комсомолски секретар. През 1981 година печели републиканския шампионат, по-късно става шампион и на Балканите. През 1984 година е изгонен от националния отбор поради слаба дисциплина. През 1986 година Карамански е осъден на 2 години лишаване от свобода за измами и фалшификации. Не е излежал и ден от присъдата. Твърди се ,че причината за това било плодотворното му взаимодействие с органите на тогавашната милиция.

17. 11. 2006

Ген. Бриго Аспарухов отрече да има връзка между самоубийството на
Божидар Дойчев и бъдещото отваряне на архивите.
„Ако някой търси връзка между самоубийството на Божидар Дойчев и
бъдещото отваряне на архивите, търси под вола теле.” Това заяви пред Btv
бившият директор на Националната разузнавателна служба Бриго Аспарухов.
Все още няма официално съобщение и коментар от компетентните
институции за самоубилия се в сряда началник на архива към
Националната разузнавателна служба – Божидар
Дойчев. Преди два дни началникът на отдел "Архив" на разузнаването бе намерен
прострелян с личното му оръжие в кабинета му. Все още няма официална
информация за инцидента.
Президентът, ръководството на националната разузнавателна служба,
главната прокуратура и МВР повече от 24 часа укриваха информация от
обществеността за смъртта на Божидар Дойчев. С декларация от ДСБ
изразиха възмущението си от поведението на тези институции.
Главният прокурор Борис Велчев заяви, че той няма разумно
обяснение защо информацията за смъртта на шефа на архива на
Националната разузнавателна служба е държана в тайна повече от 24 часа.
Велчев поясни, че самият той е изненадан от този факт, но няма юридическо
основание да назначава специална проверка по случая.


24.01.2008

Двама служители във фонд "Републиканска пътна инфраструктура" са били арестувани с 50 000 лева подкуп. Те са работили в дирекцията, отговарящата за средствата, идващи от Европейския съюз. Същевременно стана ясно, че министърът на финансите Пламен Орешарски е разпоредил проверка по случай излезли в пресата публикации, че директорът на фонда Веселин Георгиев е замесен в конфликт на интереси.
Служителите на Фонд “Републиканска пътна инфраструктура” са били арестувани с белязани банкноти. Те са поискали подкуп в размер на 50 000 лева, като той е трябвало да бъде изплатен на два транша. Операцията по залавянето им се е осъществила със съдействието на ръководството на фонда.Двамата задържани служители са директорът на Дирекция „Усвояване на средства от Европейския съюз” Любомир Лилов, както и началникът на отдел „Подготовка на търгове към фонда” Иван Владимиров.


27.06.2009

Мутри на Баретата съборили Златна рибка
Златко Баретата се забърка в поредния криминален екшън, макар от месеци да е в следствения арест. Бившият командос беше набеден от милионера Николай Банев, че е наредил на свои служители от охранителната фирма Аркус сигурност да съборят 20 бунгала в къмпинга Златна рибка край Созопол, пише Уикенд.
Банев, който чрез фирмата си Хелио Турс С стопанисва къмпинга край Созопол, от години се съди с други трима собственици на спорната плажна територия за 17 декара плажна ивица.
Във вторник сутринта конкурентите на Николай Банев нахлули в къмпинга с багери и булдозери, както и с 30 здравеняци от охранителната компания Аркус сигурност и съборили 20 бунгала.
Заради скандала е твърде вероятно лицензът на охранителната фирма на Златомир Иванов да бъде отнет. Според мълвата в родния ъндърграунд властите отдавна се гласели да обявят извън закона охранителните компании на Баретата и сега им се отдавала идеалната възможност за това. Сред стотиците клиенти на Аркус сигурност са дори банкови институции.


14.10.2009

Бойко Борисов ми каза кой е поръчал покушението над Манол”, казва в интервю за в. „Галерия” Весела Лечева. Тя вади имената на тези, които е посочила като евентуални поръчители на покушението срещу мъжа и Манол Велев.


Весела Лечева е посочила имената на Христо Ковачки, Васил Божков, Тодор Батков като не е спестила името на Ирена Кръстева и Майкъл Чорни. След като имала среща с Борисов, той свел до три имената на поръчителите.
Пред bTV Кристина Патрашкова отново направи безумен опит за врътка като оповести, че Лечева уж не искала матерала да бъде пуснат, понеже се страхувала за живота си, обаче от в. „Галерия” преценили, че ще го публикуват, защото така щяла да бъде осигурена по-голямата и защита.
Патрашкова разказа и, че съпругата на Манол Велев се страхувала да произнесе на глас името, за което премиерът има най-големи обоснования да твърди, че стои зад покушението, защото „ако се стигне до поръчителя ще бъде разрушена голяма корпоративна пирамида".

Няма коментари:

Публикуване на коментар